Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13142
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 18 led 2011 11:42

ja idem cisto cez USB a vira pouzivam zaroven ako zvukovku.. moj styl prace je ze si spravim melodiu, respekltive nejaku sekvenciu.. tu si potom v DAW resamplujem do audio stopy a dalej uz pracujem s audiom, efektujem, atd ..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1260
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 18 led 2011 15:19

no jedu zatim zvukovku z vira - ale stejne je to delsi cesta a tim se meni i ten character asi..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1260
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 18 led 2011 16:12

http://www.sonicstate.com/news/2011/01/ ... higlights/

v druhe casti vice o tech novych modulation sources..

btw: vsimnete si zhruba okolo 7:26 toho cinana v pozadi s fotackem...
myslim ze se muzeme brzo dockat novyho levnyho syntaku nahodou uplne podobnyho Virusu..
Treba Virus Wongoa Bhu Xtreme
Ale na upnym konci rika ze to nebude drive jak za 45 dni ke stazeni..

Torch
Příspěvky: 39
Registrován: 10 srp 2010 18:53

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Torch » 18 led 2011 19:27

dendy píše:ja idem cisto cez USB a vira pouzivam zaroven ako zvukovku.. moj styl prace je ze si spravim melodiu, respekltive nejaku sekvenciu.. tu si potom v DAW resamplujem do audio stopy a dalej uz pracujem s audiom, efektujem, atd ..
Tak to dělám též.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 18 led 2011 20:14

A co kdych chcete zmenit noty nebo upravit nastroj tak nahravate cele to audio znova?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13142
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy » 18 led 2011 20:37

skoro nikdy sa mi to nestava :-) ked uz raz daco nahram vacsinou tak aby som s tym bol spokojny a nemal potrebu sa k tomu vracat.. v 99% pripadov to funguje :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8932
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 18 led 2011 20:44

ja to obcas z duvodu potreby vykonu delam u vst instrumentu, ale midi stopu s vypnutym vstickem si tam vzdycky nechavam pro jistotu ;)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1260
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 20 led 2011 10:22

Kluci mam takovej malej problem..

Uz dlouho pozoruju podivnou "early latenci" neboli "zdřívění" nahraneho midi...
Dlouho sem to nejak neresil - u klaves sem si to dorovnal ruco, nebo zkvantizoval,
Ale vcera sem nahraval komplet beat prez padkontrol - mam ho po usb rovnou do logicu.
Kdyz nahravam slysim vse v rytmu - kdyz prehravam nahrany midi, tak je vzdy o chlup cca 1/8 baru drive..
Zjistil sem ze problem je ve zvukovce - Virusu - midi de rovnou do logicu, ale adekvatni audio este trochu pocestuje z kompu po usb do vira a ja ho slysim s drobnym zpozdenim ve sluchatkach. Takze zacnu tukat v rytmu toho co slysim a midi se zaznamena driv...Buffer mam 128..
Kdyz sem zapnul v uplne prazdnym projektu interni zvukovku kompu a nahral sem si jednoduchou perkusi 1/4 tak to sedelo...
Takze je to vlastne jasny...
Este budu dnes vecer delat nejaky pokusy , jako treba midi z padkontrolu do vira rovnou ( pak by midi cestovalo dyl a mozna bude sedet s audiem )
Nebo nastavim nejakou midi kompenzaci.

Otázky-
vy zvás kteří používáte vira jako zvukovku - máte stejný problém ,když ano - jak ho řešíte?
Nemuze to byt jeste nejakym nastavenim midi synchronizace v Logicu nabo v preferences core audia?
Co mam este zkusit abych zjistil kde je zakopanej pes?

Myslim že umim hrat pomerne rytmicky - tak bych byl rad aby to co natukam melo totozny groov...

Díky moc
P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 20 led 2011 10:27

2Prvotsky: Tohle dela TIcko i kdyz nahravas ANALOG OUTs.. signal se predbiha je to naprosto normal. Opozduju MIDI v cubase.. a nebo nahraju a strihnu to.
Pokud to mas jako zvukovku, tak je to uz daleko zavaznejsi problem a nevim jestli to ma nejaky reseni.. Zvysit latency? Kdyz se predbiha.. tak by pak mohl hrat soucasne pokud bude latence vyssi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3056
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od pavlii » 20 led 2011 10:31

Mno - z obecného principu by to dělat nemělo, SW by si měl ošéfovat synchron. Krom toho když zareaguješ máčknutím klapky na zpožděný audio signál, tak nemůže být ten MIDI event přece "napřed" :wink: Mrknul bych se spíš na nastavení synchronu MIDI vs Audio - jak to máš nastavené v Cubase?

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 20 led 2011 10:47

Tam je nějaká kompenzace latence jejich.. a napřed to fakt hraje :D sám jsem tomu nevěřil.. a to nepoužívam vira jako zvukovku.. všechno sedí, ale jakmile to jde na analog outs tak ty hrajou napřed. Je to krásně vidět pokud nahráváš. Máš midi přesně na mřížku a když od nuly spustíš recording v cubase tak první nota je ukouslá a hraje o něco dřív.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1260
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 20 led 2011 11:21

Ano to zdrivování audia uz se v tomto threadu resilo - dendy s tim ma taky zkusenost..
To co ted resim ja je fakt divny.

Pavlii: Midi mam nahrany o kousek driv prave protoze pri nahravani snare treba se mi do usi zpozduje a proto fyzicky uderim do padu o kousek driv -
to je proc pak mam midi nahrany o ten kus driv.

Co je ale zvlastni kdyz se nad tim zamyslim - ze to zpozdeni audia je silnejsi v record modu.
Protoze kdyz by latence zustala tototzna i pri prehravani - midi info nahrane lehce driv + latence audia = by to mnelo sedet...

ALe kdyz uz jen poustim nahrany midi - tak to sedi az kdyz to zkvantizuju na mrizku..
Uz sem blazen z toho...

Jo a v tomhle pripade de midi do Logic Pluginu ULTRABEAT...
:roll:

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1260
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 20 led 2011 11:23

pavlii: synchro midi vs audio...
mam LOGIC
no mozna to bude vtom ale zatim sem se vtom nehrabal - moc zkusenej v tom nejsem

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3056
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od pavlii » 20 led 2011 11:34

2Prvotsky: jde o nastavení, co je jako synchronizační zdroj. V Cubase je to pod záložkou vybraného ovladače zvukovky jako Clock Source; možnosti zjevně závisí na typu ovladače. Ve staré verzi (hodně staré) to je trošku detailnější IMHO, ale obecně je možnost zde si poštelovat.

Nebo ještě ekvivalent nastavení v Cubase "Project Synchronization Setup" - Internal nebo Audio Device (MTC nepočítám) - mohlo by se to chovat třeba rozdílně, nevím.

Na mě to dělá dojem blbé synchronizace MIDI/Audio v rámci programu.

P.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1260
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 20 led 2011 12:56

Hmm tak sem prolezl fora a vypada to , ze obecne synchronizace je slabá stránka Virus Control...
Vecer este zkusim par typu- pohraju si s preferences - a dam vedet..

Odpovědět