Skladám si domáce štúdio pre vlastné potreby.
Som začiatočník a tak mi niektoré veci nie sú jasné.
mám externú zvukovú kartu a chcem sa opýtať či potrebujem aj mix?
aký je rozdiel pri nahrávaní cez mix a bez neho?
vie mi to niekto vysvetliť "polopate"?:)
vďaka!
aký je rozdiel?
Re: aký je rozdiel?
Nepotřebuješ.y2ky2k píše:chcem sa opýtať či potrebujem aj mix?

Další zařízení v řetězci, úplně zbytečně

Mix ti smíchá vícero stop většinou do jedné stereo stopy, kterou nahráváš. ( alespoň u levnějších to tak je). Ji pak už moc upravit nemůžeš. Zvukovkou nahraješ všechny stopy jednotlivě a pak je můžeš míchat a editovat v DAW.
mix je dobry , ak mas vela nastrojov a chces ich pouzivat aj bez toho , aby si zapol pocitac .. ak nemas tak vela nastrojov , je lepsie investovat do kvalitnejsej zvukovy .. ktora ma tolko vstupov , kolko potrebujes ..
Usetrene peniaze radsej vraz do poriadnych bedni.
(ak zacinas - je VELKY rozdiel medzi PC reprakmi, beznymi lacnymi a medzi skutocne dobrymi reprakmi)

(ak zacinas - je VELKY rozdiel medzi PC reprakmi, beznymi lacnymi a medzi skutocne dobrymi reprakmi)

+ niektoré externé zvukovky aj bez PC fungujú ako mix. Niekedy síce bez možnosti regulovať nastavenia, teda s nejakým default prednastavením (napr. úrovne=0dB, párne vstpy>L, nepárne>P...), ale aj tak poteší. Treba vopred overiť v manuáli.je lepsie investovat do kvalitnejsej zvukovy .. ktora ma tolko vstupov , kolko potrebujes
takych aspon 1000 EURMDudas píše:Usetrene peniaze radsej vraz do poriadnych bedni.