BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.
BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.
Hoj hoj hoj,
tak jsem si konečně pořídil "prcka" BCF-2000 a úplně jsem si ho zamiloval. Problém ale je, že u Cubase stále nevím, kde ho nastavit (Cubase 5.1), u ACIDu to vypadá v pořádku, ale nejsem schopen docílit nahrávání / přehrávání automatizace.
U FL Studia byl výsledek nejlepší zatím, stačilo pár kliknutí a controller šlape jak má, ale též nevím, jak nahrávat automatizaci.
Pročetl jsem návody, pročetl jsem internet, stejně jsem nevyčetl nic, co by mi pomohlo.
Tak mi to, prosím, někdo polopatisticky vysvětlete. Děkuju.
tak jsem si konečně pořídil "prcka" BCF-2000 a úplně jsem si ho zamiloval. Problém ale je, že u Cubase stále nevím, kde ho nastavit (Cubase 5.1), u ACIDu to vypadá v pořádku, ale nejsem schopen docílit nahrávání / přehrávání automatizace.
U FL Studia byl výsledek nejlepší zatím, stačilo pár kliknutí a controller šlape jak má, ale též nevím, jak nahrávat automatizaci.
Pročetl jsem návody, pročetl jsem internet, stejně jsem nevyčetl nic, co by mi pomohlo.
Tak mi to, prosím, někdo polopatisticky vysvětlete. Děkuju.
Re: BCF-2000 a Cubase, ACID, FL studio, atd.
Bacon : prepni ho do MC módu. V devices pridaj mackie control a midi port nasmeruj do bcf. A vytlač si schému rozloženia ovladacich prvkov.
Díky, MC mód mám - s tím jsem to úspěšně rozjel v FL Studiu. Ale v Cubase nemůžu najít nějak to správné Devices asi.
Menu devices, tam daj device setup a v tom daj add.
Proboha, jaký jsem idiot. Ono to ADD je odsunuté vlevo a vyznačeno pluskem, vůbec jsem si ho nevšiml. Jdu na to.
Super, díky. Opravdu to chce vytisknout si to, protože jsem z toho blbej. Různý kombinace tlačítek = různá čísla na displeji = různé ovládání, ale fakt jsem z toho úplně vedle
Super, díky. Opravdu to chce vytisknout si to, protože jsem z toho blbej. Různý kombinace tlačítek = různá čísla na displeji = různé ovládání, ale fakt jsem z toho úplně vedle

bacon : dalsia vec je , ze si nainstaluj ten virtualny displej co je k tomu .. a tam vidis , co mas na encoderoch .. atd .. to posuva moznosti uplne inde ..
co sa tyka nahravania automatizacie vo FL, nebud lenivy a mrkni do manualu .)
je to lahke ako curat do vody ale vobec sa mi nechce vypisovat cely navod. v zasade musis povolit nahravanie automatizacie pokliknutim pravou mysou na tlacitko record a potom uz len zvolit pattern kde chces mat ulozenu automatizaciu pre dany prvok (pripadne mozes pouzit preddefinovany pattern main automation pre vsetky automatizacie naraz) a prehrat track a hybat pritom cudlami ktore mas priradene patricnym ovladacom vo FL
je to lahke ako curat do vody ale vobec sa mi nechce vypisovat cely navod. v zasade musis povolit nahravanie automatizacie pokliknutim pravou mysou na tlacitko record a potom uz len zvolit pattern kde chces mat ulozenu automatizaciu pre dany prvok (pripadne mozes pouzit preddefinovany pattern main automation pre vsetky automatizacie naraz) a prehrat track a hybat pritom cudlami ktore mas priradene patricnym ovladacom vo FL
v Cubase len stlacis R a W na veci (stope, plugine, sende, ...) ktoru chces nahravat ..
Pytkin: Díky, BFCview mám už od začátku, fajná věc
kexik: okey, tam to bude jednoduchý asi, dík
Pytkin: No, to jsem udělal. Ale nic to nedělá, nic se nenahrálo. Asi jsem prostě dutej
kexik: okey, tam to bude jednoduchý asi, dík

Pytkin: No, to jsem udělal. Ale nic to nedělá, nic se nenahrálo. Asi jsem prostě dutej

bacon : pockaj .. ovladanie fadru funguje ? a ked stlacis R a W a hybes s nim , potom sa vratis a das play , tak sa nehybe sam , podla toho , ako si to nahral ?
Super, včera jsem evidetně něco dělal špatně, dnes už to valí. Ještě to pořeším v ACIDu a budu nejšťastnější na světě 
Mně přijde Cubase až moc složitý, asi si nedokážu představit nic, co bych potřeboval, ACID to neuměl a Cubase ano.
btw - někde jsem viděl, že se dají kroužky kolem encodérů přenastavit, aby fungovaly jako VU metry, nemáte tušení jak?

Mně přijde Cubase až moc složitý, asi si nedokážu představit nic, co bych potřeboval, ACID to neuměl a Cubase ano.
btw - někde jsem viděl, že se dají kroužky kolem encodérů přenastavit, aby fungovaly jako VU metry, nemáte tušení jak?