AC-7 core DAW controller pro iPad

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od Ivo » 01 kvě 2011 12:42

Obrázek

http://www.saitarasoftware.com/Site/AC-7_Core.html

Vyzkoušel jsem to s MacBookem Pro na Logicu a Reaperu a funguje to (až na pár drobností) nad očekávání skvěle. Defacto kompletní DAW controller, včetně faderů, ukazatelů úrovní, automatizace atd atd za 6 EUR ... Zkusím dát do studiového počítače nějaký USB wifi ocas a zkusím se Samplitude ...

V podstatě to udělá úplně stejnou službu jako Mackie controller apod. a navíc (a to se mi líbí nejvíc) je to krásně přenosné, tak si myslím že by se to dalo moc pěkně využít na sebenahrávání, kdy si člověk pěkně připraví nástroj a pak teprve spustí nahrávání, může si zpětně poslechnout a nemusí přitom pořád běhat ke stolu ke klávesnici ...

Zkoušel s tím někdo už pracovat ?

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od Tranzistor » 01 kvě 2011 13:29

Ja si stahnul verzi pro iPhone a vubec sem to nerozchodil. V Audio MIDI Setupu vubec neni videt. Ale muj MAC pro nema Wifi, tak nevim jestli to neni tim, ze tohle funguje jenom pres Wifi, zase ale proc, jednou je to sit a pres router se navzajem komply videj a je jedno jestli jsou pres wifi nebo kabel....

Uživatelský avatar
MVD
Příspěvky: 46
Registrován: 25 dub 2003 17:40

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od MVD » 01 kvě 2011 17:28

Používám se Sonar 8.5 Producer a naprostá spokojenost. A přesně taky tak, můžu stát u stojanů s klávesami a pouštět si record.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od tony9 » 01 kvě 2011 18:46

Tohle se mi líbí. Je to pro mě důvod rozhlížet se po IPADu.
Takže dotaz: jdou s tím ovládat i věci pod Win přes WIFI?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od Ivo » 01 kvě 2011 19:50

To jdu právě vyzkoušet :)

Jedna věc mi ale není jasná - nastavení MIDI v OSX (Audio MIDI setup): Zkusil jsem to propojit na jiném místě, ale trvalo to na IP adrese, kterou mám doma a že prý se nemůže připojit. Nešlo to. Ta IP adresa je tam napsaná napevno a nenašel jsem možnost jak to obejít. Poradí někdo ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od tony9 » 01 kvě 2011 19:57

Ivo píše:To jdu právě vyzkoušet :)

Jedna věc mi ale není jasná - nastavení MIDI v OSX (Audio MIDI setup): Zkusil jsem to propojit na jiném místě, ale trvalo to na IP adrese, kterou mám doma a že prý se nemůže připojit. Nešlo to. Ta IP adresa je tam napsaná napevno a nenašel jsem možnost jak to obejít. Poradí někdo ?
Pak dej vědět. Dík!

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od hombrefeo » 01 kvě 2011 21:28

s nastavenim midi v OSX pres audio MIDI setup by to nemelo mit nic spolecneho. komunikace musi byt zprostredkovana nejakym jinym programem, osculator a pod. zkus pohledat na http://iosmidi.com/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od Pytkin » 01 kvě 2011 23:49

na dialkove ovladanie je to fajn .. ale HW kontroler to nenahradi .. gombiky su proste gombiky .. ale samozrejme kto ma ipad , tak sa to hodi .. a je to za hubicku ..

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od Tranzistor » 02 kvě 2011 01:38

Ivo píše:To jdu právě vyzkoušet :)

Jedna věc mi ale není jasná - nastavení MIDI v OSX (Audio MIDI setup): Zkusil jsem to propojit na jiném místě, ale trvalo to na IP adrese, kterou mám doma a že prý se nemůže připojit. Nešlo to. Ta IP adresa je tam napsaná napevno a nenašel jsem možnost jak to obejít. Poradí někdo ?
No ja prave s tim mam taky problemy, hlavne ho v tom midisetupu nevidim i kdyz prihodim novou session, tak mi ho proste nenajde... A to jsem jel i podle videotutorialu na tomhle foru: http://saitara.freeforums.org/connectio ... ms-f5.html

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: AC-7 core DAW controller pro iPad

Příspěvek od 120BPM » 14 čer 2011 11:28

Tak jsem si poridil AC-7 core mini pro iPhone 4 (konecne jsem si poridil novej telefon :lol: ) a funguje to s Pro Tools uplne skvele. I kdyz je ten display hodne malej, je to porad skvela pomucka, ktera je za 3,99 euro naprosto dokonala. :wink:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Odpovědět