Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 03 lis 2006 17:36

clovece ale musis dat CONFIG! tam uz to urcite najdes ;)
a jinak v manualu to je stopro taky. je tam popsanej kazdej krok nastaveni, ale hledat ti to nebudu :)

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 06 lis 2006 09:53

nj mam to, sem slepej jak hovado :) diky...

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 06 lis 2006 12:31

je to tam :) sem slepej jak patrona..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 06 lis 2006 12:33

to neva, hlavne ze slysis :mrgreen:

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 06 lis 2006 12:33

taxem to nasel :) sem slepej jak patrona.. dikas
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

prodleva :(

Příspěvek od 43 » 07 pro 2006 17:30

tak zas podlouhy dobe cest vsem :)

pracuju s bacilem skoro denne, je to velka legrace, ale od doby co ho mam, tj. 40 dni, se den ode dne stupnuje problem synchronizace virus vs. cubase sx3. skoro bych rek, ze problemy nastaly po ugradu viruse, ale po zpetnym downgradu ;) se chyba neodstranila. v ramci softwarovyho i hardwarovyho propojeni a konfigurace, je snad asi vsechno v poradku, ptze si to vicemene cubase s virusem nastavily "bez moji pomoci" ;) nicmene, kdyz si pustim rozpracovanej projekt, stava se tedka uz asi v 95% pripadu, ze zvuky tahany z bacila jdou o setinu sekundy napred, nekdy i o dve. pokousel sem se menit ruzny nastaveni, dokonce i zmenit vnejsi ovladac zvuku - z firewire 1814 asio na virus ti asio (krome latence se nic podstatnyho nezmenilo). jiny moznosti, jako disable/enable direct monitoring, nebo asion in background v tomhle pripade nemaji zadny vliv. vetsinou musim projekt opakovane otevrit a zavrit, nez se virus "chytne" na stejnou rychlost, coz je nekdy nekonecna operace :(

chtel sem se zeptat, jestli s tim nema nekdo zkusennosti? mohlo by to bejt spdif-kovym tahani zvuku z viruse? .. na zvukarne (firewire 1814) se poradne nic, co by se tykalo tohohle kanalu, nastavit neda...

diky

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 pro 2006 17:52

nooo setina sekundy je pecka, to bych neprezil 8) a dve setiny sekundy to uz je na reklamaci!

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 07 pro 2006 23:54

no jasne, setina to je blbost - to nemuzes slyset. me se teda obcas stane, ze se rozhodi synchronizace arpegia (u me spis u rozsekavanyho akordu) a pomuze mi kdyz otevru okno s nastavenim device a zase ho zavru. s tema novejsima verzema tiosu se to stava velmi malo. ten postup s tim otevrenim a zavrenim device setupu radil crosland na nejakym foru (asi nejakym virus foru :mrgreen: )

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 08 pro 2006 09:07

tjn setina je trochu malo.. je to teda tak o polovinu sekundy treba. Vcera vecer sem si uplne hrozne nakaslal do kalhot, kdyz sem si rek, ze to spravi kompletni (!) reinstalace vsech hudebnich softu.. uf!! nikdy vic :) po trech hodinach klika ni na "next" se pak problem objevil stejne...

mas pravdu, ze obcas pomuze otevrit okno device setup, jenze obcas taky ne..

v polozce device/plun-in information (show used ony) se zobrazuji aktivni vstcka a pri kolonce "delay" u viruse mam cislo 4000... cemuz uplne nerozumim, ale mozna to signaluzuje nejakej problem, ptze u vsech ostatnich je 0.

mmch sem se pokousel taky vcera nastavit kompletne bacila s kompem podle manualu, ale kdyz sem ho zapnul jako hlavni zvukarnu (a odpojil spdifkovy vstupy pro zvuk, cubase nedokazal prehrat zadny jiny vst-instrumenty (ve finale je ani nenasel). cely nastaveni sem proto zmenil z5.. problem resists :(

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 pro 2006 09:23

ja mel do nedavna vajruse jako hlavni zvukarnu a vsechno slapalo jak ma a bez problemu, jedu na systemu z kvetna tusim a nemel sem duvod abgrejdovat uz asi tri probely verze, problem se synchronem nemam, latenci mam nejak kolem 7ms v obou smerech, bohuzel mi celej ten USB system zere 70% jednoho USB portu takze mam problem do compu napojit vic USB zarizeni, zadnej cajk nechce jit do HUBu a USBcka mam jenom ctyri ... to je ale muj osobni problem se kterym mi asi nikdo nepomuze tak proc to tady pisu ... 8)

nicmene ted zas potrebuju vyhodit viruse z compu aby pokud mozno zustalo jenom USB ovladani ze softu, ale o audio po USB mi uz nejde a to teda nevim jak udelat, jenom vyhodit TI-asio a vymenit za jinou zvukarnu tim to nebude, potrebuju proste odlehcit system o ovladace na TI-USB audio, moznost je to cely prekopat a preinstalovat, ale ..... grrr ... kdyby to nebyla prace na celej vikend tak bych to asi udelal ... grrr ... nejde to jinak ? pokud mozno nedestruktivne ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2006 09:29

neural: system ti vypisuje vsetky subory driveru, ked kliknes na device properties v hardware manageri. subory su vacsinou vsecky v windows/system32 a mozes ich pri odpojenom zariadeni zmazat
ale systemu tym nic neulahcis, ked virus odpojis, tak sa ovladac nepouziva...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 pro 2006 10:09

kexik: no ono je to trosku slozitejsi, virus je ovladanej pres USB ze softu, zaroven po USB posila svoje midi IO a muze posilat i svoje i jiny audio, ja chci zachovat ty prvni dve veci, ovladani ze softu a virusovo midi, zrusit chci jenom zatizeni na to audio. kdyz sem vyhodil vuirusovo asio v cubase a nahradil RMEckem, furt mi virus cpe svy audio do cubase po USB i kdyz ho uz posilam do mixu misto do compu. takze se nic systemu neulehcilo, virus ted jede paralelne svy audio jak po USB tak po analogu, ja chci to USB audio odpojit a nevim jak...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2006 10:15

aha... takze vypnut usb audio vo viruse, to ked sa ti podari, nic nemusis v poci preinstalovavat... proste sa nespozna audio device lebo ziadny nebude

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 08 pro 2006 10:33

neural_i: no to myslim ani nejde. zjistil jsem, ze mi celkove lip (s mensi latenci a mensim zatizenim cpu) chodi jako master zvukovka pci audiophile, nez varianta virus all-in-one. porad ale chodi po usb i audio a me konkretne si bere virus usb cca 64% z pasma. podle me jedina cesta jak tohle eliminovat (kdyz teda nestojis o direct digital audio cestu do kompu) pouzit vira klasicky v multi rezimu s klasickym midi kabelem - proste unplug your usb ;)

otazkou je, zda bude chodit virus control po midi...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2006 11:12

este ma napada vyhladat v hardware manageri to usb audio a dat disable. to by malo fungovat, ak sa midi cast hlasi ako samostatne zariadenie

Odpovědět