Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od kexik » 06 dub 2010 19:05

to vyzera na blby driver... ktory ignoruje to nastavenie buffera uzivatelom...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1261
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 06 dub 2010 20:42

Kexik: dik za nový vítr do plachet
TI users: driver se stahuje se software installerem, ze? samostatny driver nikde nexistuje, ne?

je pravda ze nahravat audio sem zkusil az ve chvily, kdy sem mel nainstalovany TI OS 4, coz je stale beta verze..
ale Dendy ma ten problem s latenci audia uz od nekolika predeslych plnych verzi...
:roll:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9019
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 06 dub 2010 20:57

ano, driver se instaluje vzdy s tiosem, samostatne neni

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13234
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 06 dub 2010 22:22

kexik: nie v tomto pripade je to naozaj nejaka nedokonalost virusu, mozno nejaky technicky problem ktory nejde inak vyriesit .. alebo co.. kazdopadne toto sa deje odjakziva, uz od prvej verzie TI OS a zo ziadnym updatom to nezmislo.. bud si to nikto (vratana TI dev teamu) nevsimol alebo to je nieco co len tak lahko odstranit nejde - lebo TI dev team nie su niajky flakaci a slusne makaju takze tipujem ze to nebude len tak nejaka blbina ktoru prehliadli ...

Uživatelský avatar
roocza
Příspěvky: 192
Registrován: 12 črc 2008 22:18

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od roocza » 06 dub 2010 23:01

tical píše:to roocza: hele to zni stejne jako ten muj problem, taky se mi to obevilo pri kolisavosti a od te doby to mm stale.... doufam, ze uz to mas v pohode a ze nemas to same jako ja. Ted uz bydlim v novem kvartiru a je dost mozne ze na me nove elektrice v medi uz to pojede v pohode , ale to zjistim az po sleze, muj virus je teprv na ceste do nemecka
nn, už se mi to od té doby nestalo ( klepu na dřevo :) ) ještě se mi ale stává jiná věc, která se mi stávala i u starších tiosů, ale to je problém, kterej mě moc netrápí... funguju přes midi a někdy když vypnu viruse, tak zůstanou svítit LFO diody, jakoby byl pořád nahozenej, a vesele si blikaj... stane se to většinou tehdy, když se mi při přehrávání projektu nějak významě zasekne pc, třeba když přidávám nějakej náročnější efekt/vsti do projektu... vysvětluju si to tím, že se to může být chybou v midi clocku, která tu mašinu nějak rozhodí... každopádně přeju ať to jsou tvoje poslední problémy s virusem, já s těma jeho dětskejma chorobama bojuju taky co ho mám, ale pořád mi ty problémy nepřijdou až tak závažný, abych se rozhodl to poslat němčourům zpátky... ikdyž jednou už sem měl taky sto chutí :)

Uživatelský avatar
roocza
Příspěvky: 192
Registrován: 12 črc 2008 22:18

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od roocza » 06 dub 2010 23:05

... hehe koukám že může bejt vždycky hůř :)))

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1261
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 07 dub 2010 00:44

A je ta latence i pri exportu partu vira do audia, nebo jen u externiho audia krz input?

Dendy: mas tu latenci na zacatku vzdycky stejne dlouhou?
Pak by se to melo dat kompenzovat v recording latenci DAW (respektive v nastaveni TI asio )
Ja ale nevim jak se prepocitavaji milisekundy na samples..
:?

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9019
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 07 dub 2010 08:10

podle samplovaci frekvence ;) je to jednoduchy. sample rate ti rika z kolika samplu za sekundu se dany digi audio sklada. staci jen prekonvertit na ms ;)
pri 44.1kHz samplerate je delka jednoho samplu 0,0226757369614512ms - tzn. buffer 512 samplu zpusobi zpozdeni cca 11.7ms ;)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1261
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 07 dub 2010 09:44

Biscuit: díky moc! propočítám, nastavim, vyzkoušim...
btw: ty nahráváš externí audio krz vira?

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9019
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 07 dub 2010 10:43

momentalne ne, zkousel jsem jen jednou vyuzivat vira jako zvukovku - fascinovala me moznost pripojit gramofon :-) pak jsem zkousel mic, ale v obou pripadech se mi to nelibilo - ale moc jsem se s tim nezabejval, vsechno bylo na rychlo, a jelikoz se mi to nelibilo, hned jsem to rozpojil.. zvuk byl tak hnusnej, ze jsem urcite nekde delal neco blbe..
planuju vyuziti linkovyho vstupu az bych poridil mopho nebo tetr4 :-) zatim tam vlastne ani nemam co pripojovat, jsem vicemene soustredenej v ty krabici jmenem pc :-)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1261
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 07 dub 2010 16:52

V pohode.. :wink: stejne sem casem pocital s kvalitni externi zvukovkou a to s cim se potykam momentalne - neni zas takovej problem -
spis nepohodli.. Zacinam s Logicem a Virusem a nikam nespecham, takze nez narazim na nejaky hranice, to chvilku potrva..
P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 12 dub 2010 16:59

2 problémy s virusem TI 1:

1) Po nainstalování posledního TIOSu mi uplně zmizely popisky u efektu Distortion.. takže když zvolím třeba Rare reducer tak tam mam jen 3knoby bez popisku :D .. sice si je pamatuju z hlavy.. ale je to asi nějakej BUG.(win xp, cubase4)

2) Pak mám takovej zajímavější problém - mám zapojen virus přes USB midi i audio, ale zároveň používám i analogové výstupy tzn. mam 6 nástrojů realtime, každý na jiný výstup. Ty co hrají přes USB audio outs, tak jsou krásně synchronní a kompenzuje se tam latence a všecko je cajk.. u těch, co mám přes analog audio mi ale hrají nástroje o něco málo napřed.. ještě bych čekal latency, že se to bude opožďovat.. ale vtipně to předhání.. nedá se to nějak vykompenzovat, aby to hrálo správně? (zatím to řeším přes posunutí midi.., ale je to otrava)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3198
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Oxyygen » 12 dub 2010 18:29

Možná uvažuju o TI a rad bych se zeptal majitelů na par věcí lépe řečeno, zda jsou mé požadavky (doměnky) realné:
1) Integrace do DAW: Pomocí vst, AU pluginu - jasné. Ted mejasnost. Audio jde ven z vira a musi se zapojovat do mixu a nebo pri pripojeni USB funguje Virus jako DSP jednotka a veškerý audio výstup řeší zvukárna? V případě dalšího efektování musím zakladat jak midi stopu, tak audio a nebo se to chová jako klasická soft plugina se vším všudy?
2) jak je na tom s realným DSP výkonem Snow oproti plnotučnýmu?

Zatim díky za odpovědi
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 12 dub 2010 19:43

Oxyygen píše:Možná uvažuju o TI a rad bych se zeptal majitelů na par věcí lépe řečeno, zda jsou mé požadavky (doměnky) realné:
1) Integrace do DAW: Pomocí vst, AU pluginu - jasné. Ted mejasnost. Audio jde ven z vira a musi se zapojovat do mixu a nebo pri pripojeni USB funguje Virus jako DSP jednotka a veškerý audio výstup řeší zvukárna? V případě dalšího efektování musím zakladat jak midi stopu, tak audio a nebo se to chová jako klasická soft plugina se vším všudy?
2) jak je na tom s realným DSP výkonem Snow oproti plnotučnýmu?

Zatim díky za odpovědi

1) Integrace je plna, to znamena, ze mas pres USB midi + 3 audio vystupy nebo 2 vystupy a jeden vstup.. jenze to umoznujou jen nektery sequencery.. treba cubase to neumi.. ten umi jen 3 vystupy, vstupy na vsti neumi. Oproti jinejm VSTi, ale musis pouzivat realtime export.. tzn. neni to jako VSTi, ze das normalni offline export a pluginy to dopocitavaj a renderujou.. tady proste musi bejt realtime.. tzn. tak jak to slysis, ze se to prehrava, tak se ti to vyexportuje. Chce to tedy silnej pocitac, aby si tam nemel nejaky dropouty. Jinak zvukovka na to nema vliv.. kdybys mel PC bez zvukovky tak ti virus pojede stejne.. navic ho muzes pouzivat i jako zvukovku.

2) S vykonem.. to je napsany na strankach acces-music. Snow ma mensi polyfonii a mensi multitimbral.. a min vystupu. Napr. full TI muzes mit realtime i 6 stereo vystupu.. tzn. 6 nezavislych nastroju.. 3 pres usb out, 3 pres analog outs.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1261
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 12 dub 2010 19:50

Oxyygen píše:Možná uvažuju o TI a rad bych se zeptal majitelů na par věcí lépe řečeno, zda jsou mé požadavky (doměnky) realné:
1) Integrace do DAW: Pomocí vst, AU pluginu - jasné. Ted mejasnost. Audio jde ven z vira a musi se zapojovat do mixu a nebo pri pripojeni USB funguje Virus jako DSP jednotka a veškerý audio výstup řeší zvukárna? V případě dalšího efektování musím zakladat jak midi stopu, tak audio a nebo se to chová jako klasická soft plugina se vším všudy?
2) jak je na tom s realným DSP výkonem Snow oproti plnotučnýmu?

Zatim díky za odpovědi
ad 2) kdysi mi tu odpovidal Dendy ktery snow vlastní:

ano snow je zvukovo uplne identicky, jedine ma mensiu polyfoniu (10-50 hlasov, plny TI ma 80 hlasov) a multitimbralitu (snow 4, plny TI myslim 16)

inak je to uplne to iste ...

Odpovědět