AKAI MPC 2000XL

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 21 lis 2005 14:19

mrmnk píše:toolz: jenom detail na strane mpc neni 50 ale mini68 ..
viz <img src=http://krup.602portal.cz/pic/kscsi12.jpg> .
50 je dvakrat tak velkej konektor co bejva na externich cdrom se zdrojem a tak..
ale asi to bude spravnej kabel. toolz mpc ma jestli se nepletu tak by mel vedet..
Jo, vypada takhle, je to samozrejme verze MINI, uz jsem v noci nebyl uplne pri smyslech. Ale pokud jsem dobre pocital, je jich tam fakt 50, ne 68. :)

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 21 lis 2005 21:30

zdravim Toolze a dekuju za kábel, taky mam pocit, ze je to 50 PIN, pac to tak je psano v manualu. Jeste bych se poptal, jak mate MPC zapojene, chtel bych prikoupit osm vystupu + nejakou zvukovku 8 in/out, mate nejakej tip??? Libi se mi RME Multiface, je to na me ted ale dost penez, zase se mi ale nechce jit do M-Audio 1010, jak to mate poresene, co se tyka vystupu???? Diky :roll:
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 22 lis 2005 10:34

no hlavne kdyz to pude pospojovat :) ... ale neda mi to budu muset ty piny taky spocitat :))
jinak co se tyce propojeni tak micham v mixu jeste s dalsima masinkama - ne na pocitaci takze to bude asi trochu jinej pripad nez te zajima

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 22 lis 2005 13:28

mrmnk píše:no hlavne kdyz to pude pospojovat :) ... ale neda mi to budu muset ty piny taky spocitat :))
jinak co se tyce propojeni tak micham v mixu jeste s dalsima masinkama - ne na pocitaci takze to bude asi trochu jinej pripad nez te zajima
Tohle by me prave hodne zajimalo, delam s lidma ktery jedou ciste vsechno pres digital a tohle neznaji, chtel bych mit masinky, filtry, mixak a delat tak. Jsem porad osocovanej, ze jsem pako a ze nedosahnu dobryho zvuku, ja ale chci ten analogovej sound, zjistil jsem totiz, ze kdyz maji kopaky poradne kopat, tak musi mit takovej ten hustej analogovej sound... Muzes mi prosim nejak strucne popsat jak to mas? Hlavne by me zajimala zvukovka pro osm vystupu na MPC, pak asi mixak a to vse dostat do Pc??? Nebo kam? :wink:

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 22 lis 2005 17:10

muj pohled je takovej ze jestli chces hrat zive, tak je nejlepsi vsechno michat v analogovym mixu, ma sice min vstupu - teda pokud je to mix do racku tak asi 16 kanalu je maximum co se da koupit - ale mas ke vsemu hnedka pristup a presety s efektama,eq a kompresi z digi mixu na zivo stejne moc nemuzes imho pouzit, nedovedu si predstavit jak (pokud teda neches hrat za sebou cely jednotlivy skladby)..

momentalne to mam tak ze mi mixak na vsechny vystupy co mam z masin nestaci ale nechce se mi kupovat nakej velkej desktop mix s 32 kanalama takze kompromis a masinky se delej o sestnact kanalu, kdyz neco nahravam cely to smicham do jednoho signalu kterej nahravam v kompu (v tomhle pripade uz by asi bylo lepsi rozdelit to na vic - bici, synthy ...ty pak zvlast upravit do finalniho mixu ale to uz je na dalsi tema asi :) ...
i kdyz takhle sem s tim ted docela spokojenej

co se tyce zvuku digi vs analog nemuzu slouzit, nikdy sem to nemel sanci primo porovnavat ale rek bych ze dobrej analog mix ti da plnej teplej zvuk a na digitalu mas zase moznosti komprese a tak.. a primo v kompu sem nemichal nikdy

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 22 lis 2005 17:31

Nejde mi o zive hrani, jak jsi to popsal, tak bych to videl do budoucna, rad bych mel doma nejaky klasicky masinky, koukal jsem, ze to stoji ted velmi hezke penize :wink: Muzu vedet, jakej mas mixpult a zvukovku? Diky
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

Cuby
Příspěvky: 28
Registrován: 15 čer 2005 12:46

Příspěvek od Cuby » 23 lis 2005 09:47

Panove na MPC teda ma byt 50 pin ne?!? Aspon ja to tak mam :)

Ja mam momentalne problem, ze newim kde sehnat propojovaci kabel z PCI SCSI karty do MPC... Potreboval bych 2x 50pin samce...tak metr a pul, nemate nekdo doma navic?? :?:

Novej stoji 6-7 kilo :evil: To jsem koupil HDD a radic dohromady za 500 :!:

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 23 lis 2005 12:18

Cuby píše: Ja mam momentalne problem, ze newim kde sehnat propojovaci kabel z PCI SCSI karty do MPC... Potreboval bych 2x 50pin samce...tak metr a pul, nemate nekdo doma navic?? :?:

Novej stoji 6-7 kilo :evil: To jsem koupil HDD a radic dohromady za 500 :!:
Podivam se, jestli neco takovyho doma nemam, myslim, ze jsem to kdysi pouzival. Ale az o vikendu.

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 23 lis 2005 13:48

smog píše:Nejde mi o zive hrani, jak jsi to popsal, tak bych to videl do budoucna, rad bych mel doma nejaky klasicky masinky, koukal jsem, ze to stoji ted velmi hezke penize :wink: Muzu vedet, jakej mas mixpult a zvukovku? Diky
mixpult mam mackie CR1604 a zvukovku M-audio audiophile 2496 (jenom do PCI, nebyly tenkrat penize a rychle sem neco potreboval)

Cuby
Příspěvky: 28
Registrován: 15 čer 2005 12:46

Příspěvek od Cuby » 23 lis 2005 15:52

toolz píše:Podivam se, jestli neco takovyho doma nemam, myslim, ze jsem to kdysi pouzival. Ale az o vikendu.
Supr! :) Budu czekat, zatim diky :)

Cuby
Příspěvky: 28
Registrován: 15 čer 2005 12:46

Příspěvek od Cuby » 07 pro 2005 21:10

Zdarec panove, ted mam mensi dotaz na ty kteri se v XLku hrabali a davali tam ten HDD. Jak je ta floppy mechanika, tak tam je SCSI kabel, ktery by mel pasovat k memu HDD, ale pak je tam jeste zdrojovy kablik, ktery ma pouze 2 dratky do floppy. V HDD jsou 4 piny, takze jsem z toho trochu zmateny. Dekuji za jakkoukoliv odpoved :)

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 07 pro 2005 22:50

Ahoj, ja jsem se ted v tom hrabal a koukal jsem, ze jak je tam ten zdrojoej kablik, tak tam jsou dva dratky ufiknuty, nikdo prede mnou se v tom stourat nemohl, protoze mam uplne novej kousek, pockej si ale na odpoved od lidi, kteri se vyznaji, ja jsem zatim amater......
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 07 pro 2005 23:18

Kdyz uz jsem tady, potreboval bych taky radu. Koukal jsem, ze mam starej operacni system, mozna diky nemu mi to porad necte. Jak mam dostat novej do MPC ??? Koukal jsem, ze je vsude na netu, je ale ve formatu BIN a to mi Akai proste nenacte.... :( diky za radu
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 13 pro 2005 10:23

ty jo myslel sem ze pomuzu ale nevim .. koukal sem do manualu a na www.mpc2000xl.com a o .bin tam neni ani zminka .. prej nahrat do mpc soubor .exe nebo .zip o velikosti 512kb .. samotny mpc umoznuje ten system ulozit taky ve formatu .bin .. takze jedine zkusi asi naky mpc forum na yahoo.com

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 13 pro 2005 13:04

mrmnk píše:ty jo myslel sem ze pomuzu ale nevim .. koukal sem do manualu a na www.mpc2000xl.com a o .bin tam neni ani zminka .. prej nahrat do mpc soubor .exe nebo .zip o velikosti 512kb .. samotny mpc umoznuje ten system ulozit taky ve formatu .bin .. takze jedine zkusi asi naky mpc forum na yahoo.com
Ja jsem si taky myslel, ze to takhle bude, ale bylo mi receno od prodejce, ze z interni ZIP se neda cist /jen ukladat/ a tak jsem koupil externi ZIP a u ni to zase hlasi "no scsi device" nebo tak nejak,vyzkousel jsem uz vsechno, prostudoval nekolikrat manual, ale vse jsem dodrzel, tak fakt nevim, prijde mi, jako bych mel spatnej kus, coz mi za ty penize fakt prudi, kupoval jsem novy 2000XL abych si byl jistej ze to bude fachat, takhle si tam nemam ani jak dat novej operacni system, mam tam porad 1.14 z roku 2001 :cry:

Odpovědět