Analog heaven

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
tankista

Příspěvek od tankista »

Ted koukam, ze na jeden hraval na deskach i Radim hladik

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

Obrázek

Black: mozna mi poradis

Pro OMEGA-8 mam moznost koupit rozsirujici filtr YAMAHA CS-80.

Nikde jsem se ale ne SE webu nedocet, kolik parametru u tohoto filtru lze z OMEGy menit. Origos CS-80 bandpass Filtr (HPF/LPF) ma 4x Cutoff, 4x Resonance + ktomu jeste potenciometry Briliance a RESONENCE.
OMEGA-8 ma na panelu ale jen jden potenciometr pro CUTOFF a RESONENCE.

Mozna je provadena editace pres display, jinak si to vysvelit neumim. Dokonce jsem nenasel ani zadnou mp3 ukazku jak tenhle CS-80 filtr pro OMEGU hraje. Ani zadny pdf nebo podrobnej text. jen par intro promo vet.

Na webu synthtech.com jsem se ale docet, ze Paul Schreiber navrhl pro svuj modularni system MOTM novej CS-80 filtr: No a ten samej Paul Schreiber spolu se Studio Electronics udelali spolecne tento filtr i pro OMEGA-8.

MOTM-480 CS-80 Resonant Filter:
http://www.synthtech.com/demo/480_bpdemo.mp3
http://www.synthtech.com/demo/480_complex.mp3
WEB: http://www.synthtech.com/motm480.html

Tohle je onen modul m480:
Obrázek
.

bassline

Re: synths...

Příspěvek od bassline »

ECSON WALDES píše:Boze, co ti nato rict:) ?

...to je jako by chlap kterej nikdy nemel zenskou, chtel po vzhlednuti nahatejch casopisu z trafiky rict, jak to stema zenskejma vlastne je..

.
Takze vlastne mam to tak brat, ze audio ukazka HW synthu z netu je len akoze?.....ten zvuk nie je naozaj taky, alebo co? :-)....

black

Příspěvek od black »

[quote="ECSON

Black: mozna mi poradis

Pro OMEGA-8 mam moznost koupit rozsirujici filtr YAMAHA CS-80.

Nikde jsem se ale ne SE webu nedocet, kolik parametru u tohoto filtru lze z OMEGy menit. Origos CS-80 bandpass Filtr (HPF/LPF) ma 4x Cutoff, 4x Resonance + ktomu jeste potenciometry Briliance a RESONENCE.
OMEGA-8 ma na panelu ale jen jden potenciometr pro CUTOFF a RESONENCE.

Mozna je provadena editace pres display, jinak si to vysvelit neumim. Dokonce jsem nenasel ani zadnou mp3 ukazku jak tenhle CS-80 filtr pro OMEGU hraje. Ani zadny pdf nebo podrobnej text. jen par intro promo vet.

Na webu synthtech.com jsem se ale docet, ze Paul Schreiber navrhl pro svuj modularni system MOTM novej CS-80 filtr: No a ten samej Paul Schreiber spolu se Studio Electronics udelali spolecne tento filtr i pro OMEGA-8.

MOTM-480 CS-80 Resonant Filter:
http://www.synthtech.com/demo/480_bpdemo.mp3
http://www.synthtech.com/demo/480_complex.mp3
WEB: http://www.synthtech.com/motm480.html

Tohle je onen modul m480:

.[/quote]

Ahoj Jiri, takze SE doporucuje CS80 filter oproti ARP2600 prave kvuli jeho moznostem, dotaz na konkretni parametry poslu, samozrejme dojdou HW manualy.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EW : Skoda ze sme nepokecali na duchonke o FM synteze .. Poznas inak Bohm Expander 12/24 ?

ECSON WALDES
Profesionál

black píše:Ahoj Jiri, takze SE doporucuje CS80 filter oproti ARP2600 prave kvuli jeho moznostem, dotaz na konkretni parametry poslu, samozrejme dojdou HW manualy.
Black:

Ahoj Stando. Diky to budu moc rad. Ja bych rad driv nez ten 8-pack CS-80 filtr zaplatim rad vedel co presne umi a hlavne jak se ovlada.

Druha vec je, ze pro Omega-8 ted nabizej rychly obalky z MIDIMOOGa (samozrejme za velkej priplate), no a pak taky ty TUNE-UP a OP-AMPS, K tomu taky nemaji na webu podrobnejsi info.

- MIDIMINIAFY 8 Pack: Factory Install / $719.00
- Omega Series Discreet Op Amps X3 / $229.00
- Omega 8 Tune-Up: Re-calibration / $299.00
- Omega 8 Tune-Up: Factory Install / $249.00
- Omega 8 Tune-Up: Kit Form / $169.00

Informace o rozsirujicich produktech a doplncich maji vubec nejak vsechny odflaknuty! Asi jim o podrobny info budu nucen napsat. No, nemit SE tak nadherne hrajici syntaky skoro bych se zlobil:)

Ty ted budes Stando v CR prava ruka Studio Electronics, tak se obcas na neco co na netu nenajdu zeptam, mas v SE skvelej prehled:)

Ten CS-80 filtr pokud je opravdu navrzen jako orig YAMAHA tak to bude maso! To by melo moznostma zastinit i filtr SEM ci ARP. Tak jsem zvedavej.
Mam strasne rad plochy a leady z CS-80 na kterejch VANGELIS postavil sve stare soundtracky, mam je stranse moc rad. Tahle stara hudba stoji na opravdu "velkym" analog zvuku prave Yamaha CS-80 a taky na Sequential PROPHET-10. A to vse mi bez kompromisu da OMEGA-8:)

ezone forum VANGELIS syntaky:
http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?t=2943

.

black

Příspěvek od black »

Ecson: Mrkni se do emailu, mas tam odpovedi na sve predchozi dotazy, byly zodpovezeny opravdu bleskove a detailne. Napis mi vse co potrebujes, at se to vyresi najednou a ne per partes. Kdyz to posles do dneska cca 16:00 bude jeste dnes.

Co se tyce infiormaci na WEBu, odpovidaji marketingove urovni, nikoliv konstrukcni, to se bezne resi na urovni zastoupeni.

Dale je mozno system postupne rozsirovat vcetne vestavby.

Analove synteze HIP HOP Hura!

black

Příspěvek od black »

Ecson: take miluji CS80, je to nastroj, ktery radim do kategorie nejvice inspirativnich, 100% souhlas.

Pokud by mely byt dve zakladni a nejvyraznejsi kategorie filtru pak opravdu Moog a CS80.

Oba majitele SE byli aktivni muzikanti a rikaji, ze znaji velmi podrobne kazdy detail z 220 liber cele originalni CS80.

CS80 mela multi mode filter, adjustable low pass a high pass.
2xcutoff + 2x resonance. Duvod 4x controls jsou dva sound layery v CS80.

Na Omega front panelu knoby cutoff a resonance ridi low pass,
high pass se ovlada ve filter edit window.
Oboji lze velmi dobre separatne modulovat.

SE spolupracuje s Paulem Schreiberem, jejich implementace CS80 filtru
charakterizuji doslova: sonically our filters have less hiss
and a little more bottom end, they both sound great thoug.

Konec citatu.

BTW ceny CS80 filtru maji lepsi nez MOTM.

Jinak implementuji i Paulovy GX1 a SSM.

To je dobra zprava i pro mne s mym analog FM.

black

Příspěvek od black »

Ecson: Podle http://www.studioelectronics.com/produc ... une-up.php
se tune-up upgrade tyka pouze starsich modelu z roku 2004.

Podobne na tom byla SE1, nyni SE1X, a lze dokoupit upgrade desky.

Obrázek

Jeden z custom panelu....

Obrázek

Diskretni OP ampy - ja osobne chci zde mit vzorky, aby bylo si mozno poslechnout rozdil u vychytavek jako OA a MIDIMINIAFY.

ECSON WALDES
Profesionál

Black:

jsem strasne rad ze ten CS-80 je opravdu navrzenej jako ORIGINAL!

i kdyz CS-80 ma jeste dva extra potenciometry BRILLIANCE (cut off) a RESONANCE (tak to ma i moje CS-15), pricemz potenciometr BRILIANCE zmeni preladenim frekvence frekvenci vsech ctyr CutOff pricemz respektuje jejich jednotliva nastaveni (u 2x HPF i 2x LPF). To u ty OMEGA-8 asi nelze, tim lze vytvaret krasny zmeny zvuku. Ale to uz tak moc dullezity neni.

Uklidnilo mne ze se "tune-up" tyka jen tech starsich OMEGA.
Uvideme co ty obalky MIDIMINIAFY.. To mne zajima v cem bude tak velkej rozdil ze bych zato mel dat $ 719 !?!

Doufam ze svou informovanost o produktech SE vylepsi!
Dalo mi strasnyho hledani, nez jsem zjistil jak to s tim CS-80 filtrem je a ze tam existuje spojitost se systemem MOTM od knstruktera Paula Schreibera.
.

black

Příspěvek od black »

ECSON WALDES píše:Black:

jsem strasne rad ze ten CS-80 je opravdu navrzenej jako ORIGINAL!

i kdyz CS-80 ma jeste dva extra potenciometry BRILLIANCE (cut off) a RESONANCE (tak to ma i moje CS-15), pricemz potenciometr BRILIANCE zmeni preladenim frekvence frekvenci vsech ctyr CutOff pricemz respektuje jejich jednotliva nastaveni (u 2x HPF i 2x LPF). To u ty OMEGA-8 asi nelze, tim lze vytvaret krasny zmeny zvuku. Ale to uz tak moc dullezity neni.
>> Dosel jsi presne k tomu co mi rikali v SE, ze CS80 mela nektere drobnosti, ktere se potom uz nikde neobjevily

Uklidnilo mne ze se "tune-up" tyka jen tech starsich OMEGA.
>> I am happy about that!
Uvideme co ty obalky MIDIMINIAFY.. To mne zajima v cem bude tak velkej rozdil ze bych zato mel dat $ 719 !?!

>> SE mel na zacatku prvni model MIDIMINI, takze tato vychytavka je pro MIDIMINI konzervativce

Doufam ze svou informovanost o produktech SE vylepsi!
Dalo mi strasnyho hledani, nez jsem zjistil jak to s tim CS-80 filtrem je a ze tam existuje spojitost se systemem MOTM od knstruktera Paula Schreibera.
>> Jsi patrac kazdym coulem, ja bych se napred zeptal, hi hi! Vazne, dobre jsi to odhalil, ale fakt bude lepsi dat vedet.
.

black

Re: midi convertor

Příspěvek od black »

tankista píše:Jo, klaviaturu uz jsem v lete prodal, na basu hraju podstatne lip :lol: Mam doma Roland GI-20 a zitra si jdu vyzvednout novou baskytaru se zakomponovanym midi pickupem Roland G3-B... To s FM modulaci z vnejsiho zdroje zni zajimave, s tim si pak rad zablbnu...
Ahoj, pres G50 a basu jsem ridil sve syntiky, na rozdil od kytaroveho snimace je basovy mohutnejsi, dava lepsi signal pro MIDI a stabilnejsi ton diky masivnim strunam. Bezne jsem takto ridil VL70m modulek, ktery je s G50 perfektne sladen primo od Yamahy. G50 (je to uvnitr patentovana neuralni technologie Axon, o ktere jsi se zminil) jsem ocenil pro rychlost konverze prave na base. Navic G50 umi zajimave veci, napriklad prevest na kontroler pozici na strune kde hrajes, splity prazcu etc., takze neni problem ridit filtriky hranim u krku nebo u kobylky.

S FM si zablni a napis, jak se Ti darilo!

black

Re: paKO

Příspěvek od black »

tankista píše:Jeste jedna odbocka: Jinak o G50 jsem taky uvazoval a docela rad bych to nekdy srovnal, jak se to lisi, co je lepsi a tak... Nechces si nekdy zajamovat? Ale hlavne uvazuju o nopvem Axonu AX 100 http://audioen.terratec.net/modules.php ... icle&sid=1 , to se zacalo delat nedavno a je to uz stejne drahy jako ty nase prevodniky. Ze je Axon mezi nima ale mercedes, to ti asi rikat nemusim Takze do budoucna... (jeste me ale odrazuje, ze je to rack - podobne jako tve G50, muj Roland se vejde do batuzku i se svacinou :-) Nastesti je GK standard prijaty vsema firmama, takze do kytary netreba delat zadne dalsi zasahy a konvertor se da vklidu vymenit za jinej...
Jamu se nebranim nikdy, pokud cas dovoli!
Mam take GR33 na kytaru, a funguje dobre, pokud ma clovek kvalitni snimac dobre nastavenou kytaru, zalezi take na strunach. Kdyz jej porovnam s G50, neni to az tak markantni rozdil, to co umi G50 (ci Axon) navic je prevod napr. polohy prave ruky na strune na kontroler. Detailne jsem vsechny rozdily nezjistoval, ale svym zpusobem mohu rici, ze prirozenym vyberem jsem pro kytary (nylon, el.) skoncil u GR33, G50 mam na basu. (Bohuzel, a to by bylo super , to nezvladam hrat oboji najednou..hihi)

Tudy

Příspěvek od Tudy »

tankista píše:Aha, tak na http://www.yamamusic.cz/bazar.html je jeden na prodej za 25 000
Trošku outOfDate, ne? DF je snad dávno v Japonsku a téměř vše, co tu měl, rozprodal

ECSON WALDES
Profesionál

Pytkin píše:EW : Skoda ze sme nepokecali na duchonke o FM synteze .. Poznas inak Bohm Expander 12/24 ?
Ele priste to vynahradime. Ja mel na Duchonce pnou hlavu (teda bricho) toho skvelyho kureciho masicka ktery jste tam tak perfektne grilovali:) Moc rad na to misto vzpominam. Je to mimochodem muj jedinej letosni letni "vejlet". bylo to supr, supr misto i parta lidi:)

BoHM FM znam:) ! Mam v racku zasroubovanou 1u bokovku BoHM DYNAMIC 12/24 !!!
Je skvelej a divnej, spinavej a krasnej, taky dost uchylnej...proste BoHM!

Jen je na piiiicu ze ho nelze z panelu nijak kloudne editovat. Nastesti ale kamard mi nahral program, kterej simuluje prostredi ATARI na PC, a v tomhle prostredi mam nainstalovanej original ATARI editor pro muj BoHM. Pretah jsem do BoHMa novy dve banky zvuku ktery si ted budu editovat.

Kdybys vedel o nejaky 12/24 na prodej dej mi vedet, rad bych jeste jeden!
.

Odpovědět