Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 11 dub 2008 20:40

Addys: jojo, diky, presne takhle mam zdroj řešenej, akorát tam mám vyhlazovací kondy 2x 10 000uF. Jak budeš řešit potisk toho panelu?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 dub 2008 22:09

dirtymusic: nechcem sa posmievat, ale 10m kondy do hocicoho okrem koncaka su vyhodene penezi... al ti ide o vyhladenie 50Hz, tak tie vyhladis 10x nizsou kapacitou na pekelne minimum, a ak ti vyrobok puka na 100, 200, alebo najhorsie na 150Hz, je jadro pudla inde...

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 12 dub 2008 08:59

Kexik: nebylo by to na místě, vim že to je dost, ale až tam bude třeba 20 modulu časem, stepsekvencer s diodama atd.. jsou tam pro sichr a drahý nebyly.. Krom toho když rozebereš něco kde má být stabilní zdroj, nebývá tam 2x1000uF;)

btw. nerikal jsem, že se to vlní, jde z toho +-15V jako vystřiženejch. Mám bednu, v ní to mám roztahaný dil konektorama a na každym je +-15V jako podle učebnice:) tak se můžu soustředit na stavbu modulů.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 14 dub 2008 07:05

ja mam tusim vyhlazovaci kondy 470uF a mam cistych +-15V
Panel bude gravirovany plech.

Jinak uz mam vyladene VCO a oziveny ARP filtr
http://addys.wz.cz/diy/pulse_arp.mp3

uz me ceka ozivit VCA a upravit suboscilator... a pak objednavam predni panel :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 dub 2008 07:31

dirtymusic píše:Kexik: nebylo by to na místě, vim že to je dost, ale až tam bude třeba 20 modulu časem, stepsekvencer s diodama atd.. jsou tam pro sichr a drahý nebyly.. Krom toho když rozebereš něco kde má být stabilní zdroj, nebývá tam 2x1000uF;)

btw. nerikal jsem, že se to vlní, jde z toho +-15V jako vystřiženejch. Mám bednu, v ní to mám roztahaný dil konektorama a na každym je +-15V jako podle učebnice:) tak se můžu soustředit na stavbu modulů.
ked ma byt niekde stabilny zdroj co nesumi, tak sa tam najde lm317/lm337, ak odporovy delic, ktory sluzi na nastavenie Uref premostis elytom, posobi obvod oi ako nasobic kapacity. to je riesenie ktore najdes vo vacsine hi-end zariadeni ktore pracuju s linkovymi urovnami signalu a analogovy synth nie je vynimka. ak by nestacili 2A, da sa pomocou LMka ovladat vykonovy tranzistor, pri pouziti trebars 25A tranzistoru, 25A diodoveho mostika a 5A trafa je zdroj skratuvzdorny. btw predimenzovat usmernovac sa oplati takisto, koli nizkemu sumu. preto vravim ze 10m kondy su zle investovane peniaze. ale rob ako chces

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 28 kvě 2008 14:38

<img src="http://www.electrozone.cz/album_picm.php?pic_id=481">

predni panel konecne hotovy

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 29 kvě 2008 07:22

Máš to moc pěkné, akorát taková nemístná poznámka......nechybí tam u toho PULSE WIDT na konci H? Možná ale blbě vidím.....

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 29 kvě 2008 09:45

no preklep(widht)... a to jsem na to cumel asi hodku jestli neni neco spatne :(

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 kvě 2008 15:32

ADDyS píše:<img src="http://www.electrozone.cz/album_picm.php?pic_id=481">

predni panel konecne hotovy
Pekne, jak to zni?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 kvě 2008 15:33

tak to je paradicka.. klobuk dolu.. som zvedavy na final

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 23 úno 2009 12:32

Tomu rikam spravny DIY modular :lol:

<img src="http://www.electrozone.cz/album_picm.php?pic_id=533">

Po delsi dobe jsem vytahl z supliku svoji skladacku,abych s tim nekde hnul. Na obrazku je cela VCO jednotka zadratovana tak jak ma v mojem synthu fungovat.Resim akorat u jednoho vco pilu, neni uplne pekna(menil jsem uz kondiky a stale zadne zlepseni...).Jinak si myslim, ze vse funguje jak ma. Dal se chystam zadratovat filtry,obalky a vca.Snad to s moji rychlosti a lenosti dodelam pred duchodem :wink:

Tady jsou dve ukazky z VCOcek:

Vystup je jenom z VCO1 ktere moduluje VCO2.
http://addys.wz.cz/diy/Fm_Mod_Osc.zip

a tady je kratka ukazka bez synchronizace VCO a pak s sync.
VCO2 je zasynchronizovano VCO1, hrajou oba oscilatory+FM modulace VCO2
http://addys.wz.cz/diy/Sync_FM_Osc.zip

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

DIY Modular

Příspěvek od ninja » 03 dub 2009 13:29

Ahoj, tak jsem prave dostavel VCO z yusynth. Vsechno slo pomerne hladce, az na maly problem s 15V stabilizatory v napajecim obvodu vco. Vstupni napeti ze zdroje je taky 15V +/- , takze moc nechapu proc tam ty stabilizatory jsou. Zkrz ne mi vubec zadne napeti neprolezlo, tak jsem je vyhodil a proklemoval dratem.
Naladit sel taky pomerne dobre, otazkou je jak se bude chovat v zavislosti na teplote, to zatim nevim.
Ale pri ladeni jsem narazil na "problem". Potreboval jsem naladit VCO v PC spectrum analizeru Voxengo span, takze jsem potreboval signal z VCO pustit do zvukovky, ale vystupni napeti vlnove formy z VCO jsou v rozmezi od -5 do +5V, rikal jsem si ze takovy signal prece do zvukovky nemuzu pustit, kdyz 0.775V je uz clipping. Takze jsem snizil napeti delicem cca 1:10.
No ale ted mi vrta hlavou, s jakymi audio signaly modularni synthesizer vlatne pracuje.... Nevite nekdo jestli na konecnych 0.775V snizi signal VCA?
Treba je to hloupa otazka, ale ja jsem z toho fakt pomatenej.

Jinak u toho minimoog filtru z yusynth jsem mel problemy s brumem kvuli spatne navrhnutemu zdroji. Uz nebrumi, a nemusi byt ani v plechove krabici. To jen kdyby jste meli nekdo podobny problem.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 03 dub 2009 16:00

ninja píše:Ahoj, tak jsem prave dostavel VCO z yusynth. Vsechno slo pomerne hladce, az na maly problem s 15V stabilizatory v napajecim obvodu vco. Vstupni napeti ze zdroje je taky 15V +/- , takze moc nechapu proc tam ty stabilizatory jsou. .
Taky jsem to nechápal a dokonce jsem si kvůli tomu psal i se samotným Yvesem.
Já mám 2 kousky VCO rozchozené i s nimi.
Naposledy upravil(a) Tudy dne 03 dub 2009 16:13, celkem upraveno 2 x.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2381
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 03 dub 2009 16:11

Takže tohle mi Yves tehdy napsal na můj dotaz, jaktože nemusí být na těch stabilizátorech o 2,5V víc:
< Hi
<
< If you pay a look to the curves on the datasheet you'll see that this
< 2.5V/3V
< voltage overhead is required when the regulator has to operate at more
< than 50% of
< its maximum current regime, for lower current draw this voltage overhead
< is not necessary.
<
< Once again, the role of the regulator in my VCO design is NOT for
< providing a regulated 15V
< voltage but to insure an insulation of the VCO core ICs from the
< variation of the input voltage.
< After these regulator the voltage is something like 14V which is what is
< required for my circuit
< to operate as designed.
<
< Yves

Jestli jsem to dobře pochopil, tak jde o to, že při tom malém proudu, co VCO odebírá, není tak velký rozdíl mezi Ui a Uo potřeba. A tyhle regulátory tam mají dělat nějakých 14V
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 03 dub 2009 18:49

pohopil jsem. Divny je, ze jsem za nimi nemel vubec zadne napeti. Ze zdroje mi leze asi 14,5V,tak mozna kvuli tomu.

Odpovědět