Novinka

1. únor 2018

Focusrite Clarett USB

Obrázek

Firma Focusrite představila novou řadu audio rozhraní Clarett USB, která je navržena především pro maximální výkon a bezkonkurenční zvukovou kvalitu. Mikrofonní předzesilovače jsou vybaveny obvodem AIR, emulujícím impedanční a rezonanční vlastnosti vstupních transformátorů legendárních studiových preampů řady ISA. To dává uživateli k dispozici proslulý vzdušný zvukový charakter, výjimečnou čistotu a ultranízké zkreslení, v kombinaci s neskutečně nízkou hodnotou ekvivalentního vstupního šumu pouze -128 dB. Speciálně navržené potenciometry Gain k tomu navíc přidávají dokonale lineární průběh zesílení. U všech mikrofonních vstupů je k dispozici vypínatelné Phantomové napájení 48 V pro kondenzátorové mikrofony a DI boxy. Stranou samozřejmě nestojí ani A/D a D/A převodníky, schopné pracovat s celou řadou obvyklých rozlišení až do hodnoty 24-bit/192 kHz. Díky tomu se zvuková rozhraní série Clarett USB mohou pochlubit skvělým dynamickým rozsahem 119 dB.


Série Clarett obsahuje trojici modelů, ze které si jistě každý zájemce o kvalitní zvuk vybere ten nejvhodnější:

Clarett 2Pre USB v konfiguraci 10 IN/4 OUT se dvěma vstupy Combo (mikrofonní, linkové nebo nástrojové Hi-Z), 1x ADAT IN (8x IN), čtyřmi linkovými TRS výstupy, jedním sluchátkovým výstupem a MIDI IN/OUT výborně poslouží kreativním muzikantům, kteří tvoří v domácích podmínkách nebo dokonce na cestách.

Clarett 4Pre USB v konfiguraci 18 IN/8 OUT je určena pro náročnější domácí, nebo menší projektová a postprodukční studia. Vstupní sekce přináší 4x Combo IN (4x mikrofonní/linkové, 2x nástrojové Hi-Z), 4x TRS IN (linkové). Na výstupech najedeme 4x TRS OUT (linkové) + 2x sluchátkový výstup. Digitální konektivitu rozšiřuje S/PDIF IN/OUT, ADAT In a MIDI IN/OUT.

Clarett 8Pre USB v konfiguraci 18 IN/20 OUT se může stát kvalitním středobodem jakéhokoliv profesionálního studia. K využití se nabízí 8x Combo IN (8x Mic/Line, 2x nástrojové Hi-Z), 10 TRS Line OUT + 2x sluchátkový výstup. V digitální doméně najdeme navíc MIDI IN/OUT, S/PDIF IN/OUT, ADAT IN/OUT a pro synchronizaci dalších zařízení také WordClock OUT (BNC).

Součástí dodávky je nejen dvojice USB kabelů (s konektory USB Type-C a USB Standard), které dovolují snadné připojení rozhraní k počítačům Mac a PC, ale také pořádný balík softwaru z produkce XLN Audio, Focusrite, Softube, Ableton a Loopmasters.

focusrite.com, www.pmc.cz