Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 led 2009 23:57

matucha: neverim ze DA prevodnik ktory mas, je clockovany sam sebou. to by musel mat na vstupe src obvod a to urcite nema. najpravdepodobnejsie je clockovany kartou a pci karta napajana z pci zbernice nema ani nahodou high-end hodiny (nutna, i ked nie dostacujuca podmienka kvalitneho hodinoveho zdroja je dokonale napajanie a z kompu ide riadny saigon)
ovsem mozno clockujes kartu AD prevodnikom, to je bezna situacia. a ak je ten kvalitny, mas najskor aj kvalitne hodiny

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 led 2009 10:47

kexik píše:matucha: neverim ze DA prevodnik ktory mas, je clockovany sam sebou. to by musel mat na vstupe src obvod a to urcite nema. najpravdepodobnejsie je clockovany kartou a pci karta napajana z pci zbernice nema ani nahodou high-end hodiny (nutna, i ked nie dostacujuca podmienka kvalitneho hodinoveho zdroja je dokonale napajanie a z kompu ide riadny saigon)
ovsem mozno clockujes kartu AD prevodnikom, to je bezna situacia. a ak je ten kvalitny, mas najskor aj kvalitne hodiny
Avocet ma src. Ale jinak to mam vlastne naclockovany z lavry blue AD ciste po AES/EBU, to je pravda.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 11:02

matucha : SRC na vstupe je podla mna celkom pruser ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 led 2009 11:12

Tak neni to jedinej prevodnik, kterej to tak ma a neni to o nic horsi nez lavry, kterej src nema. To je proste jedno z reseni...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 11:22

a nema AVOCET moznost Wclock vstupu a vypnut SRC ?

zenies sa za detailami , nuansami a potom si to nechas resamplovat ?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 led 2009 13:44

Nema... hele ale to je fakt normalni praktika a ten prevodnik neni min detailni nez lavry, slysel si ho? Je to stejnej prevodnik jako je v HEDD, coz taky neni zadna sragora (co jirko?).

Myslim, ze to nema tady smysl rozvadet, neni to zadny prinosny OT, nema ho smysl ani hazet jako separe tema podle me.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 20 led 2009 13:50

matucha píše:Nema... hele ale to je fakt normalni praktika a ten prevodnik neni min detailni nez lavry, slysel si ho? Je to stejnej prevodnik jako je v HEDD, coz taky neni zadna sragora (co jirko?).

Myslim, ze to nema tady smysl rozvadet, neni to zadny prinosny OT, nema ho smysl ani hazet jako separe tema podle me.
Pokud to opravdu používá resampling (tj. že to dodatečně uměle resampluje frekvenci vstupního signálu), tak mi to připadá dost divoké ...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 led 2009 14:02

Posledni verze tech prevodniku to dela... a je to ta, kterou maj vsichni nejraci... to mas stejny jako s portovanejma/neportovanejma reprakama, budto sou navrzeny dobre nebo spatne. Jinak dalsi prevodnik navrzenej na tomhle principu je benchmark dac1. A lavry AD bezi vzdy na 88.2 (96) a pro 44.1/48 to na vystupu presampluje dolu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2009 14:48

Neviem .. nie som specialista na tieto veci .. mozno kexik alebo nunu sa k tomu vyjadria .. mne ale pripada, ze kazda zmena signalu v digitalnej domene zname degradaciu signalu .. pripada mi to to iste ako spravit DA a AD ..

to fakt nema wclock input a nevies prepnut hodiny na neho ? potom by SRC nebolo treba ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 led 2009 15:06

src na vstupoch je bezna vec. rme, marian, motu to maju bezne na zvukovkach. ovsemze vplyv na zvuk to ma. ale samozrejme v slave mode sa obvykle src vypina

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 led 2009 18:06

Pytkin píše:Neviem .. nie som specialista na tieto veci .. mozno kexik alebo nunu sa k tomu vyjadria .. mne ale pripada, ze kazda zmena signalu v digitalnej domene zname degradaciu signalu .. pripada mi to to iste ako spravit DA a AD ..

to fakt nema wclock input a nevies prepnut hodiny na neho ? potom by SRC nebolo treba ..
fakt nema ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2009 01:21

matucha : divne na hiendove zariadenie .. to mi osobne pripada lepsie pouzit lavry DA a avocet pouzit len ako volume controler ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 led 2009 01:43

Pripada ti to lepsi, ale neslysels to. Rozdil je promile a ten Avocet je mozna o chlup prijemnejsi nez Lavry. Nicmene rozdil to neni prakticky zadnej, rozhodne bych kvuli tomu ani neotocil eq o .1dB jinak. Nemuzu rict, ze je neco z toho detailnejsiho, nemuzu rict, ze by neco z toho hralo hur. Co hraje jednoznacne hur je apogee minidac... kterej co ja vim neresampluje.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 21 led 2009 09:18

A ja vim co hraje jednoznacne lip, sorry, ale musel jsem -)))))))))))

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 led 2009 09:55

No divim se, zes to nenapsal driv ;)... jo hraje ti to hezky a jinak... uz si se nejak posunul smerem dal k seriovejsi vyrobe?

Odpovědět