Tomy .45 - Troubled (feat. TheG1t3)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
demsky
Vybavení

Re: tomy .45 - Troubled (feat. TheG1t3)

Příspěvek od demsky »

trocha odlisny uhol pohladu:

- zda sa mi to prilis natlacene, ale to je udel, Tudy sice ma v podpise za obnovenie dynamiky v hudbe, ale pokial nie si natlaceny, tak dneska nemas sancu, to je proste kruta pravda (bez limitera a kompresie dneska neni sanca)
- pozeram si to v SoundForgi a okolo 8 kHz je to tam dost natlacene, asi aj kvoli tomu aby hajtky boli viac stavnate
- na sluchatka je to takmer nepocuvatelne, takze asi mix bol robeny ma megarepraky na festivale
- inak priestorovo je to celkom OK, len neviem ako to robia Chemicals, ze aj pri hustych harmonickych frekvenciach je citit attack basy
- tak zase namixovat to lepsie asi ani nejde, takze congrats a poklona Amoprhovi :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

C9000: to robi asi ta flaska piratskeho rumu :))))))

demsky: pekne si to rozobral :) teraz po case prichadzam na to, ze co je to ten "dobry zvuk". Referencny track bol prave song od Chemical Brothers, a mozes mi usi zaliat betonom, ale ten track je takmer identicky s referenciou. Urcite zalezi na zdroji, moje syntaky, moje sample, aranz atd. Ale uz to deli tych par percent od ten identickosti s Chemicalz. Myslim, ze ich mam hodne napocuvanych. Natlacene to je rovnako -8RMS, kompresia je este furt (podla mna) v ramci normy a neskodi praveze ten typ kompresie je crtou tohto stylu, ktory sa snazim napodobit. Ja to dnes uz pocuvam asi 28krat na 3 typoch sluchadiel a hra mi to, poviem to narovinu "vysnene"... Nechcem flameovat, chcem tym povedat 1 vec a to tu, ze hoci to mozno majstri zvukari vedia, ja som na to prisiel az teraz, ze je x piesni a x typov mixu a masteringu, kazda ma svoje crty, charakter, atd. A kazdy kto dostane "material" k sebe, snazi sa ho robit vedome alebo nevedome tak ako sa aj jemu paci, to znamena, do istej miery meni "vyraz" celej skladby. Menej stlacene, viac vyrazne, viac verbu vs. menej verbu, by z toho robilo viac popovu vec... Amorphovi sa podarilo to, ze na 100% to splnilo moje ocakavania, predstavy.

Dalsia vec... cisto teoreticky, predstav si, ze s touto skladbou vyjdu Chemicalz, vobec by si sa nezaoberal tym ako co hra, ale bral by si to ako ich produkt, hotovy, je to finito, viac ta to nezaujima. Ale tym, ze sa pozname, vieme, co sa da zmenit, kazdy radime - hovorime svoj nazor s vedomim, ze to "dielko", ktore nam tu dotycny ponuka na vypocutie moze zmenit a formulovat podla toho nasho "like" co kazdy z nas ma, zohrava taku, da sa povedat, ze ulohu v tom nasom hodnoteni, komentovani. Uz ma sere to, ze pocuvam viac "analyticky" ako "posluchacsky", lebo tu prirodzenost a spontannost skladieb si uz tak nedokazem uzit.

Jednoznacne vsak dakujem za postreh, komentar.

dendy

Příspěvek od dendy »

Moj nazor k tejto final verzii... je to dokonale.

Proste neni vobec co objektivne vytknut, samozrejme kazdy si moze vychytavat veci co podla jeho chuti vadia jemu, ale to je uplne nepodsatatne pretoze v principe proste kazdy ma na hudbu iny nahlad ine vnimanie a veci by robil inak. Ale v ramci zanra a v ramci referencie ku ktorej sa tomy chce priblizit je to fakt dokonale.

btw. vobec si nemyslim ze je to nejak prehnane natlacane, v ramci zanru totalne v OK. zvuk neni spraseny kompresiou, proste je to nadupane ale to tanecny track proste musi byt, bez toho to nefunguje.. a na sluchatkach sa to pocuva uplne v pohode, nic tam nepili usi, uplne P.R.I.J.E.M.N.Y. zvuk to ma...

Tomy respekt, chcel by som aby sa mne raz podarilo v psy-cku trafit 'sablonu' tak ako sa tebe podarilo v tomto zanri... a Amorphovi sa klaniam, odviedol paradnu pracicku ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

na mna to je moc natlacene .. ale verim tomu ze uz zvuky su take dirty , takze by som to nedal na vrub mixu .. ja mam radsej cistejsie veci ..

atom

Příspěvek od atom »

Nejdem tu nejak mudrovat,mozno by to mohlo byt cistejsie.Inac dobre vystavany track,pripomina mi to trochu chemical bros. :wink:
"BOLD,HUMOROUS AND VISUALLY STRIKING."

http://www.myspace.com/atomsoffury

Odpovědět