Whisper - môj vlastný track, elektronika

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
dendy

Re: Whisper - môj vlastný track, elektronika

Příspěvek od dendy »

granulator je v zasade synth alebo efekt, ktory rozdeli audio na vela kratuckych segmentov ktory kazdy jeden individualne zaloopuje a potom ich voci sebe posuva - takze vies dostat rozne experimentalne a glitch zvuky z toho..

https://bedroomproducersblog.com/2012/0 ... u-plugins/

Oto

Příspěvek od Oto »

Ďakujem za vysvetlenie, to znie fakt zujímavo. Ten plugin pôjde použiť aj do mixcraftu? Skúsim no, len s niečim takým ešte nemám skúsenosť.

Inak dendy. Skúšal som sa vrátiť k počúvaniu Aphex Twin, no velmi mi to nesadlo. Potom som náhodou po pár dnoch narazil na hudobný tip mimo tohoto fora, na album Syro (2014) a tá prvá skladba je perfektná :-) minipops 67... Ufff, to je niečo. Musel som si to hneď pustiť čo to dá :-D cca 123db :-D

stan, tiež som sa vrátil k Lamb, ako si ho tu spomenul. Je super, od neho už druhý krát neutečiem. Vidím že sa vkus mení. Rôzne veci som mal rád už ako ani nie 15 ročný ale dnes, nie že by som počúval tažšie žánre, vlastne trochu... Ale vydržím aj veci kde mi niečo vadilo kedysi. Tiež je to 10 rokov... Massive Attack som miloval už ako asi 10 ročný :-)

Stan

Příspěvek od Stan »

To ze se nam behem zivota meni vkus toho co poslouchame je normalni proces kterym si prochazi snad kazdy

mozna se ti bude hodit neco na precteni

https://granularsynthesis.com/software.php

Oto

Příspěvek od Oto »

Čo toto? :-D uff, ten rytmus nerytmus, pekne zamotáva hlavu :-D Večer pozriem na tie doporučované programy a pluginy.
Ja sa pokúsim dnes to už nepočúvať, aby som to nemal zafixované tak ako to je. Zajtra si k tomu sadnem a zamyslím sa nad tým čo mi tam nadí a možno to ešte prerobím.

Stan

Příspěvek od Stan »

Jen ti chci opet pripomenout delej to tak jak to citis, mezitim si hraj s novymi pomuckami a treba najdes neco co ti pomuze se vyjadrit tak jak si predstavujes.

Oto

Příspěvek od Oto »

Tak skúšam granularnu syntezu. Jeden z mála pluginov čo sa dal stiahnuť z toho dendyho zoznamu je "grANALiser". Zatial z toho nič rozumné nevyšlo. V mixcrafte to má oproti originál efektom velké delay. Skúšal som prednastavené možnosti a potom niečo sám ale nič rozumné z toho nešlo. Mám dojem že by to chcelo vidieť celú zvukovú stopu v časovej oblasti a do tej zasahovať. Proste potenciometre sa zdajú byť málo. Tiež je tam nejaka animácia robota a holej prsatej blondíny, proste už chápem ten názov, ANAL... :-D Čo som pozeral youtube tak s granulárnou syntezou robili fakt super veci ale to nebol klasický plugin asi. Skúsim hladať dalej a tiež stiahnuť tie doporučované porgramy od Stana.

Stan

Příspěvek od Stan »

Ja jsem se s gnanulatorem poprvy setkal diky Reaktoru kdyz jsem si pred lety poridil muj prvni Komplete 5. Prvni granulator "grainStatesLE" se kterym jsem si hral jsem nasel v User Library, a mozna ze tam najdes neco i pro sebe protoze ty vecicky co jsou tam od lidi kteri programuji synthy, jsou dost husty.

https://www.native-instruments.com/en/r ... r-library/
napis tam do vyhledavani "granular" vysledek je ke dnesku 161 FREE kousku ;)

Nevim ale jaka omezeni ma FREE verze Reaktoru kterou budes potrebovat na to aby jsi je spustil, ale doporucuju koupit plnou verzi, urcite se to vyplati nejen pro tyhle free synthy, FX atd. Nektery synthy najdes i na YT ale myslim ze jich neni moc. Uz to moc nesleduju jako driv.

https://www.native-instruments.com/en/products/free/

Mozna by stalo se na to podivat blize

Jo jeste me napadlo jestli znas KVR kdyz hledas pouze FREE veci. Nektery jsou super jiny ne. Maji docela dobry filtry na vyhledavani takze najit neco neni problem, jen je zdlouhavy cist nazory atd.

https://www.kvraudio.com

dendy

Příspěvek od dendy »

> Nevim ale jaka omezeni ma FREE verze Reaktoru

Nepouzitelne na serioznu robotu. Tusim po pol hodine sa vypne zvuk, takze musis plugin uloadnut a loadnut znovu .. A nejdu sejvovat presety.

Oto

Příspěvek od Oto »

Tak ma napadlo, to tu pre srandu trochu oživiť :-D
sound cloud ma tentokrát zaradil mierne inak, objavili sa prvky techno a minimal techno :-) ja viem, v istých veciach to stále silne pokulháva ale keď to zaradím do experimental tak to ide :-D Konečne sa mi podarilo rozumne integrovať delay, ako dendy doporučil.

Oto

Příspěvek od Oto »

Čo poviete na toto? :-D Ono sa tá tvorba trochu vyvíja :-D

Odpovědět