Alisa 1387 synthesizer review

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od bodyia » 13 zář 2011 10:16

Malý testík a zvuková ukázka jedné ruské krásky: http://www.bodyia.cz/alisa-1387

hirli
Příspěvky: 90
Registrován: 22 zář 2007 08:50

Re: Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od hirli » 13 zář 2011 14:05

Co ta z tych Sovietov s odstupom casu najviac oslovilo? Su uplne odlisne, alebo maju zastupitelny zvuk? Samozrejme velmi prijemny test a ukazky.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od bodyia » 13 zář 2011 21:18

Zajimava otazka. Ja mam Polivoks, Aelitu, Solaris a Alisy 1377 a 1387.
Polivoks neni zadny hammer, je to distingovany presny zvuk, spis polozeny do stredu. Obcas mirne evokuje podobne ladenou sh5ku, ale ma svuj svebytny charakter. Dnes bych asi rekl, ze vylozena nutnost to ale vedle dalsich veci neni.
Aelita je sice funkcne celkem omezena, ale to, co z ni leze, nema obdoby. Tady zastupitelnost neexistuje.
To same Solaris, velmi moderne znejici sfericke a scifi plochy, nadhera. Nejvic to pripomina waveshaping nebo aditivni veci, ale je to krasny cisty analog.
Aliska 1377 neni tak drsna a brutalni jako 1387ka, je presnejsi, dovede se lepe udrzet na uzde a morphing pily krom modularu nic dalsiho na analogove bazi nema. Filtr se da presne davkovat a zni presne tak, jak mame radi;) A pwm tam zni veelmi podobne jako v sh09, dance/techno.
No a 1387 - vic test, je to drsna zubata masina, ktera se moc nerada necha zkrotit - pak hraje tak trochu nudne. Na jemne leady bych ji urcite nepouzival

Obecne je ale u sovetskych veci fajn mit pajecku a byt pripraven, ze standardne pojmenovany ovladaci prvek muze delat neco uplne jineho nez se ocekava. Me to mozna bavi o to vic a mam je moc rad:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od kexik » 14 zář 2011 08:16

ked vidim co je vnutri, tak potes panboh :)
zvlast tie supervysychave ruske elyty moc nepotesia oko, neni ten neobvykly zaber niektorych knoflikov vysledok stavu sposobeneho vekom, inak povedane, nehral novy nastroj inak?

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od bodyia » 14 zář 2011 09:48

Změny parametrů - to asi nikdo neví, ale je to pravděpodobné. Podobná věc se týká všechn starých analogů, sovětské jistě nevýjimaje;)
Já myslel spíš ale to, že není synchro jako synchro, že attack v azbuce nemusí být vždycky attack atd.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od Tudy » 14 zář 2011 11:52

MASAKR!!!
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

hirli
Příspěvky: 90
Registrován: 22 zář 2007 08:50

Re: Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od hirli » 15 zář 2011 11:12

Kamarat Viktor, zberatel z Prievidze, vymenil na Aelite aj na Polivokse vsetky kondiky a rozsah a zaber potakov sa radikalne zlepsil. Ja mam aj Formantu EMS01 s nejakym drobnym tech. problemom, viaceri rusi tvrdia, ze by ten solo syntak mal byt asi to najzaujimacejsie co sovietska technika ponuka. Technicky to vraj vychadza z Polivoksu. Pevne verim, ze najdem miesto kde ju postavit a vyskusat :)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Alisa 1387 synthesizer review

Příspěvek od bodyia » 15 zář 2011 11:36

Ono těch elytů v signálové části v Alisách i Polivoksu je jen pár, jednotky kusů a slouží jako oddělovací nebo zdroje pro portamento a cv. Naprostá většina je stabilizační. Trochu se mi nezdá, že by se to mohlo nějak fatálně zasáhnout do kvality ovládání i zvuku. Aelitku si z hlavy nepamatuju, kouknu na ni ještě;)

Odpovědět