Ty spominas nejake moznosti kombinacii roznych boxov a cojaviem coho pri nejakom Digitechu a o moznostiach nakonfigurovat si cosi vlastne. Ale to predsa nie je nic navyse, co by umoznovala digitalna technologia. Ak mam doma 2 rozne preampy, 2 rozne koncaky a 2 rozne boxy (co zhodou okolnosti mam), tiez si mozem vyrobit X kombinacii, ake si trebars od originalneho vyrobcu nekupim. Ano - mat to v digitalnej forme je isto prakticke (aj ked kvalitou zvuku to za HW trochu zaostava), ale to neriesime. Riesime to, ze si mi nedal priklad, kedy modeling prinasa nieco nove, co klasicka cesta doteraz nepoznala.
Takisto priklad Clawfingeru. V com je nieco nove ? Ide o bezny skresleny zvuk. Co je na tom zvuku take, ze to nevymacknem z lampoveho aparatu ? Ja by som aj vsadil, ze na lampy v zaklade aj bezne tocia, ci nie ?
Pretoze zadebatili sme sa o tom, ze ja rozpravam o modelingu ako ho poznam ako o nahrazke beznych aparatov, kdezto ty ako o novych zvukovych moznostiach, len si mi zatial nedal priklad.
Ten priklad s Marshallom bol mysleny zjednodusene. Ano - existuje X znaciek aparatov a gitar a krabiciek, ale v zasade produkuju 2 typy zvuku - cisty a skresleny. Nic ine nikto nehlada, a este aj to skreslenie nemoze byt hocijake, ale prisne specificke

Co sa tyka MIDI a gitary... Tam predsa nejde o gitarovy zvuk ani o modeling, ako sa o nom bavime. Tam gitaru pouzivam ako kontroler k spustaniu inych zvukov. Takisto ako mozem mat dychovy kontroler a tiez to nebudem nazyvat revoluciou v dychovych nastrojoch alebo revoluciou vo zvuku dychovych nastrojov.