Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od mONOGRAm » 14 kvě 2012 18:38

jaj, ehm, pardon. dik za info 8)

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od psk501 » 16 kvě 2012 17:54

Má tu někdo zkušenosti s výměnou displeje na Viru B? Prodal sem svůj na ebayi, ale týpek mi napsal že displej se mu zdá "faded", že v jednom místě je malá část trochu tmavší. Že je to furt čitelné a dá se to normálně používat, ale že má trochu obavy aby displej najednou neumřel, jako se to prý děje třeba u notbooků. Ja s timhle nemám vůbec žádné zkušenosti, u žádného notbuku mi zatím diplej neodešel a virus je na tom uplně stejně jako když sem ho před třema rokama koupil.
Takže mě zajímají dvě věci: je pravděpodobné že by ten displej náhle umřel? Google o tomhle problému ůplně mlčí. Vyměňoval už někdo na virovi displej? Kde se dá případně objednat a na kolik to asi vyjde? Zkusmo sem obeslal několik synth repair shopů v Londýně odkud ten člověk je, a zatím mi přišlo od jednoho z nich, že prej 130 liber, což je skoro půlka hodnoty toho synthu :)
Díky za jakoukoliv odpověď.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2012 17:57

vacsinou sa vymiena len podsvietenie .. na displeji sa nema co pokazit ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 16 kvě 2012 18:30

hledej tady tudyho tema, kde psal o oprave podsvetleni, tusim u nejaky yamahy. bude to vicemene vsechno stejne tohle..

hirli
Příspěvky: 90
Registrován: 22 zář 2007 08:50

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od hirli » 17 kvě 2012 09:20

Ja som kupil od Marosa Curka Virus Indigo 2 s modrym displejom s uplne odidenym podsvietenim. Modry displej bez podsvietenia je totalne necitatelny. Pouceny, ze vytiahnem foliu a nahradim novou, som nastroj aj displej rozobral. Folia bola tak dosledne prilepena na viacerych miestach, ze som displej uz nerozchodil a kupil novy. Vyslo to do 30Eur plus prepajkovanie plocheho kabla a sborka nastroja.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od psk501 » 18 kvě 2012 00:51

Super, diky za vsechny odpovedi. Snad se mi buyera podari uklidnit :)
Hirli: kde se da ten displej sehnat a hlavne jak poznam ktery je pripadne ten spravny? Tohle tema je pro me uplne spanelska vesnice :) Ja sem po kratsim googleni nasel tenhle: http://cpc.farnell.com/jsp/displayProdu ... PC-GEN-SKU ktery byl doporucovan prave k indigu, ale jestli bude fungovat i na Bečku mi neni vubec jasne.

hirli
Příspěvky: 90
Registrován: 22 zář 2007 08:50

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od hirli » 18 kvě 2012 19:24

Clovece, uz si nepamatam, kde som ho bral, ale rozobral som nastroj, vytiahol displej, znicil pri vytahovani folie, zistil typ a porovnal vzhlad v katalogoch objednal, dal prepajkovat plochy kabel a chodi...
Ale bolo to nieco standartne, ako Farnel...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 22 čer 2012 18:44


mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od mONOGRAm » 23 čer 2012 13:31

biscuit: jou, dik za info!

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od mONOGRAm » 23 čer 2012 19:32

nemal som este virusa s OS5 zapnuteho cez editor, ale nijako sa neviem dostat k tym novym filtrom - vo videu su ukazovane v menu editora ´frequency shifter ´. je toto menu pristupne len cez editor?
obe nove obalky su skryte v systemovom ´edit ´ rezime.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Ondrash » 09 črc 2012 14:32

Chlapi, tak jsem prodal Virus TI Polar 2, už tak před měsícem a půl a vůbec mi nechybí. Byl to krásnej nástroj s obrovskými možnostmi, ale nemůžu si pomoct, nehrál. Taky mi vadil ten vystředěný, tupý, divně kovový zvuk s antialiasingovým nádechem, že jsem se ho musel zbavit. Vracím se zpět k Virusu B. U něho přece jen kus srdce ještě zůstalo. Možná se mnou nebudete souhlasit. Ale pro mě je Virus TI z pohledu zvuku velkým zklamáním. Škoda...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 09 črc 2012 14:38

Nesmíš používat moc efektů z TIčka a zbytečně nepouživat samplovany průběhy, pak to hraje.
Ale jinak taky vzpomínám na Béčko, co jsem prodal Pavliimu :))) a proto sem si ho koupil aspoň na PowerCore
jako doplněk.

ALEE TEN KOMFORT používání TIčka je prostě bomba.. člověku se pak nechce už ani přetáčet ty HW mašiny do audia..
Navíc zjišťuju, že dnešní software už to fakt v mnohém zastoupí.. hlavně na plochy, doplňující zvuky a subbasy
(pokud jde o VAčka).

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od bassline » 09 črc 2012 16:23

Takze medzi zvukom TI a zvukom starych virusov je podla vas rozdiel ?

Otazka smeruje na tych, ktori pouzivali stary aj novy Virus...

Uz som viacej krat pocul poznamky o tom, ze TI zvukovo nie je to co stare modely Virusu...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Ondrash » 09 črc 2012 16:30

bassline píše:Takze medzi zvukom TI a zvukom starych virusov je podla vas rozdiel ?

Otazka smeruje na tych, ktori pouzivali stary aj novy Virus...

Uz som viacej krat pocul poznamky o tom, ze TI zvukovo nie je to co stare modely Virusu...
Je to tak.
Já měl Virus B pak Virus TI2 a teď se vracím k Virusu B. Rozdíl je markantní.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 09 črc 2012 20:10

Já měl virus B a teď mám Virus PowerCore a TIcko desktop a rozdíl je tam dost markantní.
Ještě chci poznamenat, že je rozdíl ve všech řadách.. A, B, C, TI.. co Virus to jiný charakter.
Céčko se nejvíc blíží TIčku. Ačko a Béčko se od sebe dost liší.. je to dáno i polyfonií, efekty atd.
PowerCore Virus a Virus B se od sebe neliší.. měl jsem jeden čas oboje.

Odpovědět