AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 06 lis 2009 21:22

Tak po (ne)dlouhé době, bych zase poprosil o radu. Nemá někdo zkušenost s převodem AES/EBU na optiku? Důležité je, že jde jen on Fs 44.1 a 48, jak 24 tak 16 bitů. Líbilo by se mi, kdyby to mělo WC In a pokud možno to bylo v jedný krabici tzn. ne 4x 8ch. Tušíte někdo o nějakym takovymhle zařízení? Díky! :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Kermitak » 06 lis 2009 21:32

V jakym formatu to ma do toho toslinku tyct? Jesti je to fuk, tak RME ADI-6432. Nebo to ma byt 16 XLR na 16 toslinku?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od nunu » 06 lis 2009 21:42

K cemu to potrebujes jestli se muzu zeptat.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 06 lis 2009 21:52

Ou sorry na ADAT optical. Tzn 16x aes/ebu na 4x adat
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 06 lis 2009 22:05

nunu píše:K cemu to potrebujes jestli se muzu zeptat.
Vytahuju aes/ebu z Apogee AD16X do druhýho počítače. Ty první adaty jdou do Pro Tools. Ty druhý újdou do Digital Performera.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Kermitak » 06 lis 2009 22:28

Hmm, tak to hodne stesti, o jedny krabici nevim, v pripade dvou by to mohl umet TC digital konnekt 32 (nemam zkusenost, jen vim, ze to existuje)


Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od ECSON WALDES » 06 lis 2009 22:57

Spousta lidi nakoupilo SSL AlphaLink Madi (ADAT-AESEBU-MADI), coz je jednak ADDA prevodnik ale pak taky solidni prevodnik formatu. pri 44.1 kHz - 24 kanalu / pri 96 - 12 knalu. ten stoji kolem cca 50 novej, 30 sekac. Ta masina to umi bravurne.

Pak je jeste moznost pouzit (coz al neches prooze to je 8ch. TC Digital Konnekt x32. ten umi prevadet spoustu formatu - 8 ch AES/EBU, 8 ch S/PDIF a TOS, 8 cha ADAT a Word Clock I/O. Neni ale zrovna levnej cena je tusim nekde kolem 35-40.000,- To uz je vyhodnejsi to SSL. Tyhle prevodniky formatu se bohuzel moc levne koupit nedaji.

Kdybys nebyl vazanej na Protools tak bych ti doporucil ze se ti vyplati koupit nejakou RME kartu ktera pojme to co potrebujes aniz bys potreboval nejakej mezi kus. Popr ale bys moh koupi treba Lynx kartu nebo neco podobnyho. Idealni je zkratka vyloucit z cesty ten prostredni mezi clanek kterej u tebe je prevadec formatu.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 06 lis 2009 22:57

Pytkin píše:je problem 2x RME ADI192-DD ? ci ide asi o cenu co ?

http://www.rme-audio.de/en_products_adi_8_ds.php
http://www.rme-audio.de/images/products ... _dd_1b.jpg
Obrázek

to je jen 8 kanál, potřebuju 32, takže bych potřeboval 4!

Je tu i možnost Aphex 144, ale nemá wc in... :(
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2009 23:05

a nebolo by lesie dat do komputru MADI ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2009 23:05

Liquid Sound píše:Ou sorry na ADAT optical. Tzn 16x aes/ebu na 4x adat
inak tu pises ze chces 16x aes ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Kermitak » 06 lis 2009 23:14

Pise 32 kanalu, takze 16 XLR, 4 toslinky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2009 00:06

kermitak : jaj v nazve temy .. to som prehliadol :)

LS : pozeram AD16x .. to ma vystu aj AESEBU aj ADAT .. v pocitaci mas aku kartu ?

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 07 lis 2009 00:18

Pytkin píše:kermitak : jaj v nazve temy .. to som prehliadol :)

LS : pozeram AD16x .. to ma vystu aj AESEBU aj ADAT .. v pocitaci mas aku kartu ?
Protools HD, tam jdou skze tu Option kartu v DA16X všechny ty optiky. :) Proto musim jet z těch paralelních aes/ebu výstupů. Navíc kdybych spiltnul adat lightpipes, musel bych splitnout všechny protože splittery i sebelepší dělaj zpoždění. Kdbych tak točil 96 a využíval všechny 4 optický výstupy z Apogee ovšem jen na dvou by byl splitter, byla by vždy první čtveřice z osmi zpožděná. No way. A k tomu bůhví co se děje třebas s jitterem...

Tohle už je trochu upper level, ale i tak moc díky za rady. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: AES/EBU -> TOSLINK 32ch

Příspěvek od Liquid Sound » 07 lis 2009 00:21

Pytkin píše:kermitak : jaj v nazve temy .. to som prehliadol :)

LS : pozeram AD16x .. to ma vystu aj AESEBU aj ADAT .. v pocitaci mas aku kartu ?
Aha už chápu kam míříš. Co je v tom druhym stroji co bude viset na těch aes/ebu výstupech. Tam bude nějaká 4x4 adat optical karta. Počítač je klienta, nemám šanci jakkoliv měnit konfiguraci. Jedná se o zařízení na přenos nahrávacích frekvencí přes moře do LA. Tzn. k nim to leze ve stereo streamu, ale data natočený do kompu si po frekvenci stáhnou v plný kvalitě skrze ftp server nainstalovanej v tom počítači. :) už tak točim asi čtyři roky. :)

Důvod proč to takhle pachtim je, že chci využít jak analogový vedení a nedělat nový, tak ty převodníky a nekupovat další, tak nekupovat další bantam strip do patchbaye. To by vyšlo třebas mna 150k. V době krize? No way! (Ani v době nekrize. :))
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět