Cloudlifter CL-1

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
skeld

Cloudlifter CL-1

Příspěvek od skeld »

Našel jsem teď tuhle věcičku http://cloudmicrophones.com/cloud12/?page_id=222, která mě celkem zaujala a spoustu pozitivních reakcí. Patřím k těm, co rádi točí přes řekněme high-end dynamický mikrofony, nebo teď i páskáč. Když nahrávám hlasitý věci jako aparáty nebo bicí je to bez problému, ale třeba u tišších vokálů, nebo akustických nástrojů nastává trochu problém s gainem. Mikráky jako SM7B, MD441, RE-20 nebo M88 potřebujou při nahrávání do Lavry Blue AD opravdu hodně vybudit. Řešil to někdy někdo z Vás? Možná se to dá vyřešit voličem impedance zapojeným mezi mikrofon a preamp, nebo pak touhle krabkou.

Zatím z preampů, který používám to bez jedinýho problému zvládá Tesla EVK326, která má ale opravdu nadpřirozenej gain, absolutně bez šumu, jinak preamp s voličem impedance nemám (GAP 573 sice má, ale je tam jen možnost přepnout mezi 1200 a 300 ohm). Rád bych v tomhle spojení používal i jiný preampy a ty už přece jen při maximálním zisku citelně šumí a síla signálu ještě stále není tam, kde bych jí chtěl mít. Zkoušel jste někdo něco podobnýho?

delay

Re: Cloudlifter CL-1

Příspěvek od delay »

Pokud bys měl možnost, tak vyzkoušej FOCUSRITE ISA ONE. Jednak má 4 volitelné impedance, přičemž MED a HIGH umí rozsvítit i ten nejtemnější mikrofon, akorát mám pocit, že je to pak lehce agresivní na úkor přirozené barvy, ale rozhodně jiný než EQ, no a gain rozsah je mylsím 60+20dB! Ale to jsem v životě nepoužil. Pokud máš rád NEVE, tak řadu ISA navrhoval Neve a konkrétně ISA One je za pár peněz.

mando

Příspěvek od mando »

hm no 150 USD je dost, ake mas ostatne preampy?

delay: ISA nie je az taky typicky Neve - skor cisty preamp, inak slusny samozrejme...

skeld

Příspěvek od skeld »

Jo jo ISU znám, zkoušel jsem jednou ten jejich čtyřkanál, ale mě právě nejde o to že bych potřeboval novej preamp, ale naopak chci tyhle mikráky používat pro tichý zdroje i s ostatníma preampama co mám ve studiu. Kupříkladu s takovým Gyrafem, což je čistá lampa, ale nemá takovej zisk a samozřejmě tím že je to lampa, tak o trochu víc šumí, nebo právě s Neve 1073 klonem od GAP, kterej má sice zisku víc, ale furt to není úplně ono. Na GS jsem právě našel lidi co používají Cloudlifter + GAP573 v kombinaci s SM7B a jsou s tím spokojený.

Mando: ostatní preampy mám Gyraf IX, SSL 9k, JoeMeek TwinQ, SPL Goldmike, GAP 573+EQ

mando

Příspěvek od mando »

no Gap ma gain 80 db, Goldmike tusim 72 co je fakt dost, nechce sa mi verit ze by nejak cloudlifter pomohol ak sa ti nepaci kombinacia s danym preampom

skeld

Příspěvek od skeld »

Já myslim že jo, na GS jsem našel borce co to přesně takhle používá, GAP573 + Cloudlifter + SM7B. Přemejšlím, že asi ale nejdřív zkusím spíchnout nějakej volič impedance.

skeld

Příspěvek od skeld »

Ono pokud to peru do RME ADI8 DS, tak je to ještě celkem v pohodě, ale Lavry se musí vybudit o dost víc a tam už je to znát.

mando

Příspěvek od mando »

ADI8 pouzivas na akom nastaveni? (+4, hi-gain...)

skeld

Příspěvek od skeld »

+4dB

mando

Příspěvek od mando »

jasne ku lavry bude ekvivalent skor hi-gain - vacsi headroom, cakas od toho menej sumu alebo?

skeld

Příspěvek od skeld »

přesně tak, alespoň co jsem vyčetl od uživatelů tak by to tak mělo fungovat.

mando

Příspěvek od mando »

kazdopadne dost draha vecicka ktora ma iba 25 db gain...

skeld

Příspěvek od skeld »

to jo, ale v kombinaci s preampem je +25dB celkem dost

delay

Příspěvek od delay »

Nemohlo by fungovat třeba i řešení kaskádovým zapojením preampů a mezi ně dát kvalitní Dbox (preamp1 +40dB --- Dbox (200 Ohm out) --- preamp2 +XXdB)??? Samozřejmě, pokud ti nejde o cenu, tak není co řešit, jen mě napadlo takovýhle nízkonákladový řešení...

skeld

Příspěvek od skeld »

hmm nevim, nevim možná jo, ale takovejmhle experimentům bych se přece jen rád vyhnul. Mám takový tušení, že dva preampy za sebou přinesou s sebou taky hodně šumu. Jako takhle, já tu věc teď nutně nepotřebuju, s preamp moduly EVK326 jsem pro tyhle účely zatím maximálně spokojenej a když nahrávám na dynamiku řvouny tak i ostatní preampy jsou OK, ale do budoucna bych chtěl mít možnost stejným způsobem využívat pro tišší zdroje i ostatní preampy pro jejich barvu. Takže ještě to pořádně progůglim a vyzpovídám uživatele CL-1, no a pak se nějk rozhodnu.

Odpovědět