Bass Modul/Generator
-
Bass Modul/Generator
Ahoj, chci si do budoucna pořádit nějaký HD pro bass. Důvodů je proto dost a zvuk je prvním. Zatím nevím jestli koupit nějakou mašinku i se sequencerem, anebo jen čistě modul. Na druhou stranu nechci být omezem, jen pevně dannými zvuky. Takže nějaký programing, Obálky, Oscilatory, Filtry, prostě vše co k tomu patří...Vyčlenil bych max 30 tisíc, víc mít asi nebudu. Chci se Vás zeptat, co používáte na basy Vy a popřípadě co by jste mi doporučili... Dík
-
O Nord racku jsem taky uvažoval. No chtěl bych pokud možno universalnost. Tak půl na půl, občas potřebuju pilu, občas subbass a jindy zase víc akustický charakter. Hlavní je at je tam kvalitní generátor, pak už to bude zaležet na mě, co z toho poleze.
To Biscuit: Máš něco z toho doma?, rád bych něco slyšel, jestli by to nebyl problém...
To Biscuit: Máš něco z toho doma?, rád bych něco slyšel, jestli by to nebyl problém...
-
z toho co som pocul a preslo mi rukami mi vychadza ako jednoznacny basovy vitaz yamaha AN200....
za fakt malo penazi (5-6k SK) budes mat stroj co dava vyborne basy ale zdaleka nielen tie.... a usetris kopu prachov
pomer cena vykon je tam neskutocne dobry 
.... jedina nevyhoda je ze k plnej editacii vsetkych parametrov budes potrebovat SW editor ...
alebo waldorf Pulse - tiez za relativne malo penazi celkom dost muziky a basy pevne bez debaty a kompromisov ...
nordlead zrovna na basy neviem neviem ... ako da sa ale jeho sila je skorej - na pocudovanie:-) - v lead zvukoch ...
co sa tyka VST tak tam je fakt dobre basujucich velmi malo ... Predator, Minimonsta (a moj oblubeny Alien303 ale tej je velmi velmi specificky a viac menej dost jednoduchy)
za fakt malo penazi (5-6k SK) budes mat stroj co dava vyborne basy ale zdaleka nielen tie.... a usetris kopu prachov

.... jedina nevyhoda je ze k plnej editacii vsetkych parametrov budes potrebovat SW editor ...
alebo waldorf Pulse - tiez za relativne malo penazi celkom dost muziky a basy pevne bez debaty a kompromisov ...
nordlead zrovna na basy neviem neviem ... ako da sa ale jeho sila je skorej - na pocudovanie:-) - v lead zvukoch ...
co sa tyka VST tak tam je fakt dobre basujucich velmi malo ... Predator, Minimonsta (a moj oblubeny Alien303 ale tej je velmi velmi specificky a viac menej dost jednoduchy)
Musiclab Kolín : ak chces univerzalnost tak v tom pripade EX5r je dobra volba.. mas tam AN, VL, AWM2.. alebo CS6r kde si mozes rack rozsirit o dalsie 2 PLG karty ake chces... a potom z toho mas AN200 o ktorej hovoril dendy

hore EX5r, dolu CS6r
mimo to tieto dva moduly dnes dokazes kupit spolu za tvojich 30k ceskych a urcite aj menej...
UPDATE :
tu ukazky EX5r :
PLAY -> EX Synth Explosion
a sem som tiez pridal daco ohladom EX5 http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=6332&start=46
tu nejake ukazky z CS6r :
PLAY -> SynBasic
PLAY -> Demo 1
PLAY -> Demo 2
CS6r + PLG 150AN karta
PLAY -> Power Generator
PLAY -> Super Synth
PLAY -> Analog Classics
PLAY -> Analog Plus

hore EX5r, dolu CS6r
mimo to tieto dva moduly dnes dokazes kupit spolu za tvojich 30k ceskych a urcite aj menej...
UPDATE :
tu ukazky EX5r :
PLAY -> EX Synth Explosion
a sem som tiez pridal daco ohladom EX5 http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=6332&start=46
tu nejake ukazky z CS6r :
PLAY -> SynBasic
PLAY -> Demo 1
PLAY -> Demo 2
CS6r + PLG 150AN karta
PLAY -> Power Generator
PLAY -> Super Synth
PLAY -> Analog Classics
PLAY -> Analog Plus
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 29 led 2008 16:54, celkem upraveno 9 x.
-
Dendy, Dendynordlead zrovna na basy neviem neviem ... ako da sa ale jeho sila je skorej - na pocudovanie:-) - v lead zvukoch ...

AN1x mám taky a je na basy podstatně horší, ale má zase teplejší zvuk. An1x je vhodnější spíš na space a arp zvuky. Na basy je jemnější. Oproti Nord leadu je to čajíček.
An1x má podstatně víc možností než Nord2, ale šumí dost teda, mrcha
.
Oproti NR2 má o dost slabší výstup.
V každym případě jsem se snažil vyrobit něco jako dobrej bas na výše zmiňovanejch VSTi a po puldni jsem to vzdal. Na NR2 je to otázka 20vteřin (mluvim o dance stylu tedy).
Ale i ta An1x se dá na basy, jen je má takový jemnější, to pak záleží na potřebě. Obecně jeden HW synth nestačí na pokrytí všeho ...
Hlavně -- jeden oscilátor na NordRack dokáže udělat takovej tlakovej bengál, že je to až zarážející

Oproti NR2 má o dost slabší výstup.
V každym případě jsem se snažil vyrobit něco jako dobrej bas na výše zmiňovanejch VSTi a po puldni jsem to vzdal. Na NR2 je to otázka 20vteřin (mluvim o dance stylu tedy).
Ale i ta An1x se dá na basy, jen je má takový jemnější, to pak záleží na potřebě. Obecně jeden HW synth nestačí na pokrytí všeho ...

Hlavně -- jeden oscilátor na NordRack dokáže udělat takovej tlakovej bengál, že je to až zarážející

-