Zahrady
- Greyhound90
Zahrady
Skupina Primátor Dittrich. Kritiku vítám.
Re: Zahrady
ahoj,
kompozicne ma to nudilo. cela skladba je v jednej rovine, harmonicky motiv je ten isty. asi to zamer, z mojho pohladu naco malovat jednou farbou ked mam k dispozicii celu paletu.
kompozicne ma to nudilo. cela skladba je v jednej rovine, harmonicky motiv je ten isty. asi to zamer, z mojho pohladu naco malovat jednou farbou ked mam k dispozicii celu paletu.
hudobne sa mi to paci, bavi ma to .. vadia mi tam zvukovo 2 veci
- kompresia - myslim nie v zmysle kompresor ale ako keby to bola 96 kBit mp3 - vysky su uplne take zastrete zafiltrovane, cele to ma taky efekt ako tranzistorove radio - chybaju mi tam aj basy takze predpokladam ze to nebude len mp3 kompresiou - predpokladam ze to nieje originalna nahravka ale uz na youtube sa to nahravalo nejak v nizkej kvalite alebo nieco take ? Rad by som pocul WAV aby sa dalo potom zistit ci je tam vyslovene nejaka chyba v mixazi alebo je to len koli nahraniu na YT v zlej kvalite
- ten hlas by som stisil, az moc trci nad nastroje - aj ked mozno ze keby to bolo v normalne kvalite neboli tam schovane vysky a basy, tak by to hned inal vyznelo - trosku mi sice vadi nosove zafarbenie hlasu ale s tym asi nic nejde spravit ..
kazdopadne keby to malo poriadny zvuk, tak moderne hutne spraveny, tak si to viem predstavit hrat v radiu a este by som si povedal ze ako dobre hraju oproti tym inym (najma zahranicnym) blbostiam co vacsinou mainstreamove radia hravaju (ktore su sice zvukovo nabusene ale hudobne nepocuvatelne) - takze za mna kompozicne
, zvuvovo

- kompresia - myslim nie v zmysle kompresor ale ako keby to bola 96 kBit mp3 - vysky su uplne take zastrete zafiltrovane, cele to ma taky efekt ako tranzistorove radio - chybaju mi tam aj basy takze predpokladam ze to nebude len mp3 kompresiou - predpokladam ze to nieje originalna nahravka ale uz na youtube sa to nahravalo nejak v nizkej kvalite alebo nieco take ? Rad by som pocul WAV aby sa dalo potom zistit ci je tam vyslovene nejaka chyba v mixazi alebo je to len koli nahraniu na YT v zlej kvalite
- ten hlas by som stisil, az moc trci nad nastroje - aj ked mozno ze keby to bolo v normalne kvalite neboli tam schovane vysky a basy, tak by to hned inal vyznelo - trosku mi sice vadi nosove zafarbenie hlasu ale s tym asi nic nejde spravit ..
kazdopadne keby to malo poriadny zvuk, tak moderne hutne spraveny, tak si to viem predstavit hrat v radiu a este by som si povedal ze ako dobre hraju oproti tym inym (najma zahranicnym) blbostiam co vacsinou mainstreamove radia hravaju (ktore su sice zvukovo nabusene ale hudobne nepocuvatelne) - takze za mna kompozicne

Ke kompozici se nebudu vyjadrovat, je to minimalisticke a nemam nic proti. Horsi je to se zpevem ktery misty slysitelne falesny protze zrejme zpevak nestiha toninu ( dalo by se to posadit niz aby to daval s prehledem) a frazovani by si taky potrebovalo upravit. Co se tyka zvuku tak souhlasim s dendym. Zaslouzilo by si to vice pozornosti.
Tahle kultovní kapela by si zasloužila lepší zvuk
také jsem si říkal, že je to MP3 s nízkým bitratem - nezní to jako studiová nahrávka.
Můžu se zeptat kde nebo jak je to nahrávaný ? taky by mně zajímalo jestli to je zmršený kompresí nebo už je tak zdrojovej wav.
Jinak hudebně pro mne fajn, ten zpěvákův projev má specifickej feel kterej k týhle hudbě patří.
také jsem si říkal, že je to MP3 s nízkým bitratem - nezní to jako studiová nahrávka.
Můžu se zeptat kde nebo jak je to nahrávaný ? taky by mně zajímalo jestli to je zmršený kompresí nebo už je tak zdrojovej wav.
Jinak hudebně pro mne fajn, ten zpěvákův projev má specifickej feel kterej k týhle hudbě patří.
jsem si všiml, že největší problém je zvuk a efektování bicího partu -tam se projevují ty MP3 artefakty
od 1:36 bych přidal hutnou grunge zkreslenou kytaru v kvartách a ve stereu a na konci místo zeslabování hned od druhého opakování motivu po skončení zpěvu k té kytaře ještě přidal moogovský expresivní suchý bass (ale na zvuk orig vintage Mooga ne na sw imitace!!!) a taky church organ ideálně se skutecne analogovým charakterem typu Viscount Cantorum nebo Ahlborn, no v nouzi i z Montage apod nejaký digi church org..
Jinak OK kdyz si odmyslim "kvalitu" mp3 degradace tak na wavu to muze bejt zvukove super, jedna z mala veci, kde mi neskliběj uši zadny digitalni neprirozeny frekvence, frekvencne prirozene podany, gratulka
Jinak OK kdyz si odmyslim "kvalitu" mp3 degradace tak na wavu to muze bejt zvukove super, jedna z mala veci, kde mi neskliběj uši zadny digitalni neprirozeny frekvence, frekvencne prirozene podany, gratulka

Já jenom poznámku. Podle mě má cenu se o té skladbě bavit.
Ten zpěv, tak nějak do tohoto žánru patří. Má zajímavý feel.
Ten zpěv, tak nějak do tohoto žánru patří. Má zajímavý feel.
Podla mna super pesnicka,zvukovo co mi tam najviac chyba tak je riadny zvuk bicich aby to pekne vsetko drzalo pokope..Podla mna by to tu skladbu posunulo uplne na iny level.
- Greyhound90
Děkuji všem, co jsem stál za reakci, moc mě to těší. Největší chybou asi bylo, že je to fakt mp3, takže je to dost ořezané. Nahráno doma a bicí jsou smyčky. Ty jsou dost často problématické, protože mívají různou kvalitu a nejsem profík abych to uměl nějak lépe upravit. Jinak všem děkuji za věcné připomínky 

- Greyhound90
Je to WAV xdudy. Nahráno na apple v GarageBandu. Mohu se zeptat odkud Primátor Dittrich znáš ? Jinak díky za reakcixdudy píše: ↑01 úno 2019 13:20Tahle kultovní kapela by si zasloužila lepší zvuk

No jsem od Plzně směrem na Písek - svýho dávnýho času tu v regionu byla tahle kapela docela známá.
Chtělo by to nahrát na lepší úrovni - v pořádnym DAW a u zvukaře co to umí - na dnešní dobu je technická kvalita nedostačující a sráží to celkový vyznění až téměř k nepublikovatelnosti
Chtělo by to nahrát na lepší úrovni - v pořádnym DAW a u zvukaře co to umí - na dnešní dobu je technická kvalita nedostačující a sráží to celkový vyznění až téměř k nepublikovatelnosti