asi mi umírá sampler:'(

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 15 úno 2006 16:37

merlin: HDD to asi nebude pac sem mi to uz seklo treba este pred tim nez sem z nej chtel nejakou banku loadnout, ale zkusim ho uplne odpojit estli to bude delat dál...hlasí to GEN TRAP ERROR: a pak dva radky nejakejch cisel...

mrmnk:ono tedka co to dela posledni dobou tak je to hlavne to zamrznuti bez jakykoliv hlášky...ale ty groups urcite vyzkousim...

atom.x:no v racku to nemam ale pod tim prave pribyl ten ensoniq kterej docela topi tak by to mohlo bejt tim,ted ho mam rozdelanej a jeden svap je dost horkej...taky to muze bejt i trochu tim ze hned nad nim je MIDI option takze tam ten vzduch moc nekoluje...asi by pomohlo koupit na nej chladic...tedka sem prisel z prace a sampler bezi asi 15 min a zatim se nekous:)
jinak omluv mou neznalost, ale BLA je co?
a ještě jak je to s těma řadama emulatoru?měl sem za to še všechny ultras sou EIV(můj sampler scsi řadič nachází právě jako EIV...
jinak ten OS co sem tam nahraval byl ten nejnovější funkční(na emu.com je nejakej novjejsi ale jenom beta verze)...

alex123:chlazení už testuju,rušáky v síti a ten zdroj bohužel nemam jak ověřit osciloskop doma nemam:/ disk spíš uplně odpojim a vyzkoušim jestli to bude dělat i bez něj..to bude jednodušší ale tušim že tim to nebude...

J-bee:v pohodě...s tou zipkou to asi nebude ono páč sem ho skoušel i uplně odpojit od scsi řetězce a dělá to furt...

Takže DĚKUJU MOC všem za odpovědi... snad se mi to díky nim povede nějak vyřešit:)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 úno 2006 16:59

BLA Elektronika & Servis - jeden z nejznámějších servisů v ČR :) Pan Blabla je šikovnej a lecos opraví. http://www.bla.cz/

Emulatory viz. www.emulatorarchive.com

Obecně se všem EOS samplerům říká EIV, ale je jich několik typů a liší se možnostmi a expanzemi od výrobce
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 16 úno 2006 13:56

Hmm tak to bylo tim chlazenim...ale bojim se ze v tom jednom svabu se staly naky nevratny zmeny...protoze ted mam ten samler otevrenej na stole vsechny karty vyndany a minutu po tom co ho zapnu ten svab topi ze na nem nejde udrzet delsi dobu prst:/

msylite ze me muze zachranit nejaky pasivni bo aktivni chlazeni?

sehnat ten svab uz tusim nepude pac je to nejakej spesl EMU,leda ze by mel nekdo doma mrtvej ultra sampler...
achjo:(

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 16 úno 2006 14:18

na ebayi obcas bejvaj naky poskozeny samplery na prodej ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2006 14:32

chladenie nemoze uskodit... v obchodikoch so suciastkami maju Al pidiprofily vsetkych moznych rozmerov... a bud kupis original teplovodivu lepipasku, alebo pouzi silikonovy tmel, nalepil som tym uz chladic na grafiku aj na jednu 486 pred par rokmi a obe spokojne funovali

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 16 úno 2006 14:42

Nejsem teda elektronik, ale nemůže přetápění švábu taky způsobovat něco kolem něj (nějaká vadná součástka v okolních obvodech). Btw. rozhodně bych se nebál hledat podle čísla součástky hlavně v americkejch obchodech nebo na eBay. Zase takovej vintage to E-mu není.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 19 úno 2006 13:51

tak sem tam fouknul aktivní chlazení a sampler slape jak hodinky zatim bez jedinýho kousance :mrgreen:

Díky moc,už sem nad ním lámal hůl...

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 19 úno 2006 22:33

super

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 19 úno 2006 23:04

kam si ho fouknul? naky fotky ? .. mam na ceste taky nake emu tak at rovnou vim s cim se muzu potykat...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 21 úno 2006 13:24

no rovnou na ten šváb... si někde vypučim nějakej fotostroj a placnu to sem...
BTW cos to nakonec poridil?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 úno 2006 14:01

No, to ti MonkeyFightere závidím, mě se do fóra na řešení problému s lupancema v E-MU MP7 nikdo neozval.
Zaujal mne ale přízpěvek od a.tom.x, nebo spíše, že se zmiňoval o šikovném opraváři, BLA Elektronika & Servis.

Asi to zkusím. Přemýšlím, zda by nemohla bejt chyba přímo ve zvukovém modulu - v ROMce.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 21 úno 2006 17:43

Můžeš ještě vyzkoušet CHD-Elektroservis tam zatím opravili všechno co jsem jim tam donesl, respektive mi postavili každou šílenost, kterou jsem si vymyslel.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 21 úno 2006 18:46

Vida! Este existuje jeden "tajny trik" s prepatovou ochranou / vyrovnavacom napatia, ale vidim ze ten ani netreba davat do placu. Chladenie ... dobre vediet.

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 21 úno 2006 20:03

MonkeyFighter píše:no rovnou na ten šváb... si někde vypučim nějakej fotostroj a placnu to sem...
BTW cos to nakonec poridil?
aha primo na svaba jo? uff.. . ale zase si nedelej nasili.. preziju to i bez fotky .. :)
nakonec sem poridil e6400 ultra 128mb ram.. za 200$ ale momentalne jeste pendluje po americe.. ale cena skvela typek mel tri kusy tak sme se o to hezky podelili a nemuseli sem se preplacet :) ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 úno 2006 06:03

to a.tom.x:
Díky za kontakty, snad se někdo ozve...

Odpovědět