acoustic drums to midi?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

acoustic drums to midi?

Příspěvek od nick_valensi » 23 říj 2006 11:42

zajimalo by me, esli existujou nejake snimace na bici, ktere by s uspechem prevadely udery do klasicke bici soupravy na midi noty... aby se pak trebas dalo primichavat z ruznych zvukovych bank (pripadne to, co bubenik zahral na klasickou sestavu jednoduseji editovat, doplnovat, mazat) atd. nemam s tim zadnou zkusenost, spis mi de o to, esli tahle moznost vubec existuje...diky

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Příspěvek od lottewerther » 23 říj 2006 12:00

Potřebuješ triggery ...

http://www.thomann.de/de/drum_trigger.html

... a ještě převodník, například starej Alesis D4.
Nebo novej a levnej:

http://www.thomann.de/de/roland_tmc6.htm

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 říj 2006 13:06

Nebo existuji programy, ktere ti z hotoveho wavu udelaji MIDI, ale uspesnost nemusi byt stoprocentni. Myslim, ze jsem na to doma pouzival AUDIO2MIDI.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 23 říj 2006 14:17

fova, programy nechci.. to nefunguje!!! ty triggery, to je presne to, co potrebuju... ted si dokonce vzpominam, ze sem to uz u par bubeniku videl, hlavne ty cervene ddrum triggery... este dotaz, ma s tim nekdo osobni zkusenost? jak to funguje, jak citlive to reaguje na dynamiku hry, resp. na breaky atd.? ktere triggery byste doporucovali a ten prevodnik tam hraje nejakou dulezitou roli? rad bych nejake 100% funkcni reseni, takze si radeji priplatim, ale budu mit jistotu, ze to co mi bubenik nahraje, pak budu moct jednoduse v battery zpracovat (vymenovat samply atd.). predem diky za vycerpavajici odpovedi;-) moc by mi to pomohlo!!!

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Příspěvek od lottewerther » 23 říj 2006 14:32

Triggery fungují velmi dobře, ale záleží na nastavení v převodníku (nastavení gainu nebo velocity křivky jednotlivých triggerů).
Převodník je důležitej (některý zaznamenávaj třeba jen čtyřstupňovou dynamiku, to je na nic). Ten Alesis je docela dobrej, navíc má i nějaký zvuky (mě se teda nelíběj).
Za pár korun se dá pořídit starej Roland PM 16. Tam je sice trochu problém s otvíráním/zavíráním hajtky (musí se k tomu dodělat pedál), ale midi to má vychytaný, posílá to cc, pitchbend, layery---
Otvírání hajtky je u starých převodníků obecně problém - řešej to až ty nový modely.
Jenže na hajtku si ten trigger stejně nenasadíš, takže je to jedno (i když do toho PM16 se daj kromě triggerů a padů zapíchnout i mikrofony).

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 23 říj 2006 15:37

Hej! to jsem leta shanel, kde se ten roland da tak lacino koupit?

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Příspěvek od lottewerther » 23 říj 2006 16:01

Já jsem ho koupil za 4k i s kompletní sadou starších padů. Hlídat inzeráty.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 24 říj 2006 15:44

Zkus se taky podívat na web firmy Hart Dynamics. To je firma vyrábějící eBicí a eČinely. Kromě toho vyráběla i blány, nebo možná spíš "něco" pod blány - nějaký triggery ale ty možná zárověň ztlumovaly samotný akustický zvuk bicích. Pravděpodobně vyrábí i "normální" triggery.
Další firma: Pintech. Ty vyrábí triggery určitě. Neměl jsem je v ruce, ale kvalita jejich ebicích nebyla tak dobrá jako u Roland V-Drums. (a to jak mechanická , tak způsob přenášení signálu do modulu). Co se týče přenosu dynamiky, tak z toho co znám (Roland, Clavia DDrum , Alesis) to má nejvychytanější Roland - ale - to když beru v úvahu i modul (TD-20, TD-10) plus eBubny. Když pouze triggery? Na Netu by jsi našel spoustu menších výrobců než ty hlavní a jsou i levnější. Hlavně bych zkoumal způsob uchycení k bláně, aby to nebyl šmejd co nic nevydrží! U modulu dost záleží na tom, zda to chceš na živý hraní-jestli chceš v reálnym čase triggerovat a pouštět do sálu, nebo jen chceš triggerovat pro míchačku. Jedinej modul na trhu co má možnost spouštět samply je Alesis DM Pro (má PCI paměťovou kartu - malá kapacita). modul pro DDrum umožňuje downloadnout zvuky z webu a teď nevím, zda jen "tovární výroby" - jinak by to samo samply taky přehrálo... Roland nemá paměťovku na samply - ale - má super možnosti editace bubnů a je easy to use :)
Konečně- taky se pro živáky používá třeba MUSE Receptor (něco jako plugzilla - ale je to víc na Virtuální Instrumenty než na efektový pluginy). Načteš si do něj BFD, DFHS nebo NI BAterry nebo jak se všechny jmenujou a skrze úplně nejjednoduší modul co jen příjmá signály z triggerů a převádí do MIDI a nemusí mít žádný zvuky-ty jede Receptor...
ufff
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 24 říj 2006 15:48

PS- jo a ještě činely.

Tak s těma je to v p~
Buď musíš mít elektronický a ty nevydaj akustickej zvuk - ty Hart ale dělaj fakt pěkný!
Nebo je prostě nenatriggeruješ-leda někdo vyvrtá do činelu díru, dá tam nějakej samodomo trigger a nějak to zalátuje. Ale udělej to s činelem :roll:
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 25 říj 2006 00:31

Nevite nekdo stranku kde bych nasel navrh tistaku a seznam soucatek pro triger to midi prevodnik?nasel sem toho dost na guglu ale nikde neni uz vymyslenej a navrzenej a asi to nejsem schopnej dát sam dohromady :( nechci platit sedmicku za modul kdyz nebudu vubec vyuzivat zvuky z nej...

tak sem zatim nasel tohle
http://www.edrum.info/pcb.html
ale je to zase zbytecne moc slozity,staci mi kdyz tam bude treba 8 vstupu pro trigery a bude to vysilat na pevno na jednom kanale bez displaye atd

nebo ze by toto:
http://www.zenprobe.com/dylan/project/manmidi/
pokud si od nej obednam toho svaba staci mi uz jen sehnat zbytek soucastek nakou krabici tistak a nekoho kdo mi to da dohromady?

Odpovědět