Kdyz porovnas integrac s roztecemi der, tak je o neco mensi, ja to zkousel. Jeste nikdy jsem si zadnej tistacek nenechaval delat.. Ale jestlize rikas ze posilas pdf, tak se nemusim o nic starat, oni to zmensi sami. Je to tak?
Vlevo 4x VCA (jedno oživené, zbytek ve výstavbě) a dole mixer
Uprostřed LFO1, LFO2, VCF MiniMOOG, VCF ARP(2600)
Vpravo 4x ADSR
a pak tam leží 4 desky VCO připravené na vrtání.
addys, safa: dajte link na schemu... to sa predsa musi dat odhadnut ci tam patri schottky alebo bezna dioda. predpokladam ze ide o velkost spinacieho napatia, ked to ma byt nejaky waveshaper
ninja píše:Kdyz porovnas integrac s roztecemi der, tak je o neco mensi, ja to zkousel. Jeste nikdy jsem si zadnej tistacek nenechaval delat.. Ale jestlize rikas ze posilas pdf, tak se nemusim o nic starat, oni to zmensi sami. Je to tak?
bacha na sposob tlacenia. acrobat ma defaultne mod "shrink to page", ten treba vypnut a vytlacit natvrdo 100%
opat dalsie krasne tema.. mam taku jednoduchu otazku. kolko treba casu na to aby clovek zvladol zaklady elektrotechniky? a tieto vsetky veci okolo toho? elektriky som nikdy nebol tlk a principu chapem ale je to ako s programovanim, to sa tiez da naucit rychlo ale potom treba mat tu prax a v podstate sa tomu stale venovat.. zachvilku bude zo mna dedo a nejake hobby si musim najst a robit si nejaky vlastny jednoduchy analog by ma teda dost zaujimalo..
nehovorte mi len ze to nejde, vsetko ide a uprimne zavidim tudymu co robi a venuje tomu cas, je to fakt parada..
Excom: To jsem zvedav co ti na to rekne Tudy a Kexik.
Uplne zaklady se naucis za chvilku, podobnost s programovanim tu urcita je.
Ja treba bastlil vselicos asi od 10ti let, absolvoval jsem eltech prumyslovku, elektronikou jsem se dost let zivil a do stavby analogu se mi stejne moc nechce. Mozna ze mi chybi nadseni, nebo jsem proste jen linej....
Nez se jako samouk dostanes ke stavbe analogu bude to trvat dost dlouho, bez toho aby ti nekdo obcas poradil to asi nepujde. Nejlepsi by bylo jit do skoly.
Ale kdyz je nadseni tak vsechno jde, jen to bude chvilku trvat.
Zaklad ale je mit doma misto na malou dilnu!:)
postavit si ten analog neni taky problem .. jasne ozivit to , na to treba trosku skusenosti .. ale nevrhovat take veci .. to uz chce fakt skusenosti ..
Cyril píše:Co znamena to "ozivit" neco v tomhle kontextu?
"Ozivit" znamena uvest do provozu. Bezne se totiz nestava ze osadis tistak, zapnes to a vse je OK. Bejva to presne naopak, pak zacina ta prava sranda - hledani zavady, ladeni atd, zavisi to na tom co stavis.
Pytkin píše:postavit si ten analog neni taky problem .. jasne ozivit to , na to treba trosku skusenosti .. ale nevrhovat take veci .. to uz chce fakt skusenosti ..
Přesně tak!
Tady už má člověk všechno na talíři a stačí se vážně naučit jen ty základy, přičemž spousta informací je už dnes na netu (a zbytek dořešíme tady, nebo přes PM )