C9000: to robi asi ta flaska piratskeho rumu

)))))
demsky: pekne si to rozobral

teraz po case prichadzam na to, ze co je to ten "dobry zvuk". Referencny track bol prave song od Chemical Brothers, a mozes mi usi zaliat betonom, ale ten track je takmer identicky s referenciou. Urcite zalezi na zdroji, moje syntaky, moje sample, aranz atd. Ale uz to deli tych par percent od ten identickosti s Chemicalz. Myslim, ze ich mam hodne napocuvanych. Natlacene to je rovnako -8RMS, kompresia je este furt (podla mna) v ramci normy a neskodi praveze ten typ kompresie je crtou tohto stylu, ktory sa snazim napodobit. Ja to dnes uz pocuvam asi 28krat na 3 typoch sluchadiel a hra mi to, poviem to narovinu "vysnene"... Nechcem flameovat, chcem tym povedat 1 vec a to tu, ze hoci to mozno majstri zvukari vedia, ja som na to prisiel az teraz, ze je x piesni a x typov mixu a masteringu, kazda ma svoje crty, charakter, atd. A kazdy kto dostane "material" k sebe, snazi sa ho robit vedome alebo nevedome tak ako sa aj jemu paci, to znamena, do istej miery meni "vyraz" celej skladby. Menej stlacene, viac vyrazne, viac verbu vs. menej verbu, by z toho robilo viac popovu vec... Amorphovi sa podarilo to, ze na 100% to splnilo moje ocakavania, predstavy.
Dalsia vec... cisto teoreticky, predstav si, ze s touto skladbou vyjdu Chemicalz, vobec by si sa nezaoberal tym ako co hra, ale bral by si to ako ich produkt, hotovy, je to finito, viac ta to nezaujima. Ale tym, ze sa pozname, vieme, co sa da zmenit, kazdy radime - hovorime svoj nazor s vedomim, ze to "dielko", ktore nam tu dotycny ponuka na vypocutie moze zmenit a formulovat podla toho nasho "like" co kazdy z nas ma, zohrava taku, da sa povedat, ze ulohu v tom nasom hodnoteni, komentovani. Uz ma sere to, ze pocuvam viac "analyticky" ako "posluchacsky", lebo tu prirodzenost a spontannost skladieb si uz tak nedokazem uzit.
Jednoznacne vsak dakujem za postreh, komentar.