BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Bacon
Příspěvky: 253
Registrován: 16 úno 2009 19:08

BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Bacon » 15 led 2010 20:23

Hoj hoj hoj,

tak jsem si konečně pořídil "prcka" BCF-2000 a úplně jsem si ho zamiloval. Problém ale je, že u Cubase stále nevím, kde ho nastavit (Cubase 5.1), u ACIDu to vypadá v pořádku, ale nejsem schopen docílit nahrávání / přehrávání automatizace.

U FL Studia byl výsledek nejlepší zatím, stačilo pár kliknutí a controller šlape jak má, ale též nevím, jak nahrávat automatizaci.

Pročetl jsem návody, pročetl jsem internet, stejně jsem nevyčetl nic, co by mi pomohlo.

Tak mi to, prosím, někdo polopatisticky vysvětlete. Děkuju.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2010 21:19

Bacon : prepni ho do MC módu. V devices pridaj mackie control a midi port nasmeruj do bcf. A vytlač si schému rozloženia ovladacich prvkov.

Bacon
Příspěvky: 253
Registrován: 16 úno 2009 19:08

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Bacon » 15 led 2010 21:36

Díky, MC mód mám - s tím jsem to úspěšně rozjel v FL Studiu. Ale v Cubase nemůžu najít nějak to správné Devices asi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2010 21:45

Menu devices, tam daj device setup a v tom daj add.

Bacon
Příspěvky: 253
Registrován: 16 úno 2009 19:08

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Bacon » 15 led 2010 22:04

Proboha, jaký jsem idiot. Ono to ADD je odsunuté vlevo a vyznačeno pluskem, vůbec jsem si ho nevšiml. Jdu na to.

Super, díky. Opravdu to chce vytisknout si to, protože jsem z toho blbej. Různý kombinace tlačítek = různá čísla na displeji = různé ovládání, ale fakt jsem z toho úplně vedle :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2010 22:51

bacon : dalsia vec je , ze si nainstaluj ten virtualny displej co je k tomu .. a tam vidis , co mas na encoderoch .. atd .. to posuva moznosti uplne inde ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 00:23

co sa tyka nahravania automatizacie vo FL, nebud lenivy a mrkni do manualu .)
je to lahke ako curat do vody ale vobec sa mi nechce vypisovat cely navod. v zasade musis povolit nahravanie automatizacie pokliknutim pravou mysou na tlacitko record a potom uz len zvolit pattern kde chces mat ulozenu automatizaciu pre dany prvok (pripadne mozes pouzit preddefinovany pattern main automation pre vsetky automatizacie naraz) a prehrat track a hybat pritom cudlami ktore mas priradene patricnym ovladacom vo FL

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2010 00:43

v Cubase len stlacis R a W na veci (stope, plugine, sende, ...) ktoru chces nahravat ..

Bacon
Příspěvky: 253
Registrován: 16 úno 2009 19:08

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Bacon » 16 led 2010 17:30

Pytkin: Díky, BFCview mám už od začátku, fajná věc

kexik: okey, tam to bude jednoduchý asi, dík :)

Pytkin: No, to jsem udělal. Ale nic to nedělá, nic se nenahrálo. Asi jsem prostě dutej :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2010 18:14

bacon : pockaj .. ovladanie fadru funguje ? a ked stlacis R a W a hybes s nim , potom sa vratis a das play , tak sa nehybe sam , podla toho , ako si to nahral ?

Bacon
Příspěvky: 253
Registrován: 16 úno 2009 19:08

Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.

Příspěvek od Bacon » 16 led 2010 18:23

Super, včera jsem evidetně něco dělal špatně, dnes už to valí. Ještě to pořeším v ACIDu a budu nejšťastnější na světě :)

Mně přijde Cubase až moc složitý, asi si nedokážu představit nic, co bych potřeboval, ACID to neuměl a Cubase ano.

btw - někde jsem viděl, že se dají kroužky kolem encodérů přenastavit, aby fungovaly jako VU metry, nemáte tušení jak?

Odpovědět