Život je boj

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Atoss

Život je boj

Příspěvek od Atoss »

Ahojte, tak se mi zase po hrooozn? dlouhé dob? poda?ilo n?co dokon?it. Dávám to sem k poslechu a posouzení. Op?t je to "All By My Self" :D
Zajímá m?, co se líbí a co by cht?lo vylepšit (hudebn?, zvukov?, textov?...)

Díky

Sane

Re: Život je boj

Příspěvek od Sane »

Po minutě poslechu mám pořád pocit, že vokál je mírně utopený. Ke zbytku se těžko vyjádřím, jelikož to není můj oblíbený žánr. Rýmy možná občas snadno předvídatelné. Celkově ale převládá spokojenost.

Jen tak pro zajímavost - před rokem jsem s Mephistem spojil síly a spáchali společnou skladbu na podobné téma s názvem Srdce bojovníka, ale v úplně jiném hudebním žánru.

Stan

Příspěvek od Stan »

Bylo nebylo kdysi pred davnymi lety byl tenhle styl zetor rocku vynikajicim spolecnikem pro konzumaci piva. Text je jak po cenzure klubu SSM z dob komancu, kdy nam davali z presvedceni o nevhodnosti textu kapky. Nemam moznost si to poslechnout ted na monitorech takze se k tomu po zvukovy strance nemuzu vyjadrit. vyrustal jsem na rocku a tvoje skladba mi pripomela dobu vesnickych zabav, startek za 4 kcs piva za 1.80 kcs a poblity travniky pred mistnim kulturakem. ;) no nic alespon jsi me hodil o par desitek let zpatky. Kompozice na zabavu v poho jinak nic moc.

dJR

Příspěvek od dJR »

:-) Se mi líbí, že su tu lidé v hodnocení neberou servítky :-) Ale nasmál jsem se tomu zetor rocku :D No, pravdu díž, také to není právě má estetika :D

Na druhou stranu, muselo to dát taky nějakou práci a nadšení do díla :-) Tak snad to nesebere Atossovi další motivaci k tvorbě :-)

Už se těším, jak si na ěm smlsnete, až tu taky utrousím nějakej ten Soundklaudí link :D

Atoss

Příspěvek od Atoss »

No záměrem bylo udělat přímočarou písničku, která bude o tom, že v životě není nic zadarmo. Jelikož nejsem kytarysta, tak jsem (kromě sóla) nechtěl dělat moc složitou rockovou linku. Výraz Zetor Rock sice neznám, ale ok :D

Zajímal by mě ještě názor na zvuk. Je tam spousta nástrojů v pozadí, zdaleka ne jen kytary, i když jsou schválně dost upřednostněný. Dal jsem si s tím dost práce, tak jestli to bylo k něčemu :mrgreen:
Plus případně nějaký konkrétnější hodnocení, co se na skladbě líbí a co ne.

peeetras

Příspěvek od peeetras »

Mě se líbí text,hudební aranž - bicí,kytary přechody .Co mi trochu ruší poslech místy naivní znění zpěvu.Zkrátka na zpěvu by chtělo zapracovat vsadit to do hudebního podkladu a dobrousit.Klidně bych si to poté pustil třeba v autě. (Předpokládám,že text si napsal sám.Jinak mám respekt pro tvorbu hudby a textu,zpěvu a je mi jasné,že to není jednoduché všechno dát na výbornou)
362

Atoss

Příspěvek od Atoss »

peeetras píše:Mě se líbí text,hudební aranž - bicí,kytary přechody .Co mi trochu ruší poslech místy naivní znění zpěvu.Zkrátka na zpěvu by chtělo zapracovat vsadit to do hudebního podkladu a dobrousit.Klidně bych si to poté pustil třeba v autě. (Předpokládám,že text si napsal sám.Jinak mám respekt pro tvorbu hudby a textu,zpěvu a je mi jasné,že to není jednoduché všechno dát na výbornou)
Díky za reakci. Ano, zpěv je moje slabina, nemám ale nikoho jiného, tak mi nic jiného nezbývá, než si to nějak nazpívat sám :D
Text jsem si psal sám a Horáček samozřejmě nejsem a nikdy asi nebudu. Původně jsem dělal jen instrumentální skladby, ale do žánru, který dělám, to bylo bez zpěvu takové neúplné.
Jen abych věděl, která konkrétní místa zpěvu se Ti nelíbí?

rastis

Příspěvek od rastis »

gitary zneju na dnesne pomery srandovne, jak nejaky Rockman alebo stary multiefekt. k takemu staremu zanru asi aj patria, ale s modernejsim zvukom by skladba vyznela mozno lepsie. bicie su utopene, ani nie v zmysle, ze by ich nebolo pocut, ale ze su tupe, zatiahnute, nemaju vysky, hlavne snare je divny.

co je to za gitaru ? Steinberger alebo nejaky klon ? ci uplne mimo som ?

Atoss

Příspěvek od Atoss »

rastis píše:gitary zneju na dnesne pomery srandovne, jak nejaky Rockman alebo stary multiefekt. k takemu staremu zanru asi aj patria, ale s modernejsim zvukom by skladba vyznela mozno lepsie. bicie su utopene, ani nie v zmysle, ze by ich nebolo pocut, ale ze su tupe, zatiahnute, nemaju vysky, hlavne snare je divny.

co je to za gitaru ? Steinberger alebo nejaky klon ? ci uplne mimo som ?
No kytary jsou od Music Lab, je pravda, že s live kytarou se dá udělat mnohem lepší zvuk, lépe už mi to holt nešlo :(
Bicí souhlasím, hlasitý jsou dost, ale ten snare taky není podle mých představ. Pořád jsem to ladil, ladil a stejně spokojenej nejsem. Ve zvukařině se má člověk stále hooodně co učit.

rastis

Příspěvek od rastis »

aha, cize su umele. bolo mi jasne, ze nieco nie je v poriadku, zato ta otazka na Steineberger. su tam totiz kusky, ktore sa na normalnej gitare zahrat nedaju, ciastocne sa to dalo len na Steinberger, ktore boli chvilu popularne prave v 80tych rokoch a mali velmi sofistikovane vymyslene tremolo...

303

Příspěvek od 303 »

Ještě tu nezaznělo, že to solo kytarový z toho hrozně trčí...nijak bych to zapustil víc.

Tendle druh hudby dobře zdokumentoval tento dnes už legendární díl paskvilu .

dendy

Příspěvek od dendy »

303: strasne peklo :-))))

lavender

Příspěvek od lavender »

zdar,
mozno priznanie si faktu, ze nie si na vsetko predurceny (spevak, textar, producent) ti pomoze otvorit si obzory. a ak sa potom podari najst kolektiv s ktorym to klapne, bude vysledok uplne inde. (to pisem aj o sebe z casti;)).

Stan

Příspěvek od Stan »

Jj 80' byly husty ale tehdy byla i kvalitni hudba ktera se obcas na obrazovky dostala. V.Misik, Z.Michnova, R.Hladik atd.

303

Příspěvek od 303 »

Todle žádná živá kapela nenarovná.....zvukově možná, ale ten vrchol nevkusu tam bude pořát.Omlouvám se...mě to jen příde škoda..protože Atoss hudební cítění určitě má...ale kde byl hybernovanej posledních 20 let nevim.

Odpovědět