Ableton a LCD touchscreen

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

to si de lehce predstvit .. mas ten touchpad a tim realtime ovladas paramety ruznych efektu jako flasnger, phaser, looper, reverser, delay, reverb atd... pak jsou tam ruzny kombinace tech efektu s LFO ktery je syncly na BPM ... je tam jeste i sampler ale ten jsem nikdy nepouzil.... proste hovadinka na blbnuti to je :)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Měl jsem touchscreen LCD monitor, stál asi 15 tisíc. Byl jsem docela rád, že se po čase pokazil a já ho vrátil, nevyužíval jsem to. Nevim jak v Abletonu, ale ve FL Studio se to na nic moc používat nedalo, nebo dalo, ale ty ovládací prvky pro to nejsou dělané, jsou malé. Nakonec jsem si k tomu sehnal radši tužku pro ovládání tabletu, protože prsty to ovládat je tak akorát na klikání na velká tlačítka. A bez multitouch bych to už stejně nechtěl a nechtěl bych to znovu vůbec hlavně proto, že na to nejsou pořádně aplikace. Windows 7 prý přinese nativní podporu multi-touch, já si počkám, jestli se to rozšíří víc i do audioaplikací.

Ten Jazzmutant se mi líbí, do toho bych šel, akorát je to drahé jak prase, jak už tu zaznělo.

Kdybych potřeboval náhradu myši z důvodu, že mám málo prostoru, koupím si trackball.

Kaosspad 1/2/3 jsou prostě dotykové plošky na blbnutí, fakt že YouTube dá nejlepší představu co to je.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

a) trackball pouzivam uz od roku 2000 a nedam na nej dopustit
b) Novation Remote SL - template ma primo mapovani na ableton, nedavno sem prisel na to, ze jsou nastavena i tlacitka na pruchod scenama, takze sem si vedle nich dal papirove polepky a mys pouzivam fakt sporadicky (zarovnani delky nahravky, kresleni LFO, atd.). Doporucuji

Odpovědět