Adam P11 a Tascam FW-1082

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Adam P11 a Tascam FW-1082

Příspěvek od Becherius » 08 bře 2008 16:06

Zdravíčko,
Když připojím svoje P11ky ke zvukovce Tascam FW-1082 tak to na můj vkus dost šumí, dlouho jsem to přičítal monitorům, protože jsem je zapínal poslední a vypínal první. Jednou jsem to ale neudělal k mému překvapení po vypnutí zvukovky se šum o hodně snížil. Pak jsem to ještě vyzkoušel se svou druhou zvukovkou M-Audio FW410 a ta šumu nepřidá ani trochu. Pro ty co Tascam FW-1082 neznají, jedná se o zvukovku víc než o polovinu dražší, než M-Audio FW410. Připadá mi divné, že jinak tahle kvalitní zařízení vydává na výstupu takový nehorázný šum. Nebo něco dělám špatně?
**** Becherius ****

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Příspěvek od Becherius » 08 bře 2008 16:07

P.S. Nastavení hlasitosti výstupu na to nemá vliv.
**** Becherius ****

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 08 bře 2008 16:15

Cena se nemusi byt primo umerna kvalite.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 bře 2008 16:24

sum nemusi nutne znamenat nekvalitu co se zvukovyho podani tyce

ale je protivnej

nevim jak hraje ten tascam, ale tyhle FW m-audia hrajou podle me pod psa, sum nesum ;-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2008 16:29

becherius, mas v ovladaci zamutovane vstupy? alebo aspon gainy na preampoch, v ktorych nie je mikrofon, na minime?

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Příspěvek od Becherius » 08 bře 2008 17:35

Jasně tyhle věci jsem si ohlídal, všechno je ztlumené. Taskam FW-1082 mám už dva roky a projevoval se mi zatím, jako poměrně kvalitní zařízení. Na šum si nemusím stěžovat ani ve sluchátkovém výstupu a vstupy taky hrajou dost čistě. Jen monitory šumí jak moje minivěž tesla z roku 1985. Kde jsou ty časy. :-) Nemůže být problém v nějaké nekompatibilitě výstupu a monitorů? Třeba nějaká impedance nebo co.
**** Becherius ****

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 08 bře 2008 17:45

A když vypojíš (vytáhneš kabely) z Adamů? A máš na Adamech input na polovinu nebo max ... taky to šumí?
Nebo zkoušel jsi odstranit zem , jak u Adamu, tak u Tascamu?
Když jsem měl ASP8 tak mi tam pořád něco lezlo, pak jsem koupil kabely bez země (cca 50 Kč za oba) a byl klid.
Naposledy upravil(a) Martin dne 08 bře 2008 17:51, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2008 17:46

chova sa tak aj nesymetricky vystup/vstup? problem vo vstupoch/vystupoch je mozny az pravdepodobny. NEVERIM ze ten tascam sumi z dovodu zlej konstrukcie. nema to nejaku fx jednotku vnutri? ktora sa da z ovladaca v pc vypnut? nejaky hall alebo co... bude to nejaka zaludnost, stopercentne

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Příspěvek od Becherius » 08 bře 2008 18:46

kexik díky, to je povzbuzení, ikdyby to byla závada, tak je to lepší, než kdyby zvukovka skoro za 20 tisíc stála za ...
No vestavěnou efektovou jednotku to pokud vím nemá a to by ten šum asi šel i do sluchátek ne? Každopádně jsem si dal pozor, abych umlčel co šlo. šumí to naprosto vyrovnaně, žádné škvrčení chrchlání, krásný čistý šum.

Martin úplně jsem to nepochopil s tou zemí, ale pokud jde o propojovací kabely, tak jsem si je nechal vyrobit přímo v Prodance a jasně jsem jim řekl ať nešetří, tak snad budou kvalitní, stály asi 500 korun (jeden asi 1.5m). Jinak adamy samy o sobě lehce šumí ale při připojení do zvukové karty začnou šumět tak, že je zřetelně slyším přes hučení notebooku a ten můj hučí skutečně dost. Hlasitost na monitorech mám na minimum, protože i tak kolečko na zvukové kartě dávam maximálně do čtvrtiny.
**** Becherius ****

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 08 bře 2008 18:50

panove odbornici, sum nema se zemi pranic spolecneho...Brum ano, sum ne.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2008 19:00

nunu: zlaty voci... ked mas spojene symetrikou dve krabice a je tam odporova vazba, moze sa stat, ze vystup je nahovno nabiasovany a potom ti cez diferak na vstupe tecu velke jednosmerne prudy a to sposobuje sum. odzemnenie prudy odstrani a sum zmizne.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 08 bře 2008 19:28

sorry kexo, nesetkal jsem se s nicim takovym.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2008 19:42

nie je to casta situacia ale zazil som ju pomerne nedavno s jednym prenosnym hdd systemom od fostexu. mimochodom podobny dovod maimho sumenie kondika C-2 od behringera na niektorych preampoch. ale to je na dlhsiu debatu a hlavne treba na nu ceruzku, bez schemy sa to zle vysvetluje a zle pochopi

Odpovědět