Whisper - môj vlastný track, elektronika

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
lavender

Re: Whisper - môj vlastný track, elektronika

Příspěvek od lavender »

dal som si to scul znova a dendy ma v niecom pravdu - energeticky to ide od 10 k 5 - kompozicia vlastne zdochyna cely cas :D
mna to sice bavi, ale fakt je, ze utekas z jednotlivych casti k dalsim castiam a nerozvijas ich...

Oto

Příspěvek od Oto »

dendy, ďakujem ja som rád za každý názor a prínosnú kritiku. Sú tam asi 3 vrstvy ktoré idú cez asi 60% tracku v kuse, sú pravidelné, majú len inú rýchlosť opakovania. Je to 35Hz s reverbom a EQ, druhé znie ako praskanie a tretie podobne... :-) Ale to je vlastne niečo trochu iné než píšeš... No viem presne čo myslíš a sám to tak často cítim. V tomto tracku je to aj moja jediná kritika. Na druhej strane to z toho robí experimentálny stýl. Tiež dosť tých vecí kde sa niečo opakuje ma proste nudia a som rád že toto nie. Aj keď má to zase iné chyby... Neviem či je možné to prerobiť, neviem si to dostatočne dobre predstaviť. Každopadne by som si tiež nejaky ten hlavný rytmus čo z toho urobí klasickú skladbu rád osvojil a skúsil ho niekde. Ale tu by som asi potreboval nejako usmerniť a tiež neviem či to dostatočne dobre ide na dialku. No aj tak by som ho potom asi aspoň 2-3x za skladbu trochu zmenil alebo urobil pauzy...

lavender, vydať, to znie dobre. No prakticky ani neviem čo všetko sa za takým vydaním skrýva. Skôr za tým vidím výdaje a to že by to muselo byť velmi známe aby o to malo záujem aspoň pár ludí, pretože je to skutočne okrajový žáner. Takže aj keby sa to vydalo asi by to bolo tak nejako samoúčelné.

EDIT: lavender, tak tiež to píšeš. OK, dendy, lavender, mali by ste nejake praktické rady ako postupovať? Myslím dosť ohraničené pravidlá na ktorých si to vyskúšam. Takže prepracovaný monotonny rytmus... Neviem aká by mala byť pribižne jeho dlžka aby sa s tým dobre pracovalo... Zajtra na to skúsim pozrieť a celý track 12 rozložiť ako skladačku a zložiť viac bežným spôsobom. Vtipné je že práve to ma na skladbách od Aphen Twix alebo iných často nudí... Zistím že po minúte ma ten základ nudí, že sú tie sample z ktorých je postavený pomerne nezaujímavé, že to obohatenie a rozvinutie proste nestačí na to aby ma to udržalo pri počúvaní :-) Ale to čo som ukázal v tracku 12 je zase opačný problém, je to až príliš nesúvislé. Mám sice niečo od skupiny Praxis kde sa hudba zásadne mení po krátkych dobách, no im to akosi vyšlo.

EDIT: Možno nemá zmysel tak podrobne sa pýtať. Teraz som si pustil viac rôznych trackov (nie mojich) a proste tam ten základ počujem. Ale toto je zaujímavé, Alison Wonderland. Ten základný rytmus tam nejaky je v možno od 25% času do 40% a už sa to mení v niečo iné... Skutočne zaujímavé, vypočujem si to zajtra tak 5x a možno skúsim potom podobne fungujúcu koncepciu.
Len na môj vkus už fakt velmi komerčné, no to mixovanie je fakt špičkovo zvládnuté.

dendy

Příspěvek od dendy »

toto co si sem dal sa mi vobec nepaci.. tento styl teraz dost leti, future bass, trap, alebo nieco take .. mne sa to vobec nepaci..

charonme

Příspěvek od charonme »

Oto píše:
23 kvě 2018 09:51
Keď sa pýtaš ty tak tipujem že asi také nebudú
preco by neboli, povazujes Dendyho za zbehleho v takychto experimentalnych oblastiach?

diskusiu o experimentalnej hudbe, o noize a podobne najdes asi aj na fejsbuku a volaco sa najde aj na kyberii. Odporucam sa zoznamit napr. s kraa, exitab a lom, ak ta zaujimaju bratislavske noizove akcie tak sleduj napr. A4, fugu a novu cvernovku.

Inak aj ak by si nemal ambicie venovat sa modularom, tak stale kvoli prehladu v oblasti noizu je dobre sledovat scenu okolo modularov
Naposledy upravil(a) charonme dne 24 kvě 2018 11:12, celkem upraveno 2 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

no vidis ! kazdy zaner ma svoju komunitu ...

charonme

Příspěvek od charonme »

dendy píše:
23 kvě 2018 08:17
A neexistuju nejake fora kde sa zdruzuju ludia co riesia taketo veci?
aha zabudol som este spomenut muffwiggler forum, sice sa tam riesia hlavne modulary, ale nie len

lavender

Příspěvek od lavender »

Oto - no ja neviem, ja to robim tak, ze pocuvam co ten track odo mna chce. A ked som dostatocne naladeny, tak to dopadne dobre :D

dendy

Příspěvek od dendy »

Mne najviac pomaha.. dat tu skladbu bokom.. aspon 2-3 tyzdne si id nej oddychnut a nepocuvat ju.. a potom si ju pustit niekde od prostrediedku, alebo od prvej tretiny .. proste skocit do nej ako ked preladis radio, naladis stanicu kde daco zrovna hra .. vacsinou verim intuicii aksa mi prvych 10 sekund zda ze tam daco nieje v poriadku, tak to tam opravim / doplnim / vymazem ..

Oto

Příspěvek od Oto »

Tak ešte pokus urobiť to trochu normálnejším, aj keď nevyšlo to. Snažil som sa čo najdlhšie zostať pri jednom rytme a rozvíjať to ako píše dendy. Je to väčší problém než som čakal :-D Strašne ma to nudí keď nedojde rýchlo k nečakanej zmene :-D Ale čiastočne sa podarilo, od 00:40 do 01:10, to je celých 30 sekund, to je viac ako 1/6 tracku :-D Ale v 01:10 nastáva dosť pekný prechod a dalšia časť trvá do 1:25. Potom je to trochu nudnejšie čo by nevadilo ale mám dojem že to uplne nepasuje k sebe... Ale som celkom spokojný, "pesnička" z toho nikdy nebude a nevadí :-)
Mne sa páči track11 a asi ešte track10. Tie sa podla mna vydarili najviac. Keď ich počúvam, nič ma tam neruší a baví ma to. Bohužial track12 sa asi podaril menej.

Ten pôvodný track12 asi zmažem, niesom s tým spokojný, aj z SC. Len v PC ho nechám, možno ho časom znovu skúsim prerobiť. Nechám len track 12 "remix"

EDIT: charonme, lavender, dendy, dík za odpovede. Nejako som ich prehliadol a až teraz som si to prečítal.

lavender

Příspěvek od lavender »

napad - v 1:20 po vysumenui toho zvuku zarad spat rytmus ako bol pred 1:10. ale nechaj tam vsetky tie ruchy. nabalis to, aj to udrzi kontinuitu podla mna.

Oto

Příspěvek od Oto »

Dík za nápad, hneď to skúsim, som zvedavý. Celkom obdivujem že sa v tom takto zorintuješ a trúfneš si to odhadnúť bez toho aby si všetky stopy mal pred sebou.

EDIT: lavender, 00:54 až 01:02 chápem ako presne ten rytmus ktorým myslíš "pred 01:10" s tým že som vynechal ten žblnkotavý otravný syntetizátor :-) Keď sa presunieš na 01:26 tak tam presne začne efekt doporučovanej zmeny.
keď sa zdá byť niečo mierne iné tak program má trochu problém s efektami kde ide o čas, fáza... mierne sa to odlišuje pri každom otvorení programu a exporte

Inak ten úsek čo si vybral je fakt dobrý. Zajtra ho skúsim brať ako konštantu a popracovať na tých veciach okolo... Pretože teraz je to len crtl+x, ctrl+c, crtl+v :-) Ale napriek tomu výsledok je slušný. Aj keď mám dojem že tá kontinuita zase trochu ubrala na zábavosti a nepredvídatelnosti :-D

Tiež urobím nejaky (Alison) Wonderland mód :-D Keď už je ten úsek/rytmus tak dobrý... Vypočujem si ten jej track 5x a skúsim niečo po jej vzore. Tiež sa vrátim k Pitch And Shift. Len ma tam otravuje že to musím riešiť externe. To človeka proste vytrhne z práce... Tiež skúsim klasické spomalenie v Audacity pre všetky sample v použitom formáte v tracku. To bude zábava... Fakt sa velmi bavím. Toto tvorenie nemá hranice. Je možné všetko, stačí k tomu PC. Keby toto išlo v elektrotechnicke... :-(

EDIT2: Tak, tak trochu trap mod, dopadol takto:
S Pitch And Shift to nejako nešlo. Rovnako tak zmena rýchlosti v Audacity... Keby boli nejake nápady čo dalej, ako od lavendera, to by som bol velmi rád. Má to 01:24 a tak 10 sekund to doznieva :-D Mať ten track v 2-3 minútach by bolo super.

lavender

Příspěvek od lavender »

no paci sa mi aj tento posledny :D je to este vacsie psycho, ale dobre podla mna.

Stan

Příspěvek od Stan »

No zaklad uz mas takze to jen nasekat na nejaky uzitecny trisky, neco pak prohnat granulatorem a neco Tantrou od Dimitry Sches. A hned z toho bude 10 minut. ;) Ja si ted hraju s jeho novym Thorn a ten je fakt skvely stejne jako Tantra kterou prohanim africky zpevy, spiritualni vokaly nebo jen dlouhy FX a lezou z toho hodne zajimavy vecicky (alespon pro me).

Oto

Příspěvek od Oto »

O granulatore už písal dendy. Čo presne to je? Alebo rovno čo stiahnuť? :-D Tantru som vygooglil, vyskúšam, aj to druhé. Z toho paulstretch ešte nevyliezlo nič čo by som mal chuť alebo vedel použiť. Inak ovládanie toho programu je hrozné :-( rôzne spozdenia a tak... PitchAndShiftAudio občas použijem. Do posledného tracku nesedel, nech som sa snažil akokolvek. Na koniec z toho skôr vzniká dalšia skladba, no zatial som nespokojný, skúsim zajtra...

Ten posledný track. Na soundcloud som dal mierne dlhšiu verziu. Tuto to už nešlo editovať. Začiatok je natiahnutý asi o 2 sekundy a koniec je vymakaný. Poznáte zvuk keď posledný 1 bit, 16 bitového audio formátu, prechádza v 0? Ja som skladbu vyexprotoval, importoval do Audacity, nechal čisto doznievanie a zosilnil asi o 50db a vyexportoval a importoval do pôvodnej skladby... Potom nejake dalšie efekty... Z toho mám radosť :-) Takže lepšie pozrieť na SC.

Odpovědět