Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2334
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 22 srp 2009 10:22

Tudy: gratulujem a tak trochu závidím, ukážka pekná, si maniak :) v tom najlepšom slova zmysle, mám rád diy vecičky..
.. tiež by som si rád niekedy postavil niečo podobné- možno raz...

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ninja » 22 srp 2009 12:46

gratuluju Tudy!!! Co ten ARP VCF ten jěště nemáš oživený? Docela by mě zajímala ukázka právě s tímto filtrem.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Tudy » 22 srp 2009 12:50

ninja píše:gratuluju Tudy!!! Co ten ARP VCF ten jěště nemáš oživený? Docela by mě zajímala ukázka právě s tímto filtrem.
všem díky za ohlasy :)
ARP filtr jsem měl jako první a dělal jsem s ním předváděčku na "2. mezinárodním srazu eZone s nástroji" v Praze (pokud ten v Bratislavě byl první a ne "nultý ročník" :) ).
Mám ho pořád v plastové krabičce, ale nenalakovaný panel už na něj existuje, takže počítám, že do týdne ho začnu osazovat.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Tudy » 27 srp 2009 08:20

Ninja, Addys, Telotone: tak pánové, jaktože jste ještě Yvesovi neposlali fotky?
Úplně dole je u každého modulu galerie. http://yusynth.net/Modular/index_en.html

Obrázek
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Telotone
Příspěvky: 12
Registrován: 12 dub 2009 20:58

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Telotone » 27 srp 2009 10:00

No co jsem koukal, tak tam jsou obrázky vždycky jako samostatný moduly. A to se obávám, že bych ho svým jednoduchým designem nijak neuhranul. Možná až bude synťák úplně kompletní.
Něco jinýho jsou ty tvý podsvětlený moduly. To už jsou ispirující věci. Jsem moc zvědavej až to budeš mít kompletní.

Jo mimochodem ty přístrojový knoflíky...To jsou P-S8861? Jaký si k tomu používal potenciometry? Já používal kovový vroubkovaný, a mám je trochu vyosený.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Tudy » 27 srp 2009 10:25

Telotone píše:Jo mimochodem ty přístrojový knoflíky...To jsou P-S8861? Jaký si k tomu používal potenciometry? Já používal kovový vroubkovaný, a mám je trochu vyosený.
Malé jsou P-S8860, velké P-S8861. Do zářezů jsem musel dát kousek plíšku, jinak by to šroubek zmáčkl a tam kde to vyosení vadilo (hlavně u toho velkého), jsem přes to vroubkování dal stahovací bužírku.

Ty fotky mu pošli (nejlíp jednotlivých modulů), ať je vidět, že jsme modulárová velmoc :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Telotone
Příspěvky: 12
Registrován: 12 dub 2009 20:58

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Telotone » 27 srp 2009 10:29

Plíšek jsem taky dával, ale s tou bužírkou to je dobrý nápad.

Tak jo, já mu to pošlu. Co bych pro věhlas české republiky neudělal :D

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ADDyS » 27 srp 2009 14:01

Koukal jsem na Yvesove stranky.
Gratuluju, ja to tam porad v chumlu dratu a schovane v suplu, kdybych mel delat modular tak to mam davno hotove :lol:

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ninja » 28 srp 2009 17:34

Tudy: neboj také pošlu :D jen ještě měním desing předních panelů, bude to dělaný sítotiskem na leštěný hliník... Jen co to bude dám foto.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od EXCOM » 28 srp 2009 20:10

Tudy : za kolko si to co uz teraz mas spravil? myslim casovo

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Tudy » 28 srp 2009 20:20

EXCOM: to se ani nedá spočítat. Spoustu věcí jsem dělal na etapy a některý věci mě extrémně nebaví (třeba montáž potenciometrů), takže u toho vydržím třeba čtvrt-půl hodiny, pak si zahraju Trackmanii na Nintendu a pak mám zase náladu pokračovat. Myslím, že 100 hodin práce jsem už dávno překročil. Když do toho započítám i všechno okolo, jako chystání objednávek na součástky, nebo vymýšlení rozvržení vnitřní kabeláže jednotlivých panelů, tak určitě.
Já jen vím, že až to budu mít hotový, tak to neprodám ani za půl miliónu :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Tudy » 30 srp 2009 11:30

bodyia píše:Tady se dá zmiňovaný poťák koupit : http://www.doepfer.de/preise.htm , dole ve Spare parts
Ninja, MSK: máte někdo ještě zájem o ten Exponenciální 50k potenciometr do MiniMoog VCF?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ninja » 30 srp 2009 11:52

Tudy píše:
bodyia píše:Tady se dá zmiňovaný poťák koupit : http://www.doepfer.de/preise.htm , dole ve Spare parts
Ninja, MSK: máte někdo ještě zájem o ten Exponenciální 50k potenciometr do MiniMoog VCF?

super.. budeš je objednávat? to bych se tedy rád se třemi kousky připojil..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od Tudy » 17 zář 2009 09:57

ADDyS píše: ja jsem delal tenhle midi/cv prevodnik a zadny problem
http://m.bareille.free.fr/mcv628/mcv628.html
Tak první převodník mám hotový, ale kromě radosti z funkčnosti je i zepár nemilých překvapení.
Nejvíc mi vadí, že MCV628 neumí přijímat pitchbend (MCV-1 od CHD tohle umí bravurně).
Druhá věc je, že při škále V/Oct je využita mizerná bitová hloubka a jemné dostavení nepravidelností ve škále je prakticky nemožné.
Nejvyšší nota je definována D/A hodnotou 100 z 256 možných :(
Asi to vyřeším hrubou úpravou zesílení operáku na polovinu, aby ta horní nota byla definována hodnotou 200.

Jinak ale AUTOLEARN režim je super a lze kdykoli měnit příjem kontroleru pro AUX výstup během 2 vteřin :)
Taky by bodlo, kdyby AUX výstup uměl nejen 0-10V, ale taky +-5V , ale za ty prachy je to skvělý.
Zajímalo by mě, jestli třeba ten pitchbend jde dodělat úpravou programu pro procesor...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Re: Stavba DIY MODULARu

Příspěvek od ADDyS » 17 zář 2009 15:09

takove veci jsem vubec neresil...
urcite pokud upravis kod tak by to melo jit

Odpovědět