AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 09:47

Pockaj. A celé tieto 4 roky si ten druhý počítač mal pripojeny cez čo?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od nunu » 07 lis 2009 11:15

Nebyl by to problem udelat, ale obavam se ze i tak by to vyslo na skarede penize, co kanal to 1000Kč v soucastkach, k tomu plosne spoje, budou velke, cimz budou taky drahe a zadna seriovost ( na 32ch 8k uplne lehce ) a obavam se ze pokud by mely byt aes/ebu na xlr, tak vice nez 8ch do 1U nepujde. K tomu nejaka mechanika. Je to pomerne stupidita na vyvoj i vyrobu, ale financne nakladne. Navic jakykoliv prevod do adatu bude mit zpozdeni, musi, protoze nejdriv to musis dekodovat, zpracovat a znovu zakodovat. Nedokazu odhadnout a studovat se mi to nechce jake, nejspis male, ale troufnu si rict ze minimalne na urovni 1024 samplu to bude. Coz ti asi vadit nebude :D Za par tisic se obavam ze to fakt nejde ani vyrobit, tim ze to neni prilis obvykla a potrebna vec to nebude levne ani jako pouzite.

Rikam to porad, zasr... ADAT. :evil: :evil: :evil: Ono je sice hezke ze se do nej da hrnout 8ch najednou, jsou pomerne levne karty ktere maji vice adatu na sobe, cili je hned hooodne kanalu za par penez. Ale nelibi se mi, mam k nemu vnitrni velmi silne nesympatie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 11:37

nunu : adat prinasa aj vyhody aj nevyhody .. tak uz to byva .. buducnost je MADI ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 07 lis 2009 13:03

Pytkin píše:Pockaj. A celé tieto 4 roky si ten druhý počítač mal pripojeny cez čo?
Tohle je kompletně novej rack (btw- se čtyřma 160 GB ssd diskama :)), proto to musim řešit. Doteď tamy byly dvě Motu 24io a 1224 karty, takže se jelo normálně analogem skrze dsuby25. Teď to pofrčí skrze Apogee vše clockovaný Bigbenem a z 24ch se posuneme na 32. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 17:32

LS : a do noveho racku sa neda dat proste nova karta ?

trebars 2x toto http://www.rme-audio.de/en_products_hdspe_aes.php

to by bolo podla mna najlacnejsie riesenie .. ci tam je tiez protools ?

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 07 lis 2009 19:22

Nejde, to už jsem psal několi postů výše že nemám šanci měnit konfiguari toho equipmentu. Chápej equipment je klienta, jak se do něj já dostanu, to je moje věc a samozřejmě moje zodpovědnost.

No oukej, asi to dopadne tak, že koupim 4x Aphex 144 no. Je to ale krajně neelegantní a navíc bez WC in, což se mi principielně nelíbí. I když by tam teoreticky neměl bejt rozdíl žádnej, protože budu clockovat dále tu kartu co je v tom equipment racku.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od nunu » 07 lis 2009 19:32

Myslim si ze pokud tam nemas WCin a zavesis se kartou na jiny clock nez z toho apexe, bude ti to dropovat, protoze se neobnovi naprosto presne. Jinymi slovy muzes clcokovat wordem cokoliv se ti zachce, krom karty, tam budes nucen prejit na interni clock ktery si vytvori z toho, co ji apex posle.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 19:38

http://www.aphex.com/144.htm

no jo .. $400 to je asi slusna cena .. lacnejsie asi nic neporiesis ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 07 lis 2009 20:37

nunu píše:Myslim si ze pokud tam nemas WCin a zavesis se kartou na jiny clock nez z toho apexe, bude ti to dropovat, protoze se neobnovi naprosto presne. Jinymi slovy muzes clcokovat wordem cokoliv se ti zachce, krom karty, tam budes nucen prejit na interni clock ktery si vytvori z toho, co ji apex posle.
Jo je to možný, těžko takhle říct. Dost možná že máš pravdu. Nicméně je tu možnost i tohohle

http://www.proaudiosuppliers.com/mw-ai4.html
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 20:50

hmm .. ten alesis ma aj WCin .. tak by to snad mohlo fungovat :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Kermitak » 07 lis 2009 20:59

To bych se divil, kdybys jeste nekde koupil, jelikoz Alesis to uz 3 roky nevyrabi.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Milan » 12 lis 2009 20:37

Šlo byto postavit i modulárně.

Tenhle základ: http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1050
a do něj příslušné moduly podle potřeby:
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1056
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1054

Funguje to perfektně.
Při tomto počtu kanálů by to možná bylo jedno z těch levnějších řešení.
Ceny na stránkách jsou už dlouho neaktuální, takže hodně orientační.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2009 23:49

milan : zaujimava vec ..

Odpovědět