Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 úno 2008 11:06

EXCOM píše:da sa vobec dnesne atari zapojit na bezne LCD a ficat nanom?
Dá. ST-High rozlišení je v rozsahu SVGA monitorů. Nicméně u obyčejného ST je to jenom 640x400. TT nebo Falcon už je jiné kafe, ale to už se jen tak nesežene a specielně ten druhý jmenovaný je z cenou pořád dost vysoko.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 12:31

ctirad : myslis Falcon? alebo TT?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 12:34

Falcon ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 12:42

pytkin : jaj, to sa nevolalo nahodou Falcon TT ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 14:37

Excom : nie .. TT a Falcon su dva rozlicne stroje .. Dlho Fungovalo ST s roznymi modifikaciami a potom prislo TT s vykonnejsimi procesormi a lepsou grafikou .. Neskor prislo MEGA ST .. a posledny z rady bol Falcon .. ten uz mal tusim 68040 a mal DSP na muziku a opat vykonnejsiu grafiku ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 14:41

pytkin, ctirad : no, tak to potom bol Falcon co mi nukali ze s tym nemaju co robit, ze je to nahovno.. za dara mi to chceli dat, ja som to nezobral lebo som tiez nevedel na co mi to bude ked prislo PC a tento system odchadzal.. drahe to bolo jak hovado ako mi hovorili, a ked mi to chceli dat tak povedali ze to nema ziadnu cenu :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 14:48

excom : no v principe dnes je to uz dost tazko vyuzitelne .. to su mrtve technologie ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 úno 2008 16:08

EXCOM píše:pytkin, ctirad : no, tak to potom bol Falcon co mi nukali ze s tym nemaju co robit, ze je to nahovno..
Tak ať mi to dají. Na ebay nejdou pod 200€.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 16:24

ctirad : no zaujimave na to bolo to ze to bolo asi rok-dva na to ked to vyslo... :) vtedy to dajako rychlo upadlo.. uz to samozrejme nie je aktualne..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 úno 2008 17:08

EXCOM píše:ctirad : no zaujimave na to bolo to ze to bolo asi rok-dva na to ked to vyslo... :) vtedy to dajako rychlo upadlo..
Tak to si sněčím pleteš, protože Falcon vyšel někdy v roce 1992-1993, specializované verze tehdejších vlajkových aplikací doplněné o DAW část (Cubase Audio, Notator Logic Audio, Digitape..) vyšly o několik měsíců později a samozřejmě ještě pak vycházely jejich updatované verze a další software jiných firem. Kromě toho C-lab dělal svoje vlastní verze Falcona vyladěné na DAW. PC bylo v té době dobré tak na hry po DOSem a Apple zase cenově nedostupný. Dost proto pochybuju, že by ti někdo v té době Falcona dal jen tak, když za něj před tím vypláznul 30-50 tisíc podle konfigurace ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 17:11

ctirad : zjavne mas pravdu, mne sa tato moznost naskytla niekedy v roku 98-99... ale to uz bolo tiez pekne davno.. to je ako ked pytkin vravel na svoje detstvo si spominam... a vysvitvlo z toho ze mal vtedy 20 :D

Odpovědět