Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy »

Su tam ... http://virus.info/page/render/lang/en/p ... us_ti.html

Najpv v tom selectboxe product vyber "virus ti series" a potom sa ti vedla objavi dalsie ze "category" a tam si vyber "softwar installer release version"

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od mONOGRAm »

Dendy: dik, idem skusat 8)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od bassline »

ty jo akurat vcera som si uvedomil....ze vlastne ak chcem pouzit do songu aj nejake wavetable/graintable/formant modulovane zvuky tak vlastne na PC platforme nic take neexistuje...moja myslienka pouzit Malstrom z Reasonu zkrachovala na tom, ze ten zvuk je proste tenky(aj cez rewire do hostu)...skoda, pretoze jedine Malstrom co sa tyka charakteru tychto typov zvukov znie ako virus...jedina a lepsia alternativa je fakt len virus, nic v PC neexistuje zatial s takymito moznostami a tak dobrym zvukom...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy »

samozrejme ze neexistuje :-) ze si sa vobec odvazil mysliet si daco ine, drzost :-)

no, ciste teoreticky REAKTOR je taka platforma ze by tam nemal byt problem nieco take spravit - aj v dostatocnej kvalite - takze treba pohladat v reaktor library ci tam nenajde nejake hotove enseble co by tieto veci vedelo... alebo potom hardcore cesta - nastudovat reaktor a vytvorit si ho sam :-)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od bassline »

ee, do virusu pojdem urcite...az bude cash :D ...mohol som ho vpodstate uz mat, za tu cenu som ale investoval do ostatnych VAs aby som mal rozne charaktery :=)...virus by sa mi hodil prave kvoli tymto modulovanym zvukom co nejde inde dosiahnut....ale blofeld je tiez fajn, tam sa daju s wavetable robit tiez pekne divociny, ale nema to formant shift a dalsie moznosti...akurat ide do opravy kvoli tym encoderom :-(...

biscuit
Příspěvky: 9569
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit »

bassline píše:ty jo akurat vcera som si uvedomil....ze vlastne ak chcem pouzit do songu aj nejake wavetable/graintable/formant modulovane zvuky tak vlastne na PC platforme nic take neexistuje...moja myslienka pouzit Malstrom z Reasonu zkrachovala na tom, ze ten zvuk je proste tenky(aj cez rewire do hostu)...skoda, pretoze jedine Malstrom co sa tyka charakteru tychto typov zvukov znie ako virus...jedina a lepsia alternativa je fakt len virus, nic v PC neexistuje zatial s takymito moznostami a tak dobrym zvukom...
zkousels alchemy???

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od bassline »

nie a ani nechcem :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy »

pozri ked chces vajrusa tak daco predaj - obetuj a kup snow.. neni to take nerealne .. v podsate ked predas cokolevk z toho co mas okrem NORDu, tak TI-cko ti to bez problemov nahradi .. fakt ze k TI-cku ma z virtual analogov vyznam mat uz len NORD - ostatne VA-cka su viac-menej zbytocne k TI-cku ... teda samozrejme nie uplne zbytocne, ale ked velmi chces TI-cko tak je to znesitelny kompromis.. ja byt tebou proste vsetko predam, necham si NORD a kupim SNOW a budes vybaveny ... casom mozes po trochach tie predane veci zase nakupovat .. alebo mozes nakoupovat ine - aspon si vyskusas viac roznych strojov a zistis co je pre teba idealne ..

biscuit
Příspěvky: 9569
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit »

bassline: no tak to te moc nechapu... utre si s malströmem zadek.

dendy ma myslim skoro pravdu.. stejne nakonec poznas ze vstcka vacka v pohode nahradi. podle me ma vyznam jen virus - pro me protoze je to supr vst, ktery mi nebere vykon. o zeleze bych premejslel jen, kdyby se jednalo o analogy, no a to bych pak ze vseho nejdriv resil poradnou zvukovku.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy »

biscuit: a tak to zase nie :-) pre mna naopak ma vyznam len ten NordLead - jediny dovod preco som ho svojho casu chcel predat bolo ze som chcel kupit klavesovu verziu :-) Nord dvojka sa z vysoka smeje vsetkym pokusom o vsti-klon :-) To je jedine VA co som si nechal ... vsetko ostatne islo z domu ...

biscuit
Příspěvky: 9569
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit »

ja to psal ciste z mojeho pohledu.. pro me jsou daleko hodnotnejsi pluginy, nez krabice. a takovy veci jako poly-ana, polyKB, nebo minimonsta mi prijdou jako jasnej dukaz o zbytecnosti va krabic. ale treba jen spatne slysim :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od dendy »

ale ano suhlas - v 90% ked je rec cisto len o zvuku je VA HW uz prezitok.. samozrejme je urcite percento zvukov kde su proste tie hlavne kultova HW VA-cka dotiahnute k dokonalosti - ked cloveka zaujima prave tych 10% zvukov potom musi ist do zeleza ..

druha vec je ze to je subjektivna zalezitost.. ked niekoho inspiruje mat v ruke krabicu proste si nepomoze :-) to sa tu uz rozoberalo tisic krat .. preto som napoisal basslinemu - proste neni co riesit, ked chce TI-cko staci si len urcit priority, obetovat nieco zo zeleza co ma a bude mat TI-cko.. vlastne je to uplne lahke :-) len si treba premysliet priority :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak »

biscuit: Zalezi jaky potrebujes zvuky :c) Taky kdyz projedu presety na nekterym VA, tak si rikam boze.. to je lepsi VSTi nez tohle. Ale kdyz mas dat 6 - 7 tisic za VSTi, tak si radsi koupim krabici :)

Jsou tu dve roviny.. pokud mas TIcko, Norda.. tak dalsi VA nema smysl.. ja to sam vidim.. na co bych kupoval Blofeld.. nebo korg nebo cokoli jinyho.. jedine ze analog a nebo pak neco ze sberatelskyho hlediska.. jako treba Nord modular. Ale jinak ? VSTi se daji lepe a rychleji automatizovat.. odpada problem s nahravanim atd. Ja jsem si kuprikladu k Virusu TI poridil jeste licenci na Virus Powercore, protoze se mi libi i ten starej zvuk Becka ale s tim, ze jako VSTi na PoCo se to lip automatizuje, odpada nahravani.. nemusis resit vstupy do karty.

Ale bez TIcka a Norda bych se dneska uz asi neobesel.. je to o zvyku. Ostatni VA za me jen pokud si sberatel gearu.. na praci to neni potreba.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od bassline »

Je to hrozne individualne. Ja som s mojim VA setupom spokojny a pouzivam ho hlavne kvoli zvuku, mam ho rad z tych nastrojov a oproti VSTi ma to proste zvukovo viac bavi. Samozrejme zvukovy rozdiel je pocut bezproblemov, pokial clovek dany synth pozna (vid. dendy tvoj test nord.vs synth1, az tak vela spatnych odpovedi tam nebolo :-D)...virus v buducnosti urcite bude, ale nie je to priorita, len som si povzdychol :-D... Teraz sa venujem skladaniu, setup mi pokryje vsetky zvuky co chcem v aranzi pouzit..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak »

2bassline: Posvátná věta "Teraz sa venujem skladaniu, setup mi pokryje vsetky zvuky co chcem v aranzi pouzit..".

Kdyz ti to pokryje vse tak pak je to uz jen o tom ze to chces a ze si trosku i sberatel :D

Odpovědět