Ableton a LCD touchscreen
to si de lehce predstvit .. mas ten touchpad a tim realtime ovladas paramety ruznych efektu jako flasnger, phaser, looper, reverser, delay, reverb atd... pak jsou tam ruzny kombinace tech efektu s LFO ktery je syncly na BPM ... je tam jeste i sampler ale ten jsem nikdy nepouzil.... proste hovadinka na blbnuti to je 

Měl jsem touchscreen LCD monitor, stál asi 15 tisíc. Byl jsem docela rád, že se po čase pokazil a já ho vrátil, nevyužíval jsem to. Nevim jak v Abletonu, ale ve FL Studio se to na nic moc používat nedalo, nebo dalo, ale ty ovládací prvky pro to nejsou dělané, jsou malé. Nakonec jsem si k tomu sehnal radši tužku pro ovládání tabletu, protože prsty to ovládat je tak akorát na klikání na velká tlačítka. A bez multitouch bych to už stejně nechtěl a nechtěl bych to znovu vůbec hlavně proto, že na to nejsou pořádně aplikace. Windows 7 prý přinese nativní podporu multi-touch, já si počkám, jestli se to rozšíří víc i do audioaplikací.
Ten Jazzmutant se mi líbí, do toho bych šel, akorát je to drahé jak prase, jak už tu zaznělo.
Kdybych potřeboval náhradu myši z důvodu, že mám málo prostoru, koupím si trackball.
Kaosspad 1/2/3 jsou prostě dotykové plošky na blbnutí, fakt že YouTube dá nejlepší představu co to je.
Ten Jazzmutant se mi líbí, do toho bych šel, akorát je to drahé jak prase, jak už tu zaznělo.
Kdybych potřeboval náhradu myši z důvodu, že mám málo prostoru, koupím si trackball.
Kaosspad 1/2/3 jsou prostě dotykové plošky na blbnutí, fakt že YouTube dá nejlepší představu co to je.
a) trackball pouzivam uz od roku 2000 a nedam na nej dopustit
b) Novation Remote SL - template ma primo mapovani na ableton, nedavno sem prisel na to, ze jsou nastavena i tlacitka na pruchod scenama, takze sem si vedle nich dal papirove polepky a mys pouzivam fakt sporadicky (zarovnani delky nahravky, kresleni LFO, atd.). Doporucuji
b) Novation Remote SL - template ma primo mapovani na ableton, nedavno sem prisel na to, ze jsou nastavena i tlacitka na pruchod scenama, takze sem si vedle nich dal papirove polepky a mys pouzivam fakt sporadicky (zarovnani delky nahravky, kresleni LFO, atd.). Doporucuji