Viki - DRUMS & Records - jak to zní?

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Viki - DRUMS & Records - jak to zní?

Příspěvek od Viki » 22 kvě 2006 12:06

Bubeníci,sluchaři-zvukaři: potřebuji zhodnotit či poradit,jestli nahrávka zní přirozeně:
jestli byste rozmístění bubnů ve stereo panoramě udělali stejně nebo jestli vám tam něco vadí.
Nehodno?te prosím zatím zvuk,je to jen narychlo smíchané pro nahrávání kytar a bubeníka taky ne :cry: ,on už to líp nezahraje...
Dík za konstruktivní podněty.
Děláme Demo Creedence Revival.

(link zveřejním,až to tedy bude hotový)
Naposledy upravil(a) Viki dne 24 kvě 2006 08:46, celkem upraveno 5 x.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 22 kvě 2006 18:26

Zdarec tak tomuto sa poradit vela neda ked clovek pocuje len samotne bicie
bez ostatnych nastrojov v aranzi.urcite to treba robit uz po nahrati vsetkych
nastrojov a spevov.tam zistit ci nieco sa nemaskuje niecim.treba hladat to
spravne miesto v stereobazi,urobit frekvencne upravy atd..
na prve pocutie my tam vadil ten stereo efekt na kopaku ten by mohol
vadit s ostatnymi nastrojmi ale nemusi!! takze tazko nieco povedat?

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Stereo Drums

Příspěvek od Viki » 23 kvě 2006 12:07

[rastika]
Ano,máš pravdu,dal jsem tam trochu stereo efektu,ale na celý master,takže to ale jen na zkoušku,jak by to znělo ve výsledku.
Každopádně tedy upřesním jen to,co jsem chtěl vědět nebo si ověřit,jestli je to obecně správně:
Z pohledu bubeníka máme bubny a činely v pořadí zleva:
HitHat-Snare-ToL-ToR-ToBig a kopák ve středu a OhL-OhR.
(nevím přesně jak se to značí,ale asi se to dá pochopit).
Z hlediska posluchače ale bicí zní úplně obráceně,takže jsem dal na mixu na Pan kniplu tyhle hodnoty,kde + je doprava a -doleva:
Kopák -0.5
Virbl + 1
Hajtka +2
TomsL +8
TomsR -8
TomsBig-20
OhL +90 (prostě nadoraz)
OhR -90 ( -"-)
Takže vlastně vše je obráceně než z pohledu bubeníka a je to logické i z hlediska vyváženosti nahrávky,protože hlubší nástroje a hlasy (alespoň já to dělám) se dávají doleva a vyšší doprava,pro lidské ucho (a hlavně pro moje) je to podle mě nejpřijatelnější a na většině nahrávkách jakýchkoli studií tomu tak je.
Takže přechody vlastně jedou z prava doleva včetně kotle,který je zcela vlevo.
Kopák jsem uhnul kvůli base a hajtka a virbl oddělil,aby se nekryly (měkký nebo tvrdý?...no..)
Všimnul jsem si,že mnoho začínajících zvukařů tomuto nevěnuje pozornost a dělí jen nástroje,tak se ptám,jestli to tedy dělám dobře,
pokud máte někdo zkušenosti s masteringem bicích.
Díky.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 kvě 2006 17:24

... mmno k tomuhle vazne tezko radit ... zkus to sem dat az to bude mit nejkou tvar s nahravkou. Ceek nevi co na tom je uz hotovy a co jeste ne. Sirka bicich zalezi na tom jaka je je to hudba a jaka je aranz ... takhle syrovy se to fakt neda ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2006 22:49

preco toto nedavate do novych trackov ???

zasierat tym aj zvuk ..

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Re:

Příspěvek od Viki » 24 kvě 2006 08:23

Pytkin píše:preco toto nedavate do novych trackov ???

zasierat tym aj zvuk ..
Dobrá...přesouvám se :wink: .

[safa]
...je to Creedence Revival,já už ty bicí moc dobarvovat ničím asi nebudu,
v těch 70letech (když si to poslechneš) se braly bicí dvěma microfonama a bylo,
takže zase nechcem,aby to mělo "novej modern" zvuk.
Zatím vychytáváme rytmiku,takže dnes večer musíme přehrát nějaký kusy kvůli tempu
(nechcem zase hrát s metronomem),ale až uženem basáka aby něco nahrál,
tak tam prásknu i kytary a nakonec sem teda něco máznu a do tý doby teda je třeba udělat pápá... :P .

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 24 kvě 2006 10:23

No trochu OT, ale v 70-tych rokoch sa podla mojho laickeho posluchu 100% netocili biecie na 2 mikrofony. Prave v 70-tych rokoch zacali v nahravkach pre mna konecne zniet bicie, ako maju. Jednak sa bubenikom zacali rapidnejsie rozrastat sady, o co nejde, no hlavne zacali k bicim pri nahravani pristupovat ovela svedomitejsie. A uz mnohe kapely koncom 60-tych mali bicie, ktore ani nahodou nemohli byt odsnimane na 2 majky...

Inak suhlasim s ostatnymi - tazko k bicim nieco povedat bez zvysku nahravky...

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Re:

Příspěvek od Viki » 24 kvě 2006 10:41

Jasně,já jsem nezkoumal,jestli zrovna Creedence hráli na 2 nebo 8 microfonů,
každopádně ty starý nahrávky mají svoje "živé" kouzlo a až něco stmelím,tak to hodím potom do nových tracků...
Jenom nevím jak se poperu s kytarama,nemáme lampáče,takže to bude dílo... :oops:
[rastis]
Poslouchal jsem tvé nahrávky a ta kytara ti zní slušně.

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 24 kvě 2006 11:04

Viki - myslis na mojej stranke ? Ked si das iba preview posluch, malo by sa to zacat streamovo prehravat v zabudovanom WMP a malo by tam byt vzdy napisane, ako je nahravana gitara.

Co mate k dispozicii ?

Inak toto je nahravane cez VST balik od Simul Analog:

http://ftp.gitaristi.sk/rastis/virtualn ... y/twin.mp3

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Re:

Příspěvek od Viki » 24 kvě 2006 11:25

Jo,myslím tvoje stránky,i když žánrově v tom mám zatím hokej,ale budiž...
Kytarista má Amp Laney asi TF700 já teď nevím,ale hraje přes simulaci Behringer X-Vamp2,
což není špatný,ale je to moc úzký,myslím že je to interně 16bitový,ale něco se s tím dá dělat.
Těm virtuálům zatím moc nefandím,i když ti sem lupnu svou nahrávku přes Amplitube Guitars,
což mě nejvíc zatím uchvátilo.Kouknu na ty simulace,ale problém je v tom,
že už bych při nahrávání musel použít čistou linku,a to zas kytarista když to neslyší zkreslený,nezahraje,
ale jde to obejít hardwarově,kdyžtak potom hodíme téma až budu dělat ty kytary.
Tady je ta nahrávka simulovaná přes Amplitube a bicí jsou simulovaný přes Reason 3.0.
Jinak s klukama budou bicí samozřejmě živý,jen kvůli těm kytarám...
Jo a zapomněl jsem,že Pity nechce,abychom sem dávali muziku,tak ti ukázku pošlu emailem nebo odkaz rovnou na *.wav soubor.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 24 kvě 2006 22:33

... myslim ze Pytkinovi neslo o link na soubor ale o zarazeni tematu do kategorie ZVUK namisto do NOVE TRACKY
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2006 23:09

tak tak .. tam sa preberaju a hodnotia a kybycuju "pesnicky" .. to iste plati aj pre "Poslechněte ...zhodno?e ...poraďte....."

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 kvě 2006 14:38

viki: to je predsa brnkacka, nahravat cistu linku a monitorovat efektenu, to ide spravit v kazdom daw... ak mas slusnu zvukovku, gitarista nema problem (5+5ms latencia)

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Příspěvek od Viki » 26 kvě 2006 08:58

safa píše:... myslim ze Pytkinovi neslo o link na soubor ale o zarazeni tematu do kategorie ZVUK namisto do NOVE TRACKY
...a nedá se to tam přesunout nějak "administrátorsky"?
Jinak až budu mít něco hotový,tak to založím tam.
[kexi]
...uvidíme,každopádně jsem to vymyslel tak,že budu brát kytaru 3x a pak si vyberu:
na microfon z boxu,čistou linkou a zkreslenou stereo,celkem tedy 4 stopy,což můj Aardwark Direct Pro zvládne v poho.
A ten čistý kanál vyřeším ne přes PC,ale hardwarově přes Composer Pro2600,
jsou tam dva výstupy-rovnocenný,takže jeden půjde do PC jako čistý a druhý do XVampu.
Z toho potom stereo linka zase do PC a druhý mono výstup do aparátu,
alespoň to bude mít na sebe malinko zpoždění a vytvoří to prostor,protože ty bustrovaný efekty mají většinou hrozný úzký zvuk.

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 26 kvě 2006 10:58

Neviem, ci som to spravne pochopil, ale ak ratas so spozdeniami v ramci jedneho totozneho signalu, tak nevytvoris priestor, ale hrebenovy filter.

Odpovědět