Yes 90125

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
biscuit

Re: Yes 90125

Příspěvek od biscuit »

Greyhound90 píše:
28 led 2022 21:51
a to je přesně o čem tady mluvím. Nesnažit se to udělat "dobře podle pravidel", ale zachovat feeling.
hm. co to je podle pravidel? žádná pravidla nejsou. věci se dělaj tak, aby fungovaly. samozřejmě autor by měl vědět, jak chce aby to znělo, ale měl by zároveň být otevřený diskuzi. tohle je vždycky taková přetahovaná a leckdy tam do sebe naráží ega - když to umí obě strany zvládnout a umějí si zároveň naslouchat, je to ten ideální stav, který ale prakticky nikdy nenastává :-) prostě celé je to složité a ještě složitější a chce to do toho jít vždycky pokorně a s oboustranným respektem. jedná se totiž o věcech subjektivních... kdo si vzkoušel jakoukoliv kreativní práci na něčí zakázku, ví o čem mluvím.
Greyhound90 píše:
30 led 2022 21:35
Opravdu nevím. Zda i tohle je špatně, kdy to remastroval Raven.
zase jsme u toho, co to je špatně... podle mě to prostě nehraje. nemá to koule... někdo ale zase přijde a může říct, že to pak má lepší atmosféru, než kdejaký mix s koulema :-) celý je to začarovanej kruh. dokud autor nebude sám fajnšmekr na zvuk, nemůže vlastně vědět co chce. prostě zpátky na začátek - slušný bedny, kamrlík s klidnou atmosférou a malým množstvím brzkejch odrazů, pohodlný sezení, trochu času a poslouchat, poslouchat, poslouchat. tak nějak to říkal lenin, ne? ;-)

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

bicuit: přesně. Nahrál si mi nádherný verze. Můžeš ještě? O tom to je. Nebráním se diskuzi, neboť ze zkušenosti z kapely vím, že přijde někdo a zahraje tam věc, ze které se mi srolují ponožky. Respekutuji. Po letech ano. Nemám patent na rozum. A velmi vítám nové nápady ostatních.

Greyhound90

Lenin řek učit se:-) Dokonce třikrát ve svým studiu:-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nikdo nemá patent na rozum. všichni jsme jen lidi, děláme chyby a hlavně se věnujeme věcem, který nemají moc objektivních měřítek. ale právě proto musíme každej tu svou káru táhnout hlavně sám. asi dokážu pochopit, že ne každej má na všechno buňky, ale úplně nejhorší je to vzdávat bez boje. věk přece není rozhodující. jsou i lidi, co se učí nový věci v devadesáti...

já myslím, že se tu najdou i další lidi, co to třeba zkusí bezúplatně, jen tak pro zábavu, přemíchat. já jsem teď měl trochu mezeru, ale zase mi přibývá normální práce a hlavně chci taky dotáhnout pár vlastních věcí, který už mám dlouho rozdělaný. mám s nově postaveným kompem zase trochu větru do plachet, tak toho chci využít, než to zase vyhasne :-) možná někdy za nějakou dobu zase... samozřejmě ty zahrady ti ještě udělám upravený se zastrčenějším vokálem.

Greyhound90

Moc se těším. A díky za vše co jsi udělal!

Greyhound90

věk přece není rozhodující. jsou i lidi, co se učí nový věci v devadesáti...
Snad na tom nejsem tak až.. Jako ajťák co programuje bankovní programy nejsem snad úplnej debil. :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

není zač. já taky můžu děkovat. pro mě to byla určitě zkušenost, při který jsem si vyzkoušel techniky, který jsem nikdy nemusel používat a vyzkoušel jsem si na pár příkladech, co funguje a co spíš ne.

jinak nejde o to, jakej je kdo debil, ale o to, jak moc chce. mně někdy přijde, že lidi buď nechtějí, nebo si neuvědomují ty základní a v podstatě strašně jednoduchý pravdy a kvůli tomu se pořád motají v kruhu.

Odpovědět