Access virus TI a dal..?
Re: Access virus TI a dal..?
to vyzera na blby driver... ktory ignoruje to nastavenie buffera uzivatelom...
Kexik: dik za nový vítr do plachet
TI users: driver se stahuje se software installerem, ze? samostatny driver nikde nexistuje, ne?
je pravda ze nahravat audio sem zkusil az ve chvily, kdy sem mel nainstalovany TI OS 4, coz je stale beta verze..
ale Dendy ma ten problem s latenci audia uz od nekolika predeslych plnych verzi...

TI users: driver se stahuje se software installerem, ze? samostatny driver nikde nexistuje, ne?
je pravda ze nahravat audio sem zkusil az ve chvily, kdy sem mel nainstalovany TI OS 4, coz je stale beta verze..
ale Dendy ma ten problem s latenci audia uz od nekolika predeslych plnych verzi...

ano, driver se instaluje vzdy s tiosem, samostatne neni
kexik: nie v tomto pripade je to naozaj nejaka nedokonalost virusu, mozno nejaky technicky problem ktory nejde inak vyriesit .. alebo co.. kazdopadne toto sa deje odjakziva, uz od prvej verzie TI OS a zo ziadnym updatom to nezmislo.. bud si to nikto (vratana TI dev teamu) nevsimol alebo to je nieco co len tak lahko odstranit nejde - lebo TI dev team nie su niajky flakaci a slusne makaju takze tipujem ze to nebude len tak nejaka blbina ktoru prehliadli ...
nn, už se mi to od té doby nestalo ( klepu na dřevotical píše:to roocza: hele to zni stejne jako ten muj problem, taky se mi to obevilo pri kolisavosti a od te doby to mm stale.... doufam, ze uz to mas v pohode a ze nemas to same jako ja. Ted uz bydlim v novem kvartiru a je dost mozne ze na me nove elektrice v medi uz to pojede v pohode , ale to zjistim az po sleze, muj virus je teprv na ceste do nemecka

A je ta latence i pri exportu partu vira do audia, nebo jen u externiho audia krz input?
Dendy: mas tu latenci na zacatku vzdycky stejne dlouhou?
Pak by se to melo dat kompenzovat v recording latenci DAW (respektive v nastaveni TI asio )
Ja ale nevim jak se prepocitavaji milisekundy na samples..
P.
Dendy: mas tu latenci na zacatku vzdycky stejne dlouhou?
Pak by se to melo dat kompenzovat v recording latenci DAW (respektive v nastaveni TI asio )
Ja ale nevim jak se prepocitavaji milisekundy na samples..

P.
podle samplovaci frekvence
je to jednoduchy. sample rate ti rika z kolika samplu za sekundu se dany digi audio sklada. staci jen prekonvertit na ms 
pri 44.1kHz samplerate je delka jednoho samplu 0,0226757369614512ms - tzn. buffer 512 samplu zpusobi zpozdeni cca 11.7ms

pri 44.1kHz samplerate je delka jednoho samplu 0,0226757369614512ms - tzn. buffer 512 samplu zpusobi zpozdeni cca 11.7ms

Biscuit: díky moc! propočítám, nastavim, vyzkoušim...
btw: ty nahráváš externí audio krz vira?
P.
btw: ty nahráváš externí audio krz vira?
P.
momentalne ne, zkousel jsem jen jednou vyuzivat vira jako zvukovku - fascinovala me moznost pripojit gramofon
pak jsem zkousel mic, ale v obou pripadech se mi to nelibilo - ale moc jsem se s tim nezabejval, vsechno bylo na rychlo, a jelikoz se mi to nelibilo, hned jsem to rozpojil.. zvuk byl tak hnusnej, ze jsem urcite nekde delal neco blbe..
planuju vyuziti linkovyho vstupu az bych poridil mopho nebo tetr4
zatim tam vlastne ani nemam co pripojovat, jsem vicemene soustredenej v ty krabici jmenem pc 

planuju vyuziti linkovyho vstupu az bych poridil mopho nebo tetr4

V pohode..
stejne sem casem pocital s kvalitni externi zvukovkou a to s cim se potykam momentalne - neni zas takovej problem -
spis nepohodli.. Zacinam s Logicem a Virusem a nikam nespecham, takze nez narazim na nejaky hranice, to chvilku potrva..
P.

spis nepohodli.. Zacinam s Logicem a Virusem a nikam nespecham, takze nez narazim na nejaky hranice, to chvilku potrva..
P.
2 problémy s virusem TI 1:
1) Po nainstalování posledního TIOSu mi uplně zmizely popisky u efektu Distortion.. takže když zvolím třeba Rare reducer tak tam mam jen 3knoby bez popisku
.. sice si je pamatuju z hlavy.. ale je to asi nějakej BUG.(win xp, cubase4)
2) Pak mám takovej zajímavější problém - mám zapojen virus přes USB midi i audio, ale zároveň používám i analogové výstupy tzn. mam 6 nástrojů realtime, každý na jiný výstup. Ty co hrají přes USB audio outs, tak jsou krásně synchronní a kompenzuje se tam latence a všecko je cajk.. u těch, co mám přes analog audio mi ale hrají nástroje o něco málo napřed.. ještě bych čekal latency, že se to bude opožďovat.. ale vtipně to předhání.. nedá se to nějak vykompenzovat, aby to hrálo správně? (zatím to řeším přes posunutí midi.., ale je to otrava)
1) Po nainstalování posledního TIOSu mi uplně zmizely popisky u efektu Distortion.. takže když zvolím třeba Rare reducer tak tam mam jen 3knoby bez popisku

2) Pak mám takovej zajímavější problém - mám zapojen virus přes USB midi i audio, ale zároveň používám i analogové výstupy tzn. mam 6 nástrojů realtime, každý na jiný výstup. Ty co hrají přes USB audio outs, tak jsou krásně synchronní a kompenzuje se tam latence a všecko je cajk.. u těch, co mám přes analog audio mi ale hrají nástroje o něco málo napřed.. ještě bych čekal latency, že se to bude opožďovat.. ale vtipně to předhání.. nedá se to nějak vykompenzovat, aby to hrálo správně? (zatím to řeším přes posunutí midi.., ale je to otrava)
Možná uvažuju o TI a rad bych se zeptal majitelů na par věcí lépe řečeno, zda jsou mé požadavky (doměnky) realné:
1) Integrace do DAW: Pomocí vst, AU pluginu - jasné. Ted mejasnost. Audio jde ven z vira a musi se zapojovat do mixu a nebo pri pripojeni USB funguje Virus jako DSP jednotka a veškerý audio výstup řeší zvukárna? V případě dalšího efektování musím zakladat jak midi stopu, tak audio a nebo se to chová jako klasická soft plugina se vším všudy?
2) jak je na tom s realným DSP výkonem Snow oproti plnotučnýmu?
Zatim díky za odpovědi
1) Integrace do DAW: Pomocí vst, AU pluginu - jasné. Ted mejasnost. Audio jde ven z vira a musi se zapojovat do mixu a nebo pri pripojeni USB funguje Virus jako DSP jednotka a veškerý audio výstup řeší zvukárna? V případě dalšího efektování musím zakladat jak midi stopu, tak audio a nebo se to chová jako klasická soft plugina se vším všudy?
Zatim díky za odpovědi
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Oxyygen píše:Možná uvažuju o TI a rad bych se zeptal majitelů na par věcí lépe řečeno, zda jsou mé požadavky (doměnky) realné:
Zatim díky za odpovědi
1) Integrace je plna, to znamena, ze mas pres USB midi + 3 audio vystupy nebo 2 vystupy a jeden vstup.. jenze to umoznujou jen nektery sequencery.. treba cubase to neumi.. ten umi jen 3 vystupy, vstupy na vsti neumi. Oproti jinejm VSTi, ale musis pouzivat realtime export.. tzn. neni to jako VSTi, ze das normalni offline export a pluginy to dopocitavaj a renderujou.. tady proste musi bejt realtime.. tzn. tak jak to slysis, ze se to prehrava, tak se ti to vyexportuje. Chce to tedy silnej pocitac, aby si tam nemel nejaky dropouty. Jinak zvukovka na to nema vliv.. kdybys mel PC bez zvukovky tak ti virus pojede stejne.. navic ho muzes pouzivat i jako zvukovku.
2) S vykonem.. to je napsany na strankach acces-music. Snow ma mensi polyfonii a mensi multitimbral.. a min vystupu. Napr. full TI muzes mit realtime i 6 stereo vystupu.. tzn. 6 nezavislych nastroju.. 3 pres usb out, 3 pres analog outs.
ad 2) kdysi mi tu odpovidal Dendy ktery snow vlastní:Oxyygen píše:Možná uvažuju o TI a rad bych se zeptal majitelů na par věcí lépe řečeno, zda jsou mé požadavky (doměnky) realné:
Zatim díky za odpovědi
ano snow je zvukovo uplne identicky, jedine ma mensiu polyfoniu (10-50 hlasov, plny TI ma 80 hlasov) a multitimbralitu (snow 4, plny TI myslim 16)
inak je to uplne to iste ...