Tradiční moravská píseň a capella

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Cyril

Re: Tradiční moravská píseň a capella

Příspěvek od Cyril »

Když jsme u tý normalizace, já když exportuju něco z Bitwig studia, tak tam nejde zvolit. Není na to nějakej jednoduchej soft, co mu dáš wav a on jen udělá nejvyšší peak na -0.2 nebo tak něco? Díky

vasek

Příspěvek od vasek »

Normalizace je dost nepraktická, protože se řídí jedním jediným peakem (tím nejvyšším). Normální postup by byl nasadit mastering limiter a prostě ho nastavit málo agresivně, přičemž občas něco málo chytne, ale to ucho nemá šanci poznat.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Cyril píše:
13 říj 2020 20:08
Nemáš fotku toho baráku? To muselo bějt pěkný! Nějakej skanzen?
Cyrile, dík za inspiraci. Uvědomil jsem si, že můžu zkusit něco nahrát třeba ve 100let staré kamené stodole a nebo mám i přístup do jedné kapličky.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vasek: normalizace je prakticka prave - hlavne kdyz chces nahravku nechat 1:1 (z jakejchkoliv duvodu), jen ji jaksi zkulturnit pred publikovanim ;-)

cyril: to umi urcite vsechny audio editory. par jich je pouzitelnejch i z freeware.

vasek

Příspěvek od vasek »

biscuit: neboj, myslím, že vím celkem dobře, co a k čemu to je. V případě tonyho je to ovšem naprosto mimo. Něco smíchat, vyexportovat a pak to normalizovat? Kde to jsme?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nevim proc by to bylo mimo. kdyz nekdo nechce pouzit brickwall limiter na konci, tak je to porad ten nejelegantnejsi zpusob, jak udelat vystup s nejvyssi spickou tam, kde ji je normalni mit.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Tony9: jestli zkusíš kapličku, dej mi prosím vědět, jak to šlo! Už dlouho se chystám nahrávat klasickou kytaru v jedný větší kapličce u nás v polích poblíž chalupy... Spíš kvůli tomu zážitku, než že bych očekával kdovíjak krásnej výsledek...

tony9

Příspěvek od tony9 »

Cyrile, jestli tu nahrávku uděláš, tak dej vědět, třeba i soukromě. Tohle mě dost zajímá.

Odpovědět