Aktualni vyrobci ANALOG SYNTHS

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
biscuit

Příspěvek od biscuit »

uz se asi nedela...

hubart
Vybavení

Příspěvek od hubart »

je neaky predajca v cechach resp.na slovensku na DaveSmithInstruments evolver ?

peteness

Příspěvek od peteness »

Fricke se zase vytasil s novinkou - MFB synth 3.
Vypadá, že je to stejné se synth II, ale navíc má na top panelu 37 vstupů pro malé jacky - je to mdulární synth :)
Obrázek
http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikel ... nth3e.html

dendy

Příspěvek od dendy »

aby sme boli presny len semimodularny :-))

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy : aky je to rozdiel modularny a semi modularny? nech viem ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ja si asi urcite zozeniem ten SE-1X
som si to skusal na stretku a to bola fakt parada.. a mimo to vsetko sa mi aj vizualne hrozne moc paci ;)
samozrejme este na Prophet'08 mam velky zalusk...

dendy

Příspěvek od dendy »

http://en.wikipedia.org/wiki/Modular_synthesizer kukni dole maz rozdiel vysvetleny

v principe ide o to ze pri semimodularnom systeme mas jednotlive moduly napevno spojene, nemozes ziadny z nich vymenit, vacsinou mas niektore zakraldne prepojenia dane natvrdo a plus potom mozes kablami ich poprerapajt dalej co sa tyka modulacii atd...

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Hmm, dnes již druhá zajímavá vec (po DS-10)! Evidentně to vychází z Frickeho modularu:

Obrázek

Takže by to šlo rozšířit o další moduly ze serie (sequencer, drums engine, 3xDCO modul etc., další obálky, LFO...) Semimodulárnost je imho výhodou, lehce mě děsí u desktopu zapojený patche;) Otázkou je, jak to bude hrát, filtr je jinej než u MFB Synth, oscilátory jsou stejný.

elektri

Příspěvek od elektri »

ta cena MFB synth 3 se mi zdá lehce podezřelá, ale vypadá to na nádhernou mašinu

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Teď jsem si dal tu práci a sečetl cenu těch modulů a včetně zdroje a bez case by to samostatně přišlo na 700€. Čímž 580€ za desktop je good deal;)
Mě osobně děsí cena za filtr - 79€. Za to se nedá nic pořádnýho postavit... (ovšem není problém tam šoupnout diy žebříčkovýho mooga) - ale oscilátory jsou za 199, to už může být příslib určitý kvality.

peteness

Příspěvek od peteness »

bodyia: prave moznost zapojit jiny filtry je na tom zajimava. To VCF co mam na synthu II ale neni spatne.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy : ak tomu dobre rozumiem tak dva semimodularne syntaky su uz modularny syntak ano? :)

kexik

Příspěvek od kexik »

mladenci, co je zac vermona perfourmer? je to uz dost stara zalezitort, ale hledani ziadne zmysluplne informacie neposkytlo... zaujima ma hlavne kvalita filtrov+ midi je naozaj tak slabo implementovane, ako sa mi zda (cize len note a cutoff pre vcf)?

dendy

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše:dendy : ak tomu dobre rozumiem tak dva semimodularne syntaky su uz modularny syntak ano? :)
:)))) no pokial su medzi sebou kompatibilne tak svojim sposobom ano :D

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Zajímalo by mě, kestli Fricke dělá taky ten rack a zdroj. Předpokládám, že bude kompatibilní s Doepferem a půjde si nakombinovat lepší filtry od Doepferů a levnější oscilátory od MFB.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět