hawkens1 píše:Ja prave uvazujem ako alternativu k MPC1000/2500 od Rolanda MC-808. Jedina nevyhoda sa javi ze nema pady len male cudliky. Ale ma podstatne lepsiu spolupracu s pocitacom, PC editor, RAMka nie je specialna ale bezna z PC...
Jen k ty RAMce - v MPC muzes pouzit beznou taky, jen si z ni vezme jen jednu stranu, tudiz pulku udany hodnoty.
V MPC použít běžnou ramku nejde. Do svýho MPC2000XL jsem chtěl narvat jednu 32Mb a nešla. Tak sem si objednal přímo MPC RAM, po dvouch tejdnech sem dostal ramky s nálepkama MPC2000XL od firmy Texas Instrumants a ty šlapou. Kamarád má MPC4000Plus, chtěl též updatovat RAM, no a doma má dvě nefunkční.
walter cable. ne. "kazda" tam opravdu nejde. Jdou tam dat pameti co se pouzivaji ...do notebooku. A jak spravne napsal toolz....dava se tam dvojnasobna velikost ale mpc z ni pouzije jen polovinu. To znamerna ze se tam da dat nejvys 256MB ram a ono to z ni pouzije tech 128. vetsi kapacita tam uz dat nejde
OK, věřím ti, moje zkušenosti jsou jenom s těma staršíma modelama(2000XL a 4000Plus) a z toho sem vycházel. Na novejch mašinách to udělali kompaktibilnější. Zkoušel si, běží, fajn.
nene, to sem nezkousel, jen o tom vim a hodne sem o tom cetl...pisou ze je potreba si to nejdrive vyzkouset.. ono totiz kdyz koupis pamet 256mb do notebooku tak te vyjde o polovinu levneji nez ty "original" co ti k tomu doporucujou
A ty máš na nějakýho "Akai krasavce" spadýno? Jestli ano, tak jedině MPC2500, kombinuje v sobě best of MPC2000 & MPC4000. Akorát ten sampler měl bejt 24/96, ale asi to byl záměr, aby lidi nemuseli resamplovat. V 4000ce to funguje tak, že maš v tracku vedle sebe samply 16/44 a 24/96.
Musim ta opravit, v MPC4000 to rozhodne tak nie je ze mas vedla seba 16/44 a 24/96, v systemovom nastaveni si volis rezim, ci mas 44 alebo 96 kHz a po zmene musis vypnut-zapnut masinu.
Ale jde,v MPC4000Plus beaty uděláš ze 16/44 samplů (z CD-Library k MPC2000) a nasampluješ 24/96 podklady. Pracuješ pak klidně v jednom programu s více formáty jako můžeš mít vedle sebe samozřejmě .WAW a .SND.
zdravím ... chtěl sem se zeptat jestli je u MPC 2500 CD mechanika v ceně nebo je potřeba dokoupit a jestli ano tak jaká (jestli stačí standartní nebo nějaká speciální od AKAI), popřípadě jak je to s DVD mechanikou která je zobrazená na fotkách produktu....díky za odpověď