Yogi Rulez - Microbiome EP

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Yogi
Vybavení

Yogi Rulez - Microbiome EP

Příspěvek od Yogi »

Ahoj všem starým i novým známým,
právě jsem releasnul nové EP nazvané Microbiome. Po 13 dlouhých letech od mé výhry Startéru (2007 na Radiu Wave), kterou jsem tak trochu "zazdil" rodinou (nelituju toho), vychází moje nové EP nazvané Microbiome. Premiéru má na Bandcampu, následovat budou ještě letos Spotify, iTunes, Google Play, Deezer, YouTube Music, Beatport a další. Yogi Rulez je zpět s nezaměnitelnou esencí zasněného chilloutu, downtempovými breaky a fúzí groove music se současnými zvuky moderního jazzu.

Vše špatné je pro něco dobré, a je tomu tak i v případě nynějšího prakticky téměř lockdownu, který mi uvolnil časoprostor pro dotažení finálního zvuku nové desky. Celý je to zmontovaný v Reason Studio na sluchátkách AKG K-701 se starym zažloutlym masterkeyboardem po nocích, když děti spí. To samý mix a master, kterej jsem furt řešil zleva doprava, jestli do toho cpát prachy nebo je nechat rodině ... a nechal jsem rodině :) Neživí mě to, dělá mi to "jen" radost, potěšení, zábavu, relax, meditaci, odstup od reality ... Vlastně to hodně stojí za to, ale to tady všichni už ví.

Mám i novější věci než tyhle dva roky plozený fláky, kde jedu hodně jinej a asi modernější přístup (ReCycle, beatmaking), proto jsem už ani nechtěl do míchačky a masteru investovat kotle (nechám si rezervu na něco, kde už budu víc v kondici i produkčně / hudebně). I tak mě zajímá, co klucí od fochu na to?

https://yogirulez.bandcamp.com/album/microbiome-ep

Obrázek
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

Jirka Štolfa

Re: Yogi Rulez - Microbiome EP

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Hezke, posledni kousek je takovy prijemny chill. Zvuk je na me az prilis preprodukovany a srovnany, mam radsi kdyz to je sem tam trochu vic kontrastni a neutesene. Celkove vsak urcite palec vzhuru.

vasek

Příspěvek od vasek »

Začnu odzadu, mastering - za mě úplně v pořádku, možná je to tím, že taky poslouchám na sluchátkách, ale já to tady mám pěkně plný a vyrovnaný.
Ohledně zvuku je dost signifikantní, jak to máš suchý, takže hodně vepředu (jak se říká "in your face"). Díky tomu si to umí získat pozornost, je to takový ambiciózní. Nevýhoda je, že pak jako posluchač čekám nějaký nosnější melodický téma, který to urve. Kdyby se to stalo, tak by to byla bomba. Ale ten hudební obsah je takovej spíš do ambientu. Takže mi přijde, že to stojí na rozcestí a mělo by se to vydat buď - a nevím teď jak to nazvat - prostě jít víc po hudebních tématech nebo to zvukově opolštářovat, aby to bylo snivější a tím pádem by to byl pěknej ambient.
Každopádně dobrá práce, patří to do toho nejlepšího na tomhle fóru - připomínkuju spíš proto, že z toho cítím ještě větší potenciál.

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Jj zatím obojí souhlas. Díky za zpětnou vazbu, která může posunout další tvorbu ;)
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Zvuk výborný, počúvam cez USB zvukovku + stereo receiver s 2-pásmovými regálovkami. Žánrovo nie veľmi "my cup of tea", ale určite počuť, že vieš, čo robíš. Asi aj tá monotónnosť a tematická fádnosť, o ktorej píše vasek, k tomu patrí, mne to tam vôbec nevadí, počúva sa to dobre. Čo by som však vytkol, je, že skrz celé EP sú skladby ťažko navzájom odlíšiteľné, na toto som v rámci EP a albumov pri počúvaní veľmi citlivý. A pri iba 3 kusoch je to možno trochu prúser. Ale počin zaujímavý, umelecky je to určite vyššia liga.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dobrej jazzy triphopik, pekny! Nejvíc se mi líbí dvojka. Kdybych měl něco vypíchnout, tak že některé zvuky zní trochu lacině, nebo cheezy (stringy, sbory) a je to umocněné i tim jak je to suché s minimem reverbu. Asi bych měl tendenci to všechno nějak víc zašpinit, ale to je samozřejmě o subjektivní estetice. Jinak fajn, gratuluju k vydání.

Jirka Štolfa

Tak sem si to poslechl jeste jednou na sluchatkach (se215). Nebudu nic kritizovat, protoze si myslim ze vis co delas. Jen bych doplnil ze se mi zda ze je to cele takove velice smutne a utahane. Ne ze bych ti psal ze to ma byt vesele, ale spis me zajima jestli to vis a jesti je to zamer (odraz duse), nebo jestli to na tebe tak vubec nepusobi. Mluvim o takove te tezke depresivni nalade.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Pekné, najviac sa mi páči Sirael, a ešte viac by sa mi páčila keby si použil viac harmonických funkcií a možno farebnejšie kilá. Ale pekné...

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Amorph píše:
29 říj 2020 12:55
Dobrej jazzy triphopik, pekny! Nejvíc se mi líbí dvojka. Kdybych měl něco vypíchnout, tak že některé zvuky zní trochu lacině, nebo cheezy (stringy, sbory) a je to umocněné i tim jak je to suché s minimem reverbu. Asi bych měl tendenci to všechno nějak víc zašpinit, ale to je samozřejmě o subjektivní estetice. Jinak fajn, gratuluju k vydání.
Díky, určitě pravda. O těch zvucích chorálů (ani ne live ani ne hard syntetický, ale na půl cesty, což jsem slyšel od vícero lidí) a některých stringů vím, stejně tak tam jsou hodně vyumělkovaný dechy - špatnej mikrobiom ;) Tady to byl trochu záměr, jinde spíš starý postupy, který už dneska měním. Taky na stringy jsem nedávno koupil https://www.reasonstudios.com/shop/rack ... o-strings/ tak to půjde nahoru. Jak jsem psal, mam nový věci a nechtěl jsem tyhle úplně hodit přes palubu, když se s tím člověk potí hromady večerů namísto, aby s manželkou mrknul na film a dal si dvojku vína.

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

dedko píše:
29 říj 2020 16:12
Pekné, najviac sa mi páči Sirael, a ešte viac by sa mi páčila keby si použil viac harmonických funkcií a možno farebnejšie kilá. Ale pekné...
Tohle beru určitě, problém jednoduchých harmonií a akordů je danej tím, že prostě nejsem kovanej / študovanej muzikant, což ale nepovažuju úplně za nevýhodu. Cpu se do všeho a pak to nejlepšího od každýho nějak spojim ;)

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Jirka Štolfa píše:
29 říj 2020 13:37
Tak sem si to poslechl jeste jednou na sluchatkach (se215). Nebudu nic kritizovat, protoze si myslim ze vis co delas. Jen bych doplnil ze se mi zda ze je to cele takove velice smutne a utahane. Ne ze bych ti psal ze to ma byt vesele, ale spis me zajima jestli to vis a jesti je to zamer (odraz duse), nebo jestli to na tebe tak vubec nepusobi. Mluvim o takove te tezke depresivni nalade.
To jde ze mě takhle samo ;) S dětma je legrace dost, tak pak člověk asi hledá protipóly, tak si večer místo komedie dám rád thriller nebo horror a muzika holt jde taky spíš tudyma. Na druhou stranu na provaz to úplně neni, to jsou určitě depresivnější umělci :twisted:

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

IvanB píše:
29 říj 2020 12:17
Zvuk výborný, počúvam cez USB zvukovku + stereo receiver s 2-pásmovými regálovkami. Žánrovo nie veľmi "my cup of tea", ale určite počuť, že vieš, čo robíš. Asi aj tá monotónnosť a tematická fádnosť, o ktorej píše vasek, k tomu patrí, mne to tam vôbec nevadí, počúva sa to dobre. Čo by som však vytkol, je, že skrz celé EP sú skladby ťažko navzájom odlíšiteľné, na toto som v rámci EP a albumov pri počúvaní veľmi citlivý. A pri iba 3 kusoch je to možno trochu prúser. Ale počin zaujímavý, umelecky je to určite vyššia liga.
Zvuk výborný, díky, ani nechtějte vědět čím je to zmasterovaný, to by byla flamewar na 10 stránek :) Při koupi celého EP na Bandcampu se stáhnou ještě 2 skrytý tracky jako bonus navíc, ale ani ty nepadaj daleko od stromu ...

Jirka Štolfa

Yogi píše:
29 říj 2020 19:38
Jirka Štolfa píše:
29 říj 2020 13:37
To jde ze mě takhle samo ;) S dětma je legrace dost, tak pak člověk asi hledá protipóly, tak si večer místo komedie dám rád thriller nebo horror a muzika holt jde taky spíš tudyma. Na druhou stranu na provaz to úplně neni, to jsou určitě depresivnější umělci :twisted:

Jo, sou. Prave mi to prijde jako ze je to chvilema vlastne i vesele. Hlavne treba v momentech kdy si hrajes se solo rytmickyma prvkama. Tam vydim nejvetsi silu. Harmonicky je to vlastne takovy noir jazz. Mozna by me zajimalo jestli bys dokazal vytvorit neco z durovou tercii. At uz primo dur, nebo mody ktere maji durovou tercii.

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Jirko, asi nedokázal, pač jsou mi tyhle hudební teorie celkem cizí. Sice jsem chodil do lidušky a nauku jsme měli, ale to mi bylo 5 let a nic už si nepamatuju :) Na gymplu se do nás snažil učitel tlačit obraty doškálních septakordů a podobný šílenosti, ale to už mi přišlo skorem horší jak matika s fyzikou a chemií dohromady. Obecně, rád bych se naučil ty jazzový harmonie, ale nějak jednoduše pro hudebního blba jako jsem já. V Reasonu je na akordy nějakej tool a ten má snad na výběr i jazzový harmonie, ale lepší vědět trochu, co se mi děje pod rukama.

Jirka Štolfa

Dobre, tak jeste jednoduseji. Treba ve stupnici Fdur. Ty to mas totiz vsechno molove, tudiz je to vsechno tak potemele. Ja mam teda taky snad vetsinu veci v molu, ale sem tam si udelam maly durovy vylet.

Jo a ja sem to napsal blbe, spravne cesky je to mala tercie, ne molova.

Odpovědět