Arturia Spark LE

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Survey Petticoat
Příspěvky: 14
Registrován: 23 lis 2013 16:52

Arturia Spark LE

Příspěvek od Survey Petticoat »

Zdravím, máte někdo zkušenosti s Arturia Sparke LE? Mám ho nově, ve standalone modi funguje výborně, ale nedaří se mi ho dobře zprovoznit jako vst v Abletonu, ani v Reaperu. Stále mi to hlási connected failed. Předpokládal jsem, že po přepnutí Sparku do midi modu to půjde v abletonu hned všechno ovládat, ale bohužel tomu tak není. Tak teď nevím, zda je nutné si to v media centre kompletně namapovat a nebo dělám někde chybu v preferencích. Mapování jsem zkoušel, takže mi po stisku padu třeba zazní zvuk, ale to je asi tak všechno. Nechce se mi veřit, že k tomu aby se to chovalo plnohodnotě jako ve standalone modu, to musím kompletně všehno přemapovat. Díky za rady. Michal

Brownies
Příspěvky: 1
Registrován: 15 črc 2012 00:11

Re: Arturia Spark LE

Příspěvek od Brownies »

Mas zapnuty tlacitko HOST na Sparku v prostrednim panelu?

Uživatelský avatar
Survey Petticoat
Příspěvky: 14
Registrován: 23 lis 2013 16:52

Re: Arturia Spark LE

Příspěvek od Survey Petticoat »

Děkuji, Brownies, zaměřil jsem se na tlačítko HOST :-) Nakonec se mi to podařilo rozjet. Zde je výsledek mého snažení, snad to do budoucna také někomu usnadní seznamování se s touhle skvělou mašinkou.

1. Režim - SPARK. V abletonu je nutné mít v midi preferencích Spark uplně vypnutý, žádné input, output, prostě nic. Na samotném VST pluginu Spark, je pak nutné mít zapnuté tlačítko HOST (nachází se v CENTER obrazovce). Po té se Spark chová stejně jako ve Standalone modu.

2. Režim MIDI (nastaví se současným stiskem tlačítek Filter+Slicer+Rolle) Ten vám umožní přemapovat si Sparka k obrazu svému. K tomu je však prvně nutné si nastalovat Media center, v kterém si jednotlivým knobů a padům přiřadíte midi hodnoty. Následně v abletonu si pak musíte v midi preferencích Arturii Spark povolit. Pak lze jednotlivé knoby a fadery libovolně mapovat.

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Arturia Spark LE

Příspěvek od elektrabel »

... nebo si přečíst návod. Tohle všechno tam je. ;)

Bohužel, není tam jak nastavit multi out v Abletonu Live. :-/

Odpovědět