Akai MPC 1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Re: tsivoe

Příspěvek od emptysound » 11 bře 2008 20:46

43 píše:mpc 1000 desna traga.. sem ho desne nadcenil.. skutecne nedoporucuju jako "drummasinu", ptze efektivita a kreativita = nula :( ... za ty prachy bych radsi loopoval pres 2 kaosse :D
To bude spíš rukama.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 12 bře 2008 09:35

emptysound: predpokladam, ze ses hip-hoper, nebo delas tucky :D je jasny, ze v tom pripade, mas beat fertig jedna basen ;)
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 12 bře 2008 09:43

2smog: bohuzel mel.. :D ale verim, ze pokud si "Smog", mas ho rad.. :D (viz. odpoved 2 emptysound) .. ja jen tvrdim, ze (aspon pro me) je lepsi mapovat bici pres midi skrze nejakej sw sequencer, ptze to otvira novy aspekty ve stavbe: rychlost, presnost, kreativitu a hlavne efektivitu.. (vubec kdyz se dela na 140 bmp a vic)
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

bluem

Příspěvek od bluem » 12 bře 2008 17:10

je jedno ci robis v software-ovom alebo HW sampleri. skor ide o kreativitu ako taku. pokial ju nemas, tak sa mozes snazit aj v software-i a bude z toho spominana 'desna traga, kdyz se dela na 140 bmp a vic)'.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 12 bře 2008 19:25

2bluem+smog+emptysound+whoever-else-akailover: oukej, sem bez kreativity a akai byl toho zhmotnelej dukaz... mmch. dalo by se neco od vas kluci slyset nekde? z toho akaie mam na mysli.. staci nakej vas vlastni beat ;))
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 12 bře 2008 20:35

43, myslim ze by sme vsetci akailoverovia poculi aku narocnu a kreativnu hudbu robis ty, ked je pre teba 1000cka brak. Bez akejkolvek urazky.

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 12 bře 2008 20:51

43: Ja to mam presne naopak, diky MPC ze me vylezlo nekolik veci, ktery bych od sebe fakt necekal.. Samozrejme tady nastupuje otazka kvality, vkusu apod. Ja jsem ale maximalne rad a na Akai nedam dopustit. Ano jsem Smog a SmoG a proto miluju MPC :)

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 12 bře 2008 22:21

venti: rad bych, ale jak jiz bylo podotknuto, ja sem bez kreativity a nic vlastniho nemam ;) .. ale jinak do myho pojeti "tvurciho beatu" spadaj napr. boom boom satellites, holly fuck, rolph mayerz (pozor ty jenom live!), ale i vlastne prodigy na experience..

mmch. ja vam tu masinu vazne nehanim chlapci, jen vyjadruju svoji negativni zkusenost a priznavam, ze behem 10 dnu sem uplne nevyzkousel vsechny moznosti, ale oproti kaoss padu to byla proste pandorina nemotorna skrinka no ;)
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 bře 2008 19:11

zrovna treba prodigy nevznikaly na zadnejch krabkach ktery udlelaj vsechno za tebe,ale na starejch hw samplerech ktery toho v ty dobe umely mnohem m in nez to mpc nebo dnesni sw samplery,tam je te presne o ty kreativite ktera musi bejt v tobe a ne v krabici, krabice ti da moznosti a ty je musis kreativne vyuzit...

nepříjde mi že mpc by toho umělo o moc míň než sw samplery když neberu integrovaný FX a podobně a pokud ti nevyhovuje sequencovani pres mpc tak mužes seqencovat pres soft sequncer

nemuzes srovnavat s efektakem/"samplerem" jako je kaosspad kde proste jenom nastavis nakej efekt soupnes prstem po tačpedu a ono to hned dělá něco zajímavýho...mpc je sampler v pravym slova smyslu,ne jenom looper na blbnuti, v kaosu beat od nuly nepostavis...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 13 bře 2008 19:26

Mno, Prodigy pouzivali Korg Electribe ER-1 Drum Machine a Korg Electribe EM-1 Drum Machine.

Jinak pokud touzite po zvuku a style sequencingu Prodigy je Roland W-30:

http://www.synthmania.com/w-30.htm

Jasna volba :) cele prvni album What Evil Lurk je udelano na nem.

Ma typicky styl sequenceni, ze sekvence hraje dokud se drzi klavesa takze pouhym prehazovanim klaves lze snadno ze sequenci odehrat cely track anebo taky zcela nahodne v prubehu improvizovat - coz je tutovka na zivac.

Pridejte k tomu 14,4 sekundovy sampler (ve 2 bankach po 7 sekundach) s pure 12 bit soundem a je vymalovano :)

Vysledek:

http://www.uloz.cz/show/file/53797-AA._ ... a_Rock.mp3
Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 13 bře 2008 19:35, celkem upraveno 2 x.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 13 bře 2008 19:31

Acid: Nic co by nedokazal MPC 1000 :wink:

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 13 bře 2008 19:38

peteness píše:Acid: Nic co by nedokazal MPC 1000 :wink:
S prominutim, MPC 1000 ma klavesnici s rozsahem 5 oktav?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 13 bře 2008 19:51

Acid Punk: Má 16 padů ve čtyřech lehce přepínatelných bankách (každá má na top panelu svoje tlačítko) - dohromady tedy 64.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 13 bře 2008 20:26

2monkeyfighter: ale mateji :D zrejmes toho kaosse nazivo nevidel vid? :D prave ze ti nabizi i tu tzv. "mpc touch pad fci" (a to nemyslim pres dotykovej display, ale pres buttony) navic automaticky rozkouse nazatenej beat sampl na jednotlivy casti .. tim duvodem, ze sem ho daval za priklad bylo prave to, ze toho nabizi podstatne vic, nez mpc vantauznd za 2x nizsi cenu...

btw. howlett byl zminenej ciste pro prirovnavaci ucely.. vsichni vime, na cem doma jede... ale rozhodne to neni mpc sequencer .D

ps. todle byl uz fak muj posledni prispevek k tyhle hiphopersky modle .D..
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 bře 2008 21:25

43:nevidel ale videl sem manual a peknejch par videji,c zehoz je jasny co kaoss je: efektak/looper/slicer kterej je skvelej na lajvko i na blbnuti a urcite se s tim uzije spousta srandy ale rozhodne to neni plnohodnotnej sampler do studia kde mas obalky,modmatrix a samplezony(v mpc2000 nebylo ale tusim ze v 1000 uz je dyztak me opravte)?co vsechno muzes nastavit pro jednotlivy samply co si nahazis pod pady?jak chces michat bici z jednoho stereo vystupu?budes to nahravat stopu po stop%u11b?v kaossu si muzes hrat s roztrihanou smyckou ale rozhodne to neni drummasina...

a uz vubec to neni sequencer,v mpc track poskladas(i kdyz teda tohle neni cesta pro me) a v kaosu?

za dvakrat nizi cenu nenabizi mnohem vic ale neco uplne jinyho, to se fakt neda porovnavat :wink:

Odpovědět