4 ch DAC

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
adam_kurutz

Re: 4 ch DAC

Příspěvek od adam_kurutz »

ja som mal taku myslienku s viacerymi kanalmi koli tomu ze by som chcel posielat do outbardu [teda samotneho AD v tomto pripade ]a naspat, aj spätne zdroje ktore su trebars VST alebo zvuky co uz mam na HD. neviem, ci to dava zmysel takto

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

adam : no tak potom pritlac a kup urcite 8 kanal .. 4 kanaly sa skoro vobec nerobia ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše: Akoze mas daky geret kde je kvalitny da pre repraky a druhy menej kvalitny pre sluchatka? S dakou fajnovou cenou?
Sluchátkový výstup je součást DA a je přepínatelný (viz třeba lavry black DA)

matucha

Příspěvek od matucha »

to si furt myslim, ze ten lucid je lepsi volba a super hodnota... ale ma to jeden hacek, posuzuju to podle lucid 88192 a predpokladam ze ta 8824 je "to samy" jen s nizsi samplovaci.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : ale asi tazko do tych sluchatiek dostanem nieco ine , ako do reprakov .. Chapes zmysel 4och kanalov ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : 8824 neni moc to samy .. horsie chipy .. ziadne menu .. len jumprami sa to vzadu nastavuje .. do toho by som nesiel .. 88192 je rozhodne lepsi kauf ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : ale asi tazko do tych sluchatiek dostanem nieco ine , ako do reprakov .. Chapes zmysel 4och kanalov ?
To asi ne, ale zatím jsem osobně neměl jinou potřebu než dostat do beden a sluchátek cíleně to samé ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : ja si neviem predstavit , ze by som speakerovi pustal to iste .. ako by som robil talkback .. atd atd ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak to je jiná věc, beru to jako poslechový řetězec, kdy si můžu přepínat z beden na sluchátka. No ale je zase pravda že playback pro speakera asi nutně nemusí mít tu samou DA kvalitu jako hlavní monitoring ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak tak .. preto som hovoril ze optimalne je jeden lepsi DA a jeden horsi pre sluchatka speakra .. Alebo staci jeden (trebars ta ADI-2 za 500 EUR) a digialne bedne :)

adam_kurutz

Příspěvek od adam_kurutz »

Nj len to neriesilo problem toho ze som viackanal chcel pouzivat na posielanie audia spat.

Takze 8 ch . ACH. :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

adam : popozeraj ebay a hladaj ten LUCID 88192 .. predava sa za dost dobre peniaze .. vela studii ho predavalo , lebo ho dostali k video systemu od autodesku a je im tam na nic .. ja som ho to tak predal ecsonovi , kayko ho tak kupil z francuzka a clovek mu hovoril ze ich ma viac .. hladaj ..

hned tu jeden vidim : http://cgi.ebay.de/LUCID-88192-8-CH-Con ... 859wt_1141

pripadne ak mas v pocitaci adat , tak toto http://www.thomann.de/cz/rme_adi8_ds.htm

hajnymiko

Příspěvek od hajnymiko »

Pytkin píše:Adam: ja som k tomu ua navrhol http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,120,!PVS,120. .. Ale je fakt , ze uz dlhodobo DA povazujem za nepodstatny, lebo preferujem digitalny monitoring.
Toto mě velmi zajímá.Mám bedny M-audio ex66. Když je propojím digitálně, dostanu lepší DA než z mojí lowend karty?(audiophilka 2496 nebo fasttrack pro)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Adam: ja som k tomu ua navrhol http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,120,!PVS,120. .. Ale je fakt , ze uz dlhodobo DA povazujem za nepodstatny, lebo preferujem digitalny monitoring.

:) No ale to neznamená nic jiného než že DA je vestavěný v monitorech ... (nuly a jedničky věřím že neposloucháš :) )což je podle mě trochu omezující faktor, protože ti znemožnuje použít DA (například lepší) dle svého výběru

hajnymiko

Příspěvek od hajnymiko »

No to je mi jasný, že k tomu převodu dochází přímo v bednách a záleží na tom o jaké monitory jde.Proto jsem uvedl konkrétní typ.Ctěl bych si trochu zlepšit monitoring.Uvažuju o koupi rme fireface uc. Ale když jsem četl toto téma, tak mě zaujala možnost o které mluvil Pytkin.

Odpovědět