Vánoční nákupy-premiéra

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Petr_Macháně

Vánoční nákupy-premiéra

Příspěvek od Petr_Macháně »

Vážení a drazí,
představuji Vám svou novou skladbu s názvem Vánoční nakupování, kterou lze již najít v playlistu. Skladba byla uveřejněna 21.12.2011 v ev. kostele sv. Salvátora na Praze 1 pod taktovkou Varhana O. Bauera a hrál okamžitý filmový orchestr. Koncert se jmenoval světlo pro svět a výtěžek šel na kliniku do afriky, kde se jim daří léčit šedé zákaly.

" Jedná se o zachycení atmosféry lákadel a obchodů, které zpívají " Pojďte k nám, my Vám SLEVU DAME!! Tak na co víc čekáte?! :D Poté přichází pasáž drahého kamení ze swarovski a následná pasáž placení u pokladny a strašná mašinérie !:D Končí to happy endem vyjitím z obchodu. Inspirované palladiem a jejich logem, když jsem šel kolem palladia a chtěl jsem oživit jejich trubce zde:
Obrázek

Příjemný poslech a šťastný nový rok 2012 !:)

SKLADBA - omlouvám se za předmluvu a za kousek potlesku, špatně sem to střihnul narychlo.

Z pořadu ČT
Obrázek

Ivo
Moderátor

Re: Vánoční nákupy-premiéra

Příspěvek od Ivo »

Je to pěkné :) Technicky zdatné, veselé a profesionálně rutinní ...

Petr_Macháně

k umění daleko, sranda musí bejt :D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Trochu mi to připomnělo slavnou Cimrmanovu předehru k opeře Uspěch českého inženýra v Indii (kdy Mistr zásadně nepracoval s žádnými vedlejšími, natož hlavními tématy :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ty jsi fakt vyrostek :-D doufam, ze brzo uz neco seriozniho (ty to asi stejne budes brat s humorem a to je dobre).. nejakej film? sluselo by ti to ;) tesim se a drzim palce ;)

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

:) dobrý! vsadim se že placení přichází okolo 2.25.. je tam trochu fronta.

dendy

Příspěvek od dendy »

to je parada :-) mam strasne rad hudbu ku ktorej ma autor vymysleny dej (respektive dej ku ktoremu vymysli hudbu)... paci sa mi to to, obdivujem ludi ktori dokazu napist skladbu pre orchester... imho si jeden z mala ludi tu na ezone kto ma skutocny talent ...

Petr_Macháně

Prvotsky píše::) dobrý! vsadim se že placení přichází okolo 2.25.. je tam trochu fronta.
Přesně tak!:) Představuju si u toho zrychlené řady lidí, jak po jednom přichází k pokoladně a svými kroky trochu kolébají :´D a finále jak člověk vybejhá z obchodu zpomalenym zaznamem jako patriot ale místo vlajky nákup :mrgreen: :mrgreen: okok, nesmím tolik přehánět:D dobře si to vystihl.

Petr_Macháně

dendy píše:to je parada :-) mam strasne rad hudbu ku ktorej ma autor vymysleny dej (respektive dej ku ktoremu vymysli hudbu)... paci sa mi to to, obdivujem ludi ktori dokazu napist skladbu pre orchester... imho si jeden z mala ludi tu na ezone kto ma skutocny talent ...
Každý z vás, kdo se věnuje hudbě má talent. Jo má talent na využívání času v tvůrčí činnosti. To jen tak někoho nenapadne. Plno lidiček nedělá nic. To ostatní už je jen otázka času, víry a nadšení. Ale nechci tu nic kázat, jsou tu mezi námi starší a zkušenější a od takových je radost se ozkušenostňovat.

Petr_Macháně

Zde přidávám i nějaké alternativní hobby. Zkusil sem si poprvé v zivotě udělat loutku a hlavu. Loutce sem šil oblečení je velká 30 cm. Fotil sem to v kartonové krabici, ve které jsem se snažil vytvořit iluzi místnosti.

Obrázek

a zde také první hlava. Dnes už má hotové i vlasy, hlavu mám ale v Praze a foták i se mnou nyní v Náchodě.

Obrázek

tímhle to vlastně všecko začalo:

Obrázek

Baví mě dělat z věcí, které jsou okamžitě po ruce. Tento obrázek vznikl v hospodě, použil jsem jen věci, které jsem si dal. trochu jamu, vosk, kafe, cigareta. Uhel jsem si udělal tak, že jsem zapálil jeden konec tužky a pak zfoukl.
Obrázek

Moc se omlouvám za trochu off-topic ale připadalo mi hloupé to cpát do smetiště, tam sem nikdy nic nenapsal zatím, tak si to rád nechávám u sebe.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ahoj, kazdopadne gratulace, hrozne ti zavidim tu zkusenost s zivym orchestrem, zni to paradne. A je super, ze te to bavi venujes se tomu a je u tebe porad citit velky progres. Nevim, jestli stojis i o nejakou kritiku, ale rek bych, ze to snad neuskodi:) No prijde mi, ze je z toho porad docela citit midi v te aranzi, dynamika je trochu nedoresena, harmonie nekdy pusobi docela nasilne a prekombinovane ale zaroven bezzube - nevim jak to presne popsat, zkratka chybi tomu lehkost a prirozene plynuti, jeste se to hleda. A samozrejme o zadne velke motivy nejde, ale to je tu asi jedno:) Nicmene mam pocit, ze pres ty nedostatky to myslim nema daleko k nejakemu profesionalnimu standardu a ze se tam casem urcite dostanes. Takze diky za PFko, je zajimave zjistit co lze v tomhle smeru uskutecnit.

Petr_Macháně

celkem dávám za pravdu. Chce to jeste hodne skladeb složit. PS: ono to není sranda, kdyby byly peníze, bude to krásná bezchybná nahrávka s pěknou dynamikou a lehcim zněním. Takhlenc se to mohli naučit jen během generálky a to nebylo lehký. pak se hned hrálo. Vzhledem k malo casu na nacviceni a finálnímu obsazení, jsem musel nějaké věci zdvojovat, například basové části, aby to vůbec vyniklo. Tím jsem se ale připravil o větší lehkost a bohatost. Vzhledem k situaci, je ale zdvojování nejlepsi resení, protoze tam nejakou hmotu dostat potrebujes za kazdou cenu. Proste filmový orchestry v americe a londýně, to je uplně jiná liga zvuku. V Čechách se to snažíme nějak napodobit. Snad jednou... Díky moc za kritiku.

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Petr_Macháně píše:Proste filmový orchestry v americe a londýně, to je uplně jiná liga zvuku. V Čechách se to snažíme nějak napodobit. Snad jednou... Díky moc za kritiku.
Nonsense, do UK a Ameriky se natáčení hudby právě vyváží, obří credits toho co se udělalo v Čechách v několika velkejch studiích jsou toho důkazem. To nakolik se to daří Danovi Bauerovi je věc úplně jiná...
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Petr_Macháně

to ano! Ale kde je to teď?

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Petr_Macháně píše:to ano! Ale kde je to teď?
Nerozumim otázce...?
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Odpovědět