BCR 2000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 13 říj 2007 22:29

dendy: no asi jo :) ted jsem to zkousel v tech modech prepinat ruzne sem a tam a le ndostal jsem se zpatky ktomu kcemu jsem to pouzival ::: toje

klavesy - midi out > bcr - midi in - usb > Pc - usb in/out

pouzival jsem ho jako kontrolér a převodník zároveň a teď se mi podařilo tam nastavit třebas to že se klapka na junu chova tlacidlo kontroleru ktery se dá přiřadit k čemukoli :( ale to neci asi si budu muset sehnat manual v Cz pac neumim anglicky ani prd :oops:

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 19 říj 2007 20:44

Nevite, jak se daji u BCR2000 nastavit ledky u jednotlivejch knobu, aby se postupne s otacenim knobu (po smeru hodinovych rucicek) rozsvecovaly, ale hned nezhasinaly? Normalne sviti vzdy jedna, ale chtel bych, aby (treba pri maximu efektu, kdy je pomyslna rucicka knofliku zcela vpravo) svitily vsechny soucasne (nejen ta uplne vpravo).

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 19 říj 2007 21:01

to sa da nastavit len pre tu uplne najhornejsiu radu knobov...

- stlac EDIT, drz stlacene a potoc knobom pre ktory to chces nastavit
- teraz potoc v uplne hornej rade druhym knobo od konca tak aby ti na displayi svietilo "BAL"
- nasledne stlac zase edit

(pripadne skus ako sa spravaju aj dalsie mody okrem toho bal, je tam napr. spread kde ti roztahuje ledky na obe strany od stredu a podobne ;)

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 19 říj 2007 21:07

nedá se někde ten manuál v Cz stáhnout :: třeba jako pdf ????

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 20 říj 2007 01:00

Dendy: Diky moc, skoda ze to nejde i na tech ostatnich, bylo by to prehlednejsi a pri rychle manipulaci snadnejsi urcit co kde je. Ale aspon takhle. Este by u tech mackacich knobu bylo super, kdyby treba ledky blikaly, kdyz je to na "On" a svitily, kdyz na "Off", ale to uz bych nejspis chtel moc.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 20 říj 2007 10:58

nj taka moznost tam nieje :-) ledky funguju len ako switch (tuk - zasvieti sa, dalsi tuk - zhasne) alebo prepinac (svieti len pocas toho ked je stlacena)

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 20 říj 2007 13:20

jo, ale ted jsem zjistil, ze dle toho navodu:

- stlac EDIT, drz stlacene a potoc knobom pre ktory to chces nastavit
- teraz potoc v uplne hornej rade druhym knobo od konca tak aby ti na displayi svietilo "BAL"
- nasledne stlac zase edit

to uz nefunguje, kdyz bcr vypnu a pak zapnu, to nastaveni se nejak ztrati a je to jako pred tim.. U jinych nastaveni ano, ale tohle ne. Je to tak i u tebe, nebo je ta chyba u meho stroje?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 20 říj 2007 13:25

aaah sorry zabudol som.. ano jasne.. musis este potom tuknut na "store" (zacne blikat) a este raz "store" .. toto ti ulozi koplet nastavenia pre cely aktualny preset (aj polohy knobov) ..

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 21 říj 2007 19:37

aha, super, diky moc, ja si rikal, ze by to uli takhle neodflakl.

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 19 lis 2007 01:58

v pripade,ze pracujes v osX tak odporucam LC Xmu,emulator Mackie control

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=122254#122254

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 21 zář 2008 13:11

nahodou ten český manuál v pdf se sehnat někomu nepodařilo?

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 21 zář 2008 14:05

Nebo nevite nekdo prosím jak udělat master reset BCR2000? mám jen angl. manuál a postup EDIT+EXIT prostě nefunguje, na displeji se sice rozsviti PanC ale neobnovi se tovarni nasteveni. Můžete mi prosím někdo poradit?

Uživatelský avatar
Goguna
Příspěvky: 5
Registrován: 05 bře 2011 09:36

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Goguna » 05 bře 2011 09:59

Zdravím.

Jsem nováček a potřeboval bych poradit s controlerem BCR 2000.
Controler sem propojil s PC přes USB kabel. Vše fungovalo cca 10 minut než se chroupnul komplet OS. Měl sem spuštěn pouze Cubase SX3 na čisté instalaci OS WinXP Pro.
Musel sem dát natvrdo RESET PC, po restartu PC už OS nenadetekuje controler jakoby nebyl připojen.
Dočetl jsem se že stačí před zapnutím BCR 2000 podržet tlačítka STORE + LEARN a zapnout controler, na display se objeví LOAD a controler naběhne do tovarního nastaveni, pak stačí propojit controler přes midi in a přes utilitu nahrát firmware a controler je opět plne funkční.

Ani přes midi in mě utilita na flash firmware nevidi controler.
Mam zvukovou kartu M - Audio 1010LT PCI přes kterou sem přes conektor OUT (pětikolik) propojil controler do IN (pětikolik) a stejně mě nelze nadetekovat controler.

Našla by se tu dobrá duše a poradila co stím, popřípadě co se mohlo stát, jestli je controler odepsán nebo to jde nějak opravit?

Předem děkuji za každou odpověd.
Naposledy upravil(a) Goguna dne 05 bře 2011 10:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od W.Cable » 05 bře 2011 10:29

Goguna píše: Mam zvukovou kartu M - Audio 1010LT PCI přes kterou sem přes conektor IN (pětikolik) propojil controler do IN (pětikolik) a stejně mě nelze nadetekovat controler.
Z tehle vety jsem nejak zmateny. Pokud chces prenaset data smerem z PC do kontroleru, tak to musis propojit M-Audio(OUT) BCR(IN), pokud chces data do PC prijimat, tak je to naopak BCR(OUT) M-Audio(IN).

Uživatelský avatar
Goguna
Příspěvky: 5
Registrován: 05 bře 2011 09:36

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Goguna » 05 bře 2011 11:02

W.Cable píše:
Goguna píše: Mam zvukovou kartu M - Audio 1010LT PCI přes kterou sem přes conektor IN (pětikolik) propojil controler do IN (pětikolik) a stejně mě nelze nadetekovat controler.
Z tehle vety jsem nejak zmateny. Pokud chces prenaset data smerem z PC do kontroleru, tak to musis propojit M-Audio(OUT) BCR(IN), pokud chces data do PC prijimat, tak je to naopak BCR(OUT) M-Audio(IN).
Zdravím.
Překlepl jsem se už je to opraveno. Samozřejme že mam propojeno M-Audio(OUT) BCR(IN), stále mě ale nekomunikuje PC s BCR. Pokud propojim BCR s PC přes USB mělo by se najít zařízení USB ale to se nestane, jak sem psal dočetl jsem se že stačí propojit přes BCR(IN) s M-Audio(OUT), před zapnutím BCR podržet STORE + LEARN a BCR naběhne do továrního nastavení, pak použít Firmware Tool - Update Utility ale stále nemam komunikaci ani přes midi natoš přes USB.

Přikládám screen
http://img202.imageshack.us/f/updateutility.png/

Odpovědět