dendy, ďakujem ja som rád za každý názor a prínosnú kritiku. Sú tam asi 3 vrstvy ktoré idú cez asi 60% tracku v kuse, sú pravidelné, majú len inú rýchlosť opakovania. Je to 35Hz s reverbom a EQ, druhé znie ako praskanie a tretie podobne...

Ale to je vlastne niečo trochu iné než píšeš... No viem presne čo myslíš a sám to tak často cítim. V tomto tracku je to aj moja jediná kritika. Na druhej strane to z toho robí experimentálny stýl. Tiež dosť tých vecí kde sa niečo opakuje ma proste nudia a som rád že toto nie. Aj keď má to zase iné chyby... Neviem či je možné to prerobiť, neviem si to dostatočne dobre predstaviť. Každopadne by som si tiež nejaky ten hlavný rytmus čo z toho urobí klasickú skladbu rád osvojil a skúsil ho niekde. Ale tu by som asi potreboval nejako usmerniť a tiež neviem či to dostatočne dobre ide na dialku. No aj tak by som ho potom asi aspoň 2-3x za skladbu trochu zmenil alebo urobil pauzy...
lavender, vydať, to znie dobre. No prakticky ani neviem čo všetko sa za takým vydaním skrýva. Skôr za tým vidím výdaje a to že by to muselo byť velmi známe aby o to malo záujem aspoň pár ludí, pretože je to skutočne okrajový žáner. Takže aj keby sa to vydalo asi by to bolo tak nejako samoúčelné.
EDIT: lavender, tak tiež to píšeš. OK, dendy, lavender, mali by ste nejake praktické rady ako postupovať? Myslím dosť ohraničené pravidlá na ktorých si to vyskúšam. Takže prepracovaný monotonny rytmus... Neviem aká by mala byť pribižne jeho dlžka aby sa s tým dobre pracovalo... Zajtra na to skúsim pozrieť a celý track 12 rozložiť ako skladačku a zložiť viac bežným spôsobom. Vtipné je že práve to ma na skladbách od Aphen Twix alebo iných často nudí... Zistím že po minúte ma ten základ nudí, že sú tie sample z ktorých je postavený pomerne nezaujímavé, že to obohatenie a rozvinutie proste nestačí na to aby ma to udržalo pri počúvaní

Ale to čo som ukázal v tracku 12 je zase opačný problém, je to až príliš nesúvislé. Mám sice niečo od skupiny Praxis kde sa hudba zásadne mení po krátkych dobách, no im to akosi vyšlo.
EDIT: Možno nemá zmysel tak podrobne sa pýtať. Teraz som si pustil viac rôznych trackov (nie mojich) a proste tam ten základ počujem. Ale toto je zaujímavé, Alison Wonderland. Ten základný rytmus tam nejaky je v možno od 25% času do 40% a už sa to mení v niečo iné... Skutočne zaujímavé, vypočujem si to zajtra tak 5x a možno skúsim potom podobne fungujúcu koncepciu.
Len na môj vkus už fakt velmi komerčné, no to mixovanie je fakt špičkovo zvládnuté.