Akai MPC2500 vs. MPC1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
dedalebeda
Příspěvky: 109
Registrován: 22 led 2007 02:06

Příspěvek od dedalebeda » 27 úno 2007 10:07

a nahodou nevis jak se tvari mpd24 v akci?

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 28 úno 2007 01:11

hawkens1 píše:Ja prave uvazujem ako alternativu k MPC1000/2500 od Rolanda MC-808. Jedina nevyhoda sa javi ze nema pady len male cudliky. Ale ma podstatne lepsiu spolupracu s pocitacom, PC editor, RAMka nie je specialna ale bezna z PC...
Jen k ty RAMce - v MPC muzes pouzit beznou taky, jen si z ni vezme jen jednu stranu, tudiz pulku udany hodnoty.

Walter Cable
Příspěvky: 9
Registrován: 01 bře 2007 10:08

Příspěvek od Walter Cable » 01 bře 2007 11:07

V MPC použít běžnou ramku nejde. Do svýho MPC2000XL jsem chtěl narvat jednu 32Mb a nešla. Tak sem si objednal přímo MPC RAM, po dvouch tejdnech sem dostal ramky s nálepkama MPC2000XL od firmy Texas Instrumants a ty šlapou. Kamarád má MPC4000Plus, chtěl též updatovat RAM, no a doma má dvě nefunkční. :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 01 bře 2007 11:16

jde.

Walter Cable
Příspěvky: 9
Registrován: 01 bře 2007 10:08

Příspěvek od Walter Cable » 01 bře 2007 11:23

Hm... Tak jde. Koupíš ode mně 2x16Mb SIMM? Mám i jednu 32Mb SIMM, nechceš?

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 01 bře 2007 11:29

walter cable. ne. "kazda" tam opravdu nejde. Jdou tam dat pameti co se pouzivaji ...do notebooku. A jak spravne napsal toolz....dava se tam dvojnasobna velikost ale mpc z ni pouzije jen polovinu. To znamerna ze se tam da dat nejvys 256MB ram a ono to z ni pouzije tech 128. vetsi kapacita tam uz dat nejde

samozrejme, bavime se teda o MPC 1000

Walter Cable
Příspěvky: 9
Registrován: 01 bře 2007 10:08

Příspěvek od Walter Cable » 01 bře 2007 11:35

OK, věřím ti, moje zkušenosti jsou jenom s těma staršíma modelama(2000XL a 4000Plus) a z toho sem vycházel. Na novejch mašinách to udělali kompaktibilnější. Zkoušel si, běží, fajn. :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 01 bře 2007 11:39

nene, to sem nezkousel, jen o tom vim a hodne sem o tom cetl...pisou ze je potreba si to nejdrive vyzkouset.. ono totiz kdyz koupis pamet 256mb do notebooku tak te vyjde o polovinu levneji nez ty "original" co ti k tomu doporucujou

Walter Cable
Příspěvky: 9
Registrován: 01 bře 2007 10:08

Příspěvek od Walter Cable » 01 bře 2007 11:50

A ty máš na nějakýho "Akai krasavce" spadýno? Jestli ano, tak jedině MPC2500, kombinuje v sobě best of MPC2000 & MPC4000. Akorát ten sampler měl bejt 24/96, ale asi to byl záměr, aby lidi nemuseli resamplovat. V 4000ce to funguje tak, že maš v tracku vedle sebe samply 16/44 a 24/96.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 01 bře 2007 13:02

ja mam spadyno na mpc 1000, zatim mam doma jen marcipanovej :)

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 02 bře 2007 00:31

Musim ta opravit, v MPC4000 to rozhodne tak nie je ze mas vedla seba 16/44 a 24/96, v systemovom nastaveni si volis rezim, ci mas 44 alebo 96 kHz a po zmene musis vypnut-zapnut masinu.

Walter Cable
Příspěvky: 9
Registrován: 01 bře 2007 10:08

Příspěvek od Walter Cable » 05 bře 2007 00:17

Ale jde,v MPC4000Plus beaty uděláš ze 16/44 samplů (z CD-Library k MPC2000) a nasampluješ 24/96 podklady. Pracuješ pak klidně v jednom programu s více formáty jako můžeš mít vedle sebe samozřejmě .WAW a .SND.

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 05 bře 2007 21:59

Zamozrejme, sample mozes importnut z 16/44, ale konvertnu sa a hrat ti uz budu v 24/96.

Tua
Příspěvky: 7
Registrován: 20 zář 2006 21:03

Příspěvek od Tua » 12 bře 2007 16:32

zdravím ... chtěl sem se zeptat jestli je u MPC 2500 CD mechanika v ceně nebo je potřeba dokoupit a jestli ano tak jaká (jestli stačí standartní nebo nějaká speciální od AKAI), popřípadě jak je to s DVD mechanikou která je zobrazená na fotkách produktu....díky za odpověď

dedalebeda
Příspěvky: 109
Registrován: 22 led 2007 02:06

Příspěvek od dedalebeda » 12 bře 2007 17:26

staci mormalni dvd klasika. a je v cene...

Odpovědět