Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 lis 2007 07:31

tak zacnem teda studovat :D

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 04 pro 2007 12:05

Tak jsem při pátrání na co že to hrají VNV Nation zjistil, že mají pěkný ranec modulárů..... :shock: a mají na stránkách i odkazy, o který se nemůžu nepodělit. Jsou tam detailní fotky modulů, parametry i samply. Takže něco pro inspiraci:

http://www.modcan.com/page2.html
http://www.synthesizers.com/
http://www.analoguesystems.com/

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 05 pro 2007 12:17

Saly: super! Ten analoguesystems jsem neznal.
Jinak určitě stojí za poslech track Dis:Intergrator ( http://www.analoguesystems.co.uk/info&faq.htm )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 07 dub 2008 12:55

<img src="http://www.electrozone.cz/album_pic.php?pic_id=470">
Konecne jsem vsechno dopajel co jsem potreboval a zacinam pomalu ozivovat moduly...
No zjistil jsem ze na kompu se toho zas tak moc neda zmerit,ale alespon nejaky zaklad jde videt.

Tady je ukazka meho clonu filtru z Korg MS-10 HPF+pila z VCO yusynth
http://addys.wz.cz/diy/saw_ms10hpf.mp3

docela je zajimave jak samooscilace je nizko
Naposledy upravil(a) ADDyS dne 08 dub 2008 12:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 13:07

na kompe sa da zmerat vsetko striedave do povedzme 5kHz. s 96kHz zvukovkou do 10kHz

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 07 dub 2008 13:12

kdyz jsem pustil pilu od +5V do -5V tak mi to zvukovka osekala... musel jsem pouzit predradny odpor abych neco zmeril

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 13:28

vsak jasne ze si musis vyrobit delicky napatia, ako inak :)
ak nepotrebujes merat hodnoty, len priebehy kontrolovat, tak pouzi normalny linearny potik, najlepsie viacotackovy aripot (je sice malicko drahsi, ale ta origos tesla ide kupit casto vo vypredaji)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 13:29

inak s velkym striedavym napatim na vstupe mozes zmasakrovat zvukovku, takze bacha!

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 10 dub 2008 11:55

Tak tohle je hlavně pro Tudyho:

http://electro-music.com/forum/topic-7183.html

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 10 dub 2008 20:34

Addys: hezky pěkně, šikula kluk;) To je dobře, že se tu tím taky někdo zabývá..

btw. Co všechno z yusynth už máš, nebo budeš dělat? Taky si chci udělat pár kousků. Zatím mám kejs s napájením.

A jak budeš řešit panely k modulům?

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 11 dub 2008 08:02

z yusynth mam postavene VCO,LFO,NOISE GEN.,MIXER,ARP VCF,2x ADSR,VCA. VCO mi staci uz jenom vyladit,ARP VCF ozivit a mel bych mit z yusynth vsechno funkcni co potrebuju.
Ted o vikendu se na to chystam dodelat tak snad to vsechno rozjedu.

Zdroj je jednoduchy mrkni treba sem
http://www.elecfree.com/circuit/power-s ... 7815-7915/

Panely nebudu resit, budu to mit jako desktop synth

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 11 dub 2008 09:13

Mimochodem kdyz uz jsme u tech zdroju, mam tu stare pc zdroje ktere maji vystupni napeti 5V a 15V (pokud se nepletu) pro mechaniky a vetracek, je to pouzitelne?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 11 dub 2008 09:19

Acid Punk: to není moc vhodný pro analogový synth - pulsní zdroje dělají strašný bordel
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 11 dub 2008 10:30

:/ a da se ten pulsni zdroj nejak vycistit? odpory, kondiky.. etc?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 dub 2008 10:55

on uz je cisteny... nie, neda... ako ja by som tudyho vyrok zmiernil, ono to ide pouzit, povedzme na ozivovanie. mas tam aj ine napatia, -12V, -5V, 3,3V atd, nie je to uplne blby napad
ale do finalneho vyrobku musis postavit riadny klasicky zdroj

Odpovědět