Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Access virus TI a dal..?

Příspěvek od 43 » 22 zář 2006 17:21

cus vsichni..

chtel bych se touhle cestou zeptat na vyse zminovany pristroj od <STRONG>accessu. Virus TI serie</STRONG> se mi docela zamlouva, ale jelikoz za ni chteji balik, premyslel jsem o tom, ze by bylo dobry najit nejakou alternativu, mezi kterou by se dalo porovnavat.

Zajimalo by me hlavne, jestli s nim ma nekdo zkusenosti (pominu-li nepovedeny start produktu, kt je snad uz uspesne odstranen). Jestli jsou hlavne mezi jednotlivyma modelama (TI keyboard, TI desktop a TI polar) nejaky konkretni rozdily ve vybaveni, nebo modulacnich moznostech, filtrech atp.

Navic jsem tak trochu predpokladal, ze v jeho databance budou i nejaky drumkity a to je tak trochu slaby misto. Chtel jsem k porovnani nejakej podobnej pristroj, ale zadnej mu pry podobnej neni. Mel jsem v merku taky <STRONG>Korga Radiase</STRONG>, ale ten je se zvukama vhodnejsi spis pro nejaky funky az trance. Ve svych hudebnich zamerech se spis orientuju na electro industrial.

Neporadil by nekdo par uzitecnych rad? .) Diky predem.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 22 zář 2006 17:55

Ja ti dam jednu uzitecnou radu, jestli vis proc vajruse chces, tj. libi se ti jeho zvuk (ne kazdymu se libi) a chces profi nastroj nejvyssi tridy kterej toho umi fakt hodne a v neposledni rade mas na nej penize tak do nej bez a neres to, ani se uz vic neptej a bez ho koupit, litovat nebudes rozhodne vubec!
mam ho uz rok a fakt si nestezuju, udela kurevskej kus prace a ani soft uz nema vyrazny chyby, da se s tim solidne pracovat.

radias neznam ale pac to ma bejt jakejsi nastupce MS2000 tak muzu rict ze tyhle dva nastroje jsou natolik jiny ze se perfektne doplnujou a nelezou si do zeli, ja vubec nelituju ze sem k vajrusovi prikoupil rlativne levny MSko ale jako primarni syntak bych ho nedoporucoval, to vajrus TI udela vic prace navic ma pro nekoho vyhodu ze funguje jako solidni zvukovka, takze cena je dana taky tim ze usetris za zvukarnu
zadny sahodlouhy recenze se mi psat nechce, uz se to tady dost omilalo, zapatrej v archivu

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 22 zář 2006 19:02

hele myslim, ze bys mel neco solidniho precist. co treba stranky accessu? jak napsal neural, virus je syntak u kteryho musis vedet proc ho chces.
ja si nemyslim, ze by byl virus nejak predurcenej vylozene pro nejakej styl - ma sirokej zaber zvuku a moznosti a dovedu si ho predstavit jako vkusne doplneni symfonaku, stejne jako doplneni trashmetalovy kapely, stejne jako zaklad jakyhokoliv elektronickyho projektu. jen pro nektery styly muze bejt stezejni, pro jiny okrajovej, ale velmi dobre pouzitelnej. myslim, ze to je jeho hlavni deviza, kdyz pominu vsechny technicky vymozenosti, ktery z nej delaj nejvyspelejsi moderni synth (a ne jen VA).

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 22 zář 2006 21:16

nj ja uz toho cetl kotle a kotle.. slo jen o to, jestli by nekdo naaaahodou nedoporucil nejakou jinou alternativu .) .. skocim do toho pohlave no! uvidime .) diky za reakce

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 22 zář 2006 23:22

varianty jsou, ale to prave zalezi na tom co chces, jakej zvuk ti lahodi... jako variantu k "virovi ti" muzes brat (neber to tak, ze bych ty dalsi synthy chtel stavet do stejny roviny, spis to jsou synthy, ktery nekdo muze treba mozna uprednostnit - ja ne, rozhod jsem se pro "ti" a jsem se svym rozhodnutim spokojenej - ale ja dopredu vedel co chci): virus c, nordlead2 a 3, roland v-synth xt, novation supernova II mozna i novation ks (vubec neznam), alesis andromeda, waldorf q a microwavext a asi i oba zmineny korgy...
mozna nekoho napadne jeste neco jinyho

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 25 zář 2006 10:25

me jako alternativa k TIcku (cca 45t) napada za stejnou cenu asi tahle kombinace:
virus C (20-25t)
korg MS2000B (10t)
waldorf mQ nebo jeste lip NL2

je to za cca stejny prachy a udela to dost muziky, nejlepsi je samozrejmne mit vsechno 8) ale to treba prijde casem, jestli neni problem financni stranka veci, sel bych do TIcka pac jak sem psal resi i zvukovku a pak casem uvidis co dokoupit jestli budes vubec jeste neco potrebovat, v zasade je mozny rict ze TIcko je schopny nakopnout skladbu silnym solidnim profi zvukem (ted pomineme vecne diskuze ze i supernastroj je v rukou bridila k nicemu a naopak (to naopak uz neni IMO tak jisty..) ale bavime se o kvalite zvuku, takze dostatecne silnej zaklad (bici z compu, treba guru nebo batery nebo bfd apod... je toho hafo a je to hodne kvalitni) + basy a zakladni hutny zvuky z TIcka + trba arpegio nebo cokoliv z TIcka (neprehanet to zas s tim TIckem) ti udela nosnou cast skladby kam se pak daj vpasovat i naky VSTcka jako podruzny, nebo samply apod., proste to udela tu hutnost co jenom VStckama neudelas, pak uz se to da dobre dosperkovat v zasade cikmoliv.

pouze muj osobni nazor ke kterymu sem se casem dopracoval a furt si zatim stojim, neni to duvod k vypuknuti nejaky dalsi mizerny bitky nazoru prosim pjekne :lol:
chci tim jen rict ze TIcko ma takovej potencial ze toho zvladne zahrat velmi kvalitne fakt dost aby to pozvedlo skladbu, ostatni syntaky maji mene ci vice omezeni a je uz potreba ruzne laborovat, coz ovsem neznamena ze jsou nejak horsi nebo menecenny, ale treba na MS2000 se v midi skladba udelat neda (4hlasy) apod., tak sem to myslel, TIcko ma 16 plnohodnotnych partu s kompletni efektovkou a ne jenom na sendech jako vetsina syntaku (16 reverbu, delayu, uzivatelsky arpegiator atd atd coz je vybava nevidana neslychana) takze si vylozene rika o to aby se stal hlavnim prvkem studia a ostatni veci se v nem schazely, ja mam treba TIcko oprvdu jako zaklad studia a slape to jak svina dobre

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 25 zář 2006 10:45

No tak samozřejmě Nord Modular G2 stojí taktéž za zvážení a pak ještě Kurzweil K2600. Každej je ale trochu o něčem jinym. Já jsem se před časem rozhodoval mezi Rolandem V-Synth XT a Virem TI, nakonec jsem po poslechu pár zvukových ukázek a shlédnutí pár předváděcích videí zavolil TI a nelituju. Samozřejmě netvrdim že je Vir dokonalej, nakonec dycky nějakou tu chybu najdeš, což ale platí pro všechno s čim jsem se zatim setkal :-)

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 28 zář 2006 10:05

tyjo necekal sem jeste takovy rozbory tady, nicmene za ne diky. sem rad, ze bylo rozebrany to TIczko v pomerku k ruznym VST pluginum a jinejm virtual nastrojum. Mam totiz legal (!) korg legacy collection (MS 2000, wavestation...) a uplne moc mi ty zvuky z toho nesedej. Resp. vetsina jich je, hm jak to rict, "dobra", pouzitelna, jenze... je to mozna v kombinaci se zvukovkou (firewire 1814 maudio) nebo mam spatnej sluch, ale porad se mi polohy a dimenze tech zvuku nezdaj dost realny. z toho pak plyne dalsi (podle me prehnana) efektova uprava. myslel bych teda, ze podle slov vyse, je virus s dynamikou a hutnosti zvuku na jiny urovni. byl sem ho ted zkouset na hudebnim veletrhu, jenze diky okolnimu hluku z tech mini sluchatek zadna slava, navic frotna za zadkem..

v neposledni rade bych mel jeste trochu opacnej dotaz. co za ty prachy koupit nejakej poradnej zvukovej procesor, nejakej mixak ci sekvencer s efektama treba od yamahy nebo mackie? dodaly by tydle masiny zvukum z vst nejakou dynamiku a hutnost?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 zář 2006 17:44

ale tady nikdo o vst nemluvil ;) vsichni jsme mluvili o realnejch syntacich. a jestli muzu mluvit i za ostatni tak mam dojem, ze si kazdej z nich vcetne me mysli, ze alespon jeden poradnej syntak (realny zelezo) je potreba ;)

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 28 zář 2006 17:57

Urcite treba. To ako by si jedol cely den sackove polievky.
Alebo by si cely zivot na wc daval Ancu Dlanovu miesto poriadnej cajocky :lol:

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 29 zář 2006 10:02

Mezi VSTi a "neVSTi" je podstatný rozdíl, ale ne ve zvuku :-)

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

heeh, znova ja :)

Příspěvek od 43 » 02 lis 2006 22:49

hmm.. taxem koukal na tu soutez vo zlatej vajrus a to ve chvili, kdy sem pred 14 dnema utratil 50 papouchu za svyho TI desktopa :)) nicmene sem vod ty doby hrozne zamilovanej a nevychazim z bytu.. heh

ale k veci - mam to jakztakz propojeny tady s krze firewire 1814 s cubasem a facha to.. pohodicka, sw reseni ovladani jako vst modulu je vychytafka, hlavne moznost ukladani kazdyho vrutu s kazdym potakem :) ale .... nedokazu rozchodit konektivitu spdif z kompu (pres 1814) ven do viruse a pak zase zpatky. funguje je to pouze z viruse do zvukarny (cistej digital).

pri ruzny kombinaci nastaveni kanalu in/out je videt, ze jako ze zvukovky leze spdif ven, tj. v mym pripade rovnou do spdif in na virusovi, ale nejaxe mu to nelibi a na tenhle singla kasle.. tzn. ze digitalne "nevodfiltruju" ani hlasek :)

kdyz se to udela analogove - tzn. ven ze zvukovky standardne analog, do viruse analog in, vsechno je okej. virus filtruje jak divokej :) a zene to zpatky do zvukarny pres spdif. JENZE pri tyhle zmeti kabelu se jaxi objevuje starej dobrej "sum" v pozadi, kt je nekdy az moc slysitelnej. zkousel sem to cely prepojovat, odstavovat dal od zdroju atp. ale sum porad :(

Nicmene proto bych se chtel zeptat, jestli nema nekdo zkusenosti s tim kompletnim digital zapojenim (spdif in a zaroven i out) a to v kombinaci m-audio firewire 1814..?

Diky za prispevky

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 03 lis 2006 00:09

to sice nemam, ale nemusi se nekde nastavit input source?
edit: ted jsem ho zapnul a nasel za pul minuty: nastaveni inputs2/2, source spdif

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 03 lis 2006 09:09

..pod edit "input" to nabizi mimo jine jen "output".. nikde zadnej in :(

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 03 lis 2006 11:45

resp. abych byl presnej, v edit single na kanalu input mi to nabizi v polozce "inputs" na levy strane mode - static/dynamic/off; v pravo inputs select - left/ L+R/right .. ani v manualu neni zadna zminka o spdif nastaveni..

Odpovědět