Balast z monitora
-
Re: Balast z monitora
Zvukovku mám Presonus Firestudio mobile... Napájaná je cez firewire, ale teraz som skúšal pripojiť ju aj do siete (pomocou dvojkolíku = bez zeme), a ten bordel z časti zmizol... Ale stále ho tam počuť, hlavne keď hýbem myšou a podobne... S tými káblami sa asi mýliš, všetky sú symetrické...
Už normálne rozmýšlam, že ten monitor predám a kúpim menší s takým napájaním jak mal ten predošlí... s tým bol pokoj... Lenže mne takéto záhady nedajú spávať, velmy by som chcel vedieť kde je chyba...
Už normálne rozmýšlam, že ten monitor predám a kúpim menší s takým napájaním jak mal ten predošlí... s tým bol pokoj... Lenže mne takéto záhady nedajú spávať, velmy by som chcel vedieť kde je chyba...
pytkin to myslel tak ze vystup zo zvukovky tiez musi byt symetricky (aj ak mas nieco medzi zvukovkou a di boxom tak to musi mat symetricky vystup) - este ukaz na videu odkial kam idu kable a co je ako prepojene a co sa stane ked od zvuku odpojis monitor alebo pocitac.
rozsrobuj tie kable a ukaz na fotke ktory pin je s ktorym prepojeny, najlepsie ak mas merak tak odmeraj ci ten kabel nahodou nie je mono
rozsrobuj tie kable a ukaz na fotke ktory pin je s ktorym prepojeny, najlepsie ak mas merak tak odmeraj ci ten kabel nahodou nie je mono
jurgen : ano zvukovka ma symetricky vystup .. ked hybes mysov a menia sa tie pazvuky (nenazyvajme to brum , lebo to neni tvoj pripad) , tak to ide rovno z pocitaca .. trosku som prekvapeny , lebo mac mini nema zemniacu zasuvku (nemylim sa?) .. cize to musi byt realny bordel co vznika v pocitaci ..
jo charonme dobre hovori , ci kable v tych jackoch nie su mono .. proste kabel musi mat 2 draty a tienenie ..
Cele je to divne , lebo ked dobre pocitam , jedine zariadenie , ktore mas spojene so zemou , je ten monitor .. Nemas to cele spojene este s televizorom , alebo daku TV kartu , pripojenu do kablovky , alebo nieco podobne ?
Je tvoj setup MAC MINI + DELL MONITOR + Presonus Firestudio ? nic viac ?
este ma napada , skus vypnut Fantom (+48V) na zvukovke ..
jo charonme dobre hovori , ci kable v tych jackoch nie su mono .. proste kabel musi mat 2 draty a tienenie ..
Cele je to divne , lebo ked dobre pocitam , jedine zariadenie , ktore mas spojene so zemou , je ten monitor .. Nemas to cele spojene este s televizorom , alebo daku TV kartu , pripojenu do kablovky , alebo nieco podobne ?
Je tvoj setup MAC MINI + DELL MONITOR + Presonus Firestudio ? nic viac ?
este ma napada , skus vypnut Fantom (+48V) na zvukovke ..
-
Všetkým som velmy vďačný že sa mi snažia pomôcť, ale prosím vás tie káble už neriešte:) zas taký amatér nie som, aby som nevedel rozoznať mono a stereo kábel, kupoval som z muzikeru tento mikrofónny kábel proel http://www.muziker.sk/basgitary/kable/k ... el-HPC-250 + neutrik stereo konektory, a pán profi elektrikár asi tiež neni na hlavu padnutý, aby mi zo stereo kábla a stereo jackov spravil mono káble...
Pytkin: nemýliš sa, mac mini nemá zemniacu zásuvku... V zásuvke mám presne to, čo hovoríš, plus dve repro Yamahy a stolovú lampičku, ktorá na to ale nemá žiadny vplyv (odskúšané).
Charonme: pripájam video, kde je vidieť, čo sa stane po odpojení monitora.
Pytkin: nemýliš sa, mac mini nemá zemniacu zásuvku... V zásuvke mám presne to, čo hovoríš, plus dve repro Yamahy a stolovú lampičku, ktorá na to ale nemá žiadny vplyv (odskúšané).
Charonme: pripájam video, kde je vidieť, čo sa stane po odpojení monitora.
Jurgen : a ten pocitac uz s nicim inym neni spojeny ? napriklad s televizorom ? ak nie , tak ta zvukovka asi vyraba ten balast ..
skusil by som viesť tie kable každy osobitne (aspon 5cm od seba) , hlavne aby sa napajaci monitorovy nedotykal nejakeho ineho ,.(usb , alebo ktorehokolvek)
druha vec .. DELL je prioritne americka firma , ..a ako taka robi napajanie 110V ,..možno pre europu tam strčili nejaky lacnejší transformator .
ale to fakt hádam ..niesom elektrikar.
edit. ja som take ruchy vyriešil iba premiestnenim kablov.. len to nejde hned ..akoby sa nabily elektrinou ..až tak na druhy den to prestalo
druha vec .. DELL je prioritne americka firma , ..a ako taka robi napajanie 110V ,..možno pre europu tam strčili nejaky lacnejší transformator .

edit. ja som take ruchy vyriešil iba premiestnenim kablov.. len to nejde hned ..akoby sa nabily elektrinou ..až tak na druhy den to prestalo

-
Keby tie pazvuky vytvárala zvukovka, tak stále mi nejde do hlavy, jakú rolu v tom hrá ten monitor (teda prečo bez neho ich nevytvára). Počítač neni spojený s televízorom ani ničím podobným, mám tam zapojený len externý disk a cd-romku.. Je pravda, že káble tu mám dosť blízko seba, ale zase, prečo by to začalo vadiť až teraz??
Zajtra mám volno tak skúsim všetko povypájať, zapojím len mac, zvukovku, monitor a repro, káble dám čo najďalej od seba a uvidím, čo to spraví (ale jak keby som už poznal odpoveď)...
Zajtra mám volno tak skúsim všetko povypájať, zapojím len mac, zvukovku, monitor a repro, káble dám čo najďalej od seba a uvidím, čo to spraví (ale jak keby som už poznal odpoveď)...
podla mna to nebude kablami .. ja nikdy nemam poriadok v kabloch a nikdy som nemal problem .. priklad :

omg riadna splet... to ti niekto prehodi 2-3 konektory a nemas sancu budes to musiet cele poodpajat, rozmotst a zapojit nanovo
)))

dendy : hento je v pohode .. to tu by to bolo horsie :

-
Pytik, dík za príspevok, ušetril si mi robotu:D ale jako útecha nič moc
jak to, že ty s takou spleťou nemáš problém a ja s mojou skromnou zostavičkou riešim takúto krízu:(
čo mi teda pomôže? nejaký vyrovnávač napätia s nejakým filtrom? alebo nová zvukovka? napr. už nejaký čas škúlim na túto http://www.thomann.de/cz/tc_electronic_impact_twin.htm ale zatial nebol dôvod meniť... dokonca na youtube som kukal recenziu, kde ukazovali, že jako jedna z velmy mála takýchto zvukoviek má napájanie s trojkolíkom (čiže aj so zemou) a že to rieši takéto haluze... Myslíš, že na tom volačo môže byť pravdy alebo len reklamné žvásty?

čo mi teda pomôže? nejaký vyrovnávač napätia s nejakým filtrom? alebo nová zvukovka? napr. už nejaký čas škúlim na túto http://www.thomann.de/cz/tc_electronic_impact_twin.htm ale zatial nebol dôvod meniť... dokonca na youtube som kukal recenziu, kde ukazovali, že jako jedna z velmy mála takýchto zvukoviek má napájanie s trojkolíkom (čiže aj so zemou) a že to rieši takéto haluze... Myslíš, že na tom volačo môže byť pravdy alebo len reklamné žvásty?
impact twin sme mali kedysi v hentom studiu .. celkom v pohode zvukovka .. kolik moze robit problem , aj nemusi .. ona je firewire a firewire by malo byt galvanicky oddelene .. takze by to nemuselo robit problem .. ale tvoj problem je fakt zvlastny .. hlavne ked sa ten bordel meni tym ako hybes mysov , takze su to javy ktore vznikaju v pocitavi .. uplne podivne je , ze to robi len s tymto monitorom ..
ja by som este vyskusal zapojit monitor bez zeme .. ci sa to strati .. ak ano , tak to je fakt haluz , lebo ty mas so zemou spojeny len ten monitor ..
ak sa to nestrati , tak je daky problem v kombinacii zvukovka-pocitac-monitor .. daka incompatibilita .. fakt podivne ..
este ma napada .. v sluchatkovom vystupe to pocut tiez ? ked ho vytiahnes na plne gule ?a ked potom odpojis monitor zo zasuvky , tak to stichne ? teraz hovorim o variante bez pripojenych reprakov ..
ja by som este vyskusal zapojit monitor bez zeme .. ci sa to strati .. ak ano , tak to je fakt haluz , lebo ty mas so zemou spojeny len ten monitor ..
ak sa to nestrati , tak je daky problem v kombinacii zvukovka-pocitac-monitor .. daka incompatibilita .. fakt podivne ..
este ma napada .. v sluchatkovom vystupe to pocut tiez ? ked ho vytiahnes na plne gule ?a ked potom odpojis monitor zo zasuvky , tak to stichne ? teraz hovorim o variante bez pripojenych reprakov ..
-
firewire je aj táto Presonus súčasná...
ten monitor odpojiť od zeme asi sám nezvládnem, predpokladám... a keby to vyriešilo problém, neni to riziko mať ho tak zapojený???
čo sa týka tých sluchatok, to som spomenul hneď v prvom príspevku, že do sluchatok sa ten bordel vobec nedostáva...
ten monitor odpojiť od zeme asi sám nezvládnem, predpokladám... a keby to vyriešilo problém, neni to riziko mať ho tak zapojený???
čo sa týka tých sluchatok, to som spomenul hneď v prvom príspevku, že do sluchatok sa ten bordel vobec nedostáva...
monitor je jedina vec ktora je v tejto celej sustave uzemnena? alebo repraky su tiez uzemnene? skusil by si namiesto monitora nejak do tej sustavy zapojit este nieco ine co by bolo uzemnene? Napr. do audio cesty nejaky mixpult, efekt alebo nastroj s uzemnenim alebo do pocitaca cez usb nejaku tlaciaren alebo hocico ine co ma tiez uzemnenie
jurgen : monitor odzemnit som myslel , len na test .. urcite by som ti neradil to tak prevadzkovat .. ale ak si na to netrufas , tak to urcie nerob ..
ok .. v sluchatkach na zvukovke bordel neni .. nemozes si pozicat dakde daky domaci receiver , alebo sluchatkovy zosilovac , alebo mali mixpultik .. musi to mat napajanie len dvojvidlicu (bez seme) .. a pustit signal do toho , ci tam bude ten bordel ..
este ma napada .. skus strcit vystup zo sluchatok cez ten DIBOX do reprakov .. ak mas mozes pouzit klasicky kabel maly jack ----> 2 cinche , a na ten maly jack das sluchatkovy zhrubovac .. ak nemas , skus tam direct strcit velky jack kabel , co mas ..
ok .. v sluchatkach na zvukovke bordel neni .. nemozes si pozicat dakde daky domaci receiver , alebo sluchatkovy zosilovac , alebo mali mixpultik .. musi to mat napajanie len dvojvidlicu (bez seme) .. a pustit signal do toho , ci tam bude ten bordel ..
este ma napada .. skus strcit vystup zo sluchatok cez ten DIBOX do reprakov .. ak mas mozes pouzit klasicky kabel maly jack ----> 2 cinche , a na ten maly jack das sluchatkovy zhrubovac .. ak nemas , skus tam direct strcit velky jack kabel , co mas ..