Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ninja » 16 dub 2009 18:55

Tudy píše:ninja: super!!! Nafoť to pořádně a pošli Yvesovi, určitě to přihodí na svoje stránky.

Hele, jen ty poťáky přidělávám zásadně kontaktama dolů, aby se do nich tolik neprášilo.

dik.. :D no ty potaky jsem dal kontaktama nahoru, protoze jsem nejak nedomyslel privrtani distancnich sloupku, ktere drzi pcb.
Ty sloupky by prave vadily kontaktum potaku.
Az budu delat VCA a ADSR tak je uz dam kontakty dolu..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od mONOGRAm » 16 dub 2009 21:36

ninja: nadhera. gratulujem a drzim palce k uspesnemu projektovemu finisu 8O))

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ninja » 17 dub 2009 13:23

monogram: taky dik :D

Telotone
Příspěvky: 12
Registrován: 12 dub 2009 20:58

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Telotone » 18 črc 2009 12:51

Zdravim,
tak se taky musim pochlubit se svým modulárem. Je už téměř před dokončením. Zbývá dodělat ještě jedno VCO, noise generator + S&H, a převodník MIDID/CV. Máte někdo zkušenosti jak postavit nejtriviálněji MIDI/CV?
Oproti velko-skříňové mudulární zvyklosti jsem se snažil o kompaktní řešení a snadnou přenositelnost. I když i takhle s 80cm na šířku to těžko strčim do ruksaku.
Využil jsem, nebo plánuju použít, tyto moduly:
2xVCO
VCF - minimoog filter
2xADSR
2xVCA
LFO - na obrázku je v pouzdru pro VCA(nestihl jsem ještě dodělat panel)
Noise Generator + S&H
převodník MIDI/CV

Obrázek
Obrázek
Obrázek

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ninja » 18 črc 2009 14:47

wau, mas to fakt pekne, gratuluju. Ten potisk prednich panelu je delany sitotiskem? Ja teda planuju trosku vetsi modular, kterej bude "napevno" ve studiu alespon s peti VCO :twisted:
Se stavbou MIDI/CV prevodniku ti neporadim, s tim zkusenosti nemam, ale taky budu potrebovat prevodnik, ktery bude mit alespon 5x CV out.

Telotone
Příspěvky: 12
Registrován: 12 dub 2009 20:58

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Telotone » 18 črc 2009 15:50

Čau díky:)
Původně jsem plánoval sítotisk, ale vyšlo by to nepřiměřeně draze. Jsou to obyčejné lesklé nálepky. Zatím jsou odolné vůči oděru a odchlipování, ale měl jsem docela potíže je přesně nalepit na vyvrtané otvory. Skoro je lepší je nejprve nalepit a potom vrtat, otřepy potom stejně budou zakryté matičkou s podložkou.

...5VCO to bude mašina. To bude piplačka to potom sladit. Na co ale potřebuješ 5 převodníků? Ty VCO přeci stejně budou spřažený dohromady jedním signálem. Nebo to plánuješ i jako polyfonní možnost?

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ADDyS » 18 črc 2009 16:21

pekna prace

ja jsem delal tenhle midi/cv prevodnik a zadny problem
http://m.bareille.free.fr/mcv628/mcv628.html

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ninja » 18 črc 2009 19:51

jj, chtel bych ty oscilatory mit co mozna nejflexibilnejsi. Nejsem si uplne jisty, jestli muzu rozdelit jeden CV signal napr. z MCV1 do peti VCO, abych nepretezoval CV vystup z MCV.

ty samolepky vypadaj moc pekne, taky je tam zatim mam. Ale s tim nalepenim je fakt problem. Urcite je lepsi je nejriv nalepit a pak vrtat. A jeste byl docela problem to nalepit tak, aby tam nebyli vzduchovy bubliny.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od mONOGRAm » 18 črc 2009 21:27

z tohto topicu sa stava moj TOP 3 /samozrejme v tesnom zavese po haluzoidnych videach a luphtrackovych kompoziciach 8)))/

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od luphtrack » 18 črc 2009 21:36

koukam že jsem čím dál tím populárnější... těší
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Tudy » 20 črc 2009 09:27

Telotone píše: Obrázek
Gratuluju!
Ta lesklá působí příjemně.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Telotone
Příspěvky: 12
Registrován: 12 dub 2009 20:58

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Telotone » 20 črc 2009 10:38

ADDyS píše:pekna prace

ja jsem delal tenhle midi/cv prevodnik a zadny problem
http://m.bareille.free.fr/mcv628/mcv628.html
Na kolik tě to prosímtě tak vyšlo? Nemám doma ani programátor, takže by to byla položka navíc. To bych si pak asi koupil hotový řešení, i když 3000Kč je taky poměrně dost.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ADDyS » 20 črc 2009 16:08

Telotone píše:
ADDyS píše:pekna prace

ja jsem delal tenhle midi/cv prevodnik a zadny problem
http://m.bareille.free.fr/mcv628/mcv628.html
Na kolik tě to prosímtě tak vyšlo? Nemám doma ani programátor, takže by to byla položka navíc. To bych si pak asi koupil hotový řešení, i když 3000Kč je taky poměrně dost.
uf bylo to asi cca do 1tis., no bez nahrani toho microprocesoru nic doma slusneho neudelas. microprocesor jsem si nechal nahrat u znameho... stavet programator se ti nevyplati,protoze k tomu musis mit taky programator :D (pokud nekupujes komplet produkt)

Telotone
Příspěvky: 12
Registrován: 12 dub 2009 20:58

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Telotone » 20 črc 2009 18:25

Jo tak do tý tisícovky by se to asi vyplatilo. Program si pak nahraju taky u kámoše, nebo si koupim ten programátor, ještě ho v budoucnu určitě uživím.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ADDyS » 21 črc 2009 16:07

tak to neni co resit, jenom bacha na tistak... spoje jsou dost u sebe a stalo se mi ze jsem mel zkratas a dac jsem znicil :x

Odpovědět