Access Virus TI [jak se to nepovedlo]

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 09 čer 2006 11:44

vis co zkus ? misto trapnyho rendrovani po digitalu to zkus naflakat normalne z audia do audia, trosicku to pak zni jinak nez jednicky a nuly a myslim ze vajrusovsky prevodniky maj neco do sebe hlavne co se barvy tyce, na trosku toho sumu se vybodni, je nekde na -80dB a to je luxus myslim, normalne spichni out 2 s inem kratkym patchbayovym kabelem a co nahravas to posilej do sub 2, je to ftipny ale prijde mi to dobry a ten sum tam je taky nakonec super 8) to veesteckari nemaj :mrgreen:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 čer 2006 12:09

teda ty jses silenec :) ja jsem si koupil vira prave proto, abych ho mel propojenyho digitalne. mozna az zacnu se zvukem vic experimentovat a chtit docilit nejaky zmeny, tak to vyzkousim. ted mi to ale prijde jako koupit si letadlo a jezdit s nim po silnici...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 09 čer 2006 12:14

a samplovat na -20 ti prijde oukej ? :lol:

ja sem si koupil vajruse protoze se na tom daj udelat sileny veci co trhaj bedny a vykopnou lidem mozek z hlavy 8)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 09 čer 2006 12:29

JOJOJO, já vim, že vypadám jako prudič, ale samozřejmě chválim snahu biscuita propagovat HW. Zcela chápu jak to bisc. vysamploval a že se s tím nechtěl mořit :-) Já mám Viruse B a do Ti už asi nepůjdu, zas takovej rozdíl to není vzhledem k prachům.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 09 čer 2006 12:33

Ale Neural kápnul na zajímavé téma: Zkus (biscuit) schválně pustit zvuky s Viruse přes DAW digitálně a na mixu (jestli máš) to zkus přepínat na analog z Ti. Docela by mě zajímalo, jestli ta digitální cesta opravdu ten zvuk neochudí :-) o analogovou teplost atd.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 09 čer 2006 12:44

to nemusis pres mix ale jak pisu, a) to vemes po USBcku a za b) to propojis kabelem a nasamplujes, srovnas urovnove a posoudis, ovsem otazkou je na cem
a ja sem na to nekapnul, ja to tak delam 8)

jinak tvuj nazor ze mezi b-Ti zas takovej rozdil neni nesdilim, mame v kapele B-C-TI a kamoc so sel do myho staryho Cecka tvrdi ze Becko uz nikdy a ja tvrdim ze ani cecko uz nikdy :mrgreen:

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 09 čer 2006 12:47

a proč B éčko nikdy? Je snad total rozdíl ve zvuku? Mě B zvuk vyhovuje. Je Ti analogovější? Dynamičtější?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 09 čer 2006 13:00

je jiny, vycet "jinosti" a vylepseni by byl asi tak na dvacet stranek takze sorry :roll:
uz jenom ten totalne nepouzitelnej arpegiator na becku, kdyz si na to vzpomenu, brrr, dva pouzitelny presety ktery uz pouzil skůtr kazdej sestnactkrat :evil:
muhehe, fakt se do tyhle debaty nechci poustet, nekde si TIcko puc nebo radsi ne pac pak ho budes chtit a ses ztracenej

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 09 čer 2006 14:12

Nejlepší analogovou teplost dostanete když to proženete lampákem messa boogie a bednou peavey :-) (ftip)
Jinak digitál o nic neochudí, ale taky nic nepřidá. Aspoň teda za správnejch podmínek.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 čer 2006 14:20

ja teda nevim co mate s tim samplovanim na minus dvacet. delal jsem to tak, ze jsem nahral kratkej mid a ten vyrenderoval a nechal bejt. kdyz doma budete hrat na viruse, bude vam hrat uplne stejne, tak jak je to vyrenderovany. kdyz budete ty zvuky michat do skladby, budou stejne hlasity jako tyhle. a to jsem presne chtel, ne to hustit az do nuly - to mi neprijde moc autenticky...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 čer 2006 14:28

poklop napsal: "a proč B éčko nikdy? Je snad total rozdíl ve zvuku? Mě B zvuk vyhovuje. Je Ti analogovější? Dynamičtější?"

TI má wavetable syntézu a v tom je jako virus dost jinde, než A,B,C ;)
proste z toho lezou uplne jiny zvuky. nemam sice cecko nijak moc projety, ale treba kdyz si na ticku porovnavam zvuky z cecka s klasickejma oscilatorama oproti novejm presetum s wavetable, tak je to uplne jinej synth - a to beze srandy...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 čer 2006 14:57

biscuit píše:ja teda nevim co mate s tim samplovanim na minus dvacet. delal jsem to tak, ze jsem nahral kratkej mid a ten vyrenderoval a nechal bejt. kdyz doma budete hrat na viruse, bude vam hrat uplne stejne, tak jak je to vyrenderovany. kdyz budete ty zvuky michat do skladby, budou stejne hlasity jako tyhle. a to jsem presne chtel, ne to hustit az do nuly - to mi neprijde moc autenticky...
no hej, lenze tie nahustene budu hrat subjektivne lepsie... to je ako predavat zapraseny rolls :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 09 čer 2006 15:12

a co dynamickej rozsah ? neni lepsi samplovat treba na -3 a pak stahnout hlasitost nez takovy tenky nudlicky na -20ti ? ja nevim, treba delam neco blbe ale ja sampluju do audia vsechny externi veci cca na -3 az -6 baj voko, proste aby to neklipovalo, ale aby byla vlnka hezky pjekne naplno, takovyhle titernosti se mi uz z principu nelibej a normalizace to pak jeste zmrsi

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 čer 2006 16:03

[font=Tahoma] po poslechu doma na monitorech: [/font]sorry, jsem si celou dobu myslel, ze to fakt hraje vic :oops: tohle je fakt potichu. no omlouva me snad jen to, ze jsem to delal vcera v noci se sluchatkama

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

virus

Příspěvek od bassline » 09 čer 2006 22:40

Tu su vyborne ukazky Virusa http://www.easysounds.de/Access%20Virus%20Sounds_E.htm...TI tam nie je, ale znie to superrrr...

Odpovědět