BCR 2000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od W.Cable » 05 bře 2011 13:01

Je zvlastni, ze ti to nenajde na USB, ani na midi, vypada to na problem v USB/midi driver. Zkus se pro jistotu kouknout, jestli jsou USB v poradku, najdes to ve Spravci zarizeni. Pokud budou v poradku, preinstaluj drivery.

Uživatelský avatar
Goguna
Příspěvky: 5
Registrován: 05 bře 2011 09:36

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Goguna » 05 bře 2011 13:12

W.Cable píše:Je zvlastni, ze ti to nenajde na USB, ani na midi, vypada to na problem v USB/midi driver. Zkus se pro jistotu kouknout, jestli jsou USB v poradku, najdes to ve Spravci zarizeni. Pokud budou v poradku, preinstaluj drivery.
USB i midi je v poradku. nenadetekuje to ani na jinem pc kde vse funguje. pokud pripojim treba flashku bo cokoli jineho tak vse bezi jak ma jen ten bcr prestal komunikovat na usb. jak sem psal cista instalace OS WinXP pro a cubase sx 3, cca po 10 minutach pocitac zamrznul a od te doby me nechce bcr vubec komunikovat pres rozhrani usb ani midi na m audio delta 1010lt.

mozna neco delam pres midi out na m audio delta spatne. nikdy sem nepracoval s midi na zvukove karte. kdyz propojim bcr pres usb kabel tak os nalezne usb a pak se nainstaluje USB MIDI Driver - 32-bit.

jak teda sprovoznit pres m audio midi out (petikolik) bcr in (petikolik). nenasel sem zadnej driver jako pro usb.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2011 13:20

musi to ist aj cez midi . stiahni si daky midi monitor a sleduj ci BCR vysiela dake midi data ..

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od W.Cable » 05 bře 2011 13:34

Pokud chces zprovoznit midi, tak ho muzes nastavit v DAW kde uvidis samo i aktivitu, nebo pouzit sw na monitoring a routing, jako je MIDI-OX.

Uživatelský avatar
Goguna
Příspěvky: 5
Registrován: 05 bře 2011 09:36

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Goguna » 05 bře 2011 14:17

Pytkin píše:musi to ist aj cez midi . stiahni si daky midi monitor a sleduj ci BCR vysiela dake midi data ..
Zdravim.
Tak sem nainstaloval midi monitor, nikde sem nenasel zeby BCR vysilal nejake midi data ale pres tlacitko Send Sysex v midi monitoru se me bez problemu podarilo flashnout firmware do BCR (bcr2000_1-10.syx)

Prilozen screen: http://img151.imageshack.us/f/firmwarer.png/

Tudis komunikace je, kdyz pustim cubase SX3 udelam midi stopu, priradim pres F11 VSTI Pro-53 a pustim play tak BCR indikuje na led blikajici midi (IN) a midi (A).

Stale ale nefunguje pripojeni USB nehlede nato predtim nez me to spadlo tak sem mohl aspon pres BCR ovladat alespon par nejakych zakladnich potenciometru VSTI Pro-53 nebo Monologue, ted nereaguje naprosto nic.

jak sem jiz psal jsem v tomto oboru novacek ale ohledne software a hardware PC me nedela problem absolutne nic co se tyče znalosti na PC mam velmi dobre.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od W.Cable » 05 bře 2011 14:52

To bude tim, ze to nemas namapovany, mapping si muzes provest sam nebo stahnout a pouzit prednastavenych presetu:
BCR2000 NI Pro53: http://www.behringer.com/EN/Support/B-C ... loads.aspx
BCR2000 Steinberg Monologue: http://lesitedeburnie.free.fr/bcrpresets-en.html

Uživatelský avatar
Goguna
Příspěvky: 5
Registrován: 05 bře 2011 09:36

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Goguna » 05 bře 2011 16:51

W.Cable píše:To bude tim, ze to nemas namapovany, mapping si muzes provest sam nebo stahnout a pouzit prednastavenych presetu:
BCR2000 NI Pro53: http://www.behringer.com/EN/Support/B-C ... loads.aspx
BCR2000 Steinberg Monologue: http://lesitedeburnie.free.fr/bcrpresets-en.html
Skusim a predem dekuji za pomoc. Jen me nejde do hlavy proc umrelo to USB propojeni, ja ho potrebuji sprovoznit protoze BCR budu pouzivat i na PC kde neni M audio s midi tudis sem odkazan na to USB.

Uz sem vycerpal vsechny moznosti jak zjistit proc USB prestalo komunikovat. Je moznost zeby komunikace BCR pres to USB rozhrani mohlo odejit?
Je moznost stim controlerem jit nekam na prodejnu v Praze kde by dokazali zjistit treba v nejakem servisu jestli neni zavada na controleru? Protoze USB me funguje jak ma.
Na trech PC a jednom noteboaku je stale BCR USB nefunkcni.

kritical
Příspěvky: 1
Registrován: 17 črc 2011 15:35

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od kritical » 10 lis 2011 21:33

Zdravím, mám BCR teprve chvíli a podařila se mi taková věc, v BCedit jsem si nastavil funkci pro par encoderů , nahrál do BCR, potom jsem BCR přepl do režimu stand alone a vybral preset 32 na kterém byly mé naeditované encodery. stalo se ale to že ostatní tlačítka prestala fungovat, takže nemám jak změnit preset nebo mod a nemužu tedy dělat prakticky nic protože USB nekomunikuje a ja nevim jak jej v BCR zapnout, a přes normální MIDI kabely to nekomunikuje, alespon mě se nedaří, pokud máte někdo jakoukoliv radu jak to celé uvést do pořádku tak budu moc rád protože opravdu nevím co s tím.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Hammond » 10 lis 2011 22:09

Ako si zmenil parametre cez BCedit, ked USB nekomunikuje?

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: -=::: BCR 2000 :::=-

Příspěvek od Hammond » 10 lis 2011 22:17

Goguna píše:Na trech PC a jednom noteboaku je stale BCR USB nefunkcni.
Neviem, nakolko je tvoj problem este aktualny, ale vsimol som si ho az teraz.... Ja som taktiez chvilu bojoval s komunikaciou cez USB pri BCF2000 (predpokladam, ze sa to chova rovnako ako BCR). Problem bol v driveroch. Ked som pripojil BCF do USB, windows detekol nove zariadenie a automaticky nainstaloval "nejaky driver" a zariadenie dokonca fungovalo, ale obmedzene. Windows aj Cubase ho videli ako "USB Audio Device" (nie ako BCF ), stale padal Firmware Updator a nefungovala ani BCFview utilita. Tak som to odinstaloval a pre istotu nainstaloval original stiahnuty driver a vsetko slo ako ma. Skus ist do Device Managera, daj odinstalovat BCR, potom ho vypni a spust instalaciu driveru z Uliho webu. Pri instalacii by ti mal vyhodit hlasku ze: "zapnite vas B-control a stlacte next" alebo nieco podobne, tak zapni a dokonci instalaciu. Potom by mal pouzivat spravny driver.

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: BCR 2000

Příspěvek od pharao » 16 bře 2014 22:04

zlobi mi u bcr dva horni knoby, pri krouceni skacou hodnoty nahoru dolu, ledky taky a jsou pomalejsi. cim to?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: BCR 2000

Příspěvek od biscuit » 16 bře 2014 22:24

asi nejspis nejaka spina v enkoderech, nebo potenciometrech - nevim co tam je.

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: BCR 2000

Příspěvek od pharao » 16 bře 2014 22:46

zkusim rozborku sborku....

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: BCR 2000

Příspěvek od charonme » 17 bře 2014 07:42

zda sa mi ze toto je velmi casty problem vsetkych endless enkoderov, po nejakom case a pouzivanim sa to postupne stane asi vsetkym ak len enkoder skor neodide z ineho dovodu

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: BCR 2000

Příspěvek od pharao » 18 bře 2014 19:52

Mam tady dve BCR2000 podle manualu nastaveny tak, ze prvni je v modu USB a druhy v modu STANDALONE, propojeny midi kabelama tak jak ma byt. Prvni prijima midi z druhyho v pohode, do kompu to ale neleze?

Odpovědět