Controller pre DAW

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Hammond

Re: Controller pre DAW

Příspěvek od Hammond »

Nemate niekto skusenosti s dvoma kontrolermi BCF2000 zapojenymi do serie? Zaujimalo by ma, ako sa chova ta utilitka "BCview" pri takomto zapojeni. Rozsiri sa na 16kanalov, alebo zobrazuje len udaje pre kontroler, ktory je nastaveny ako "main".

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ze by sme sa konecne dockali toho, co mnohi uz dlhe roky cakaju?
untitled.JPG
http://www.behringer.com/EN/Products/X-TOUCH.aspx

Inak firmu Behringer v tomto ohlade fakt nechapem. Vyrobia mixpult s 25 motorfadermi, displaymi nakazdej sabli a implementuju tam Mackie mod len pre osem faderov a nic viac. Pritom zrejme nielen ja by som si to v pohode kupil ako cisto DAW kontroler. Keby to chodilo na vsetkych 25 fadrov, plus priamo na selektnuty kanal mohol mat rovno pristup k EQ a kompresorom priamo na panely, vsetko to na tom pulte hardverovo je, stacilo na to urobit interny softver. ... a oni to nespravili.

A teraz vyrobia novy kontroler, ktory ako sa zda splna vsetky poziadavky na alternativu k Mackie, ale ako sa zatial zda, nieje k tomu moznost dokupit extender!!! No chapete to?!

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

No jsem taky trochu na rozpacích.
Navíc ten menší "Compact" nemá jog/shuttle wheel, což by bylo podstatně lepší využití místa než ty tlačítka.
A ten nejmenší "Mini" vůbec nechápu - takových produktů je na trhu milion.

Snad přijde časem i náhrada za BCR2000.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ten maly je popici ! to je super na ovladanie talkbacku a monitoringu ..

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Inak firmu Behringer v tomto ohlade fakt nechapem.
Já poslední dobou nechápu více výrobců, proč jednou nesmyslnou software chybou poserou docela slušný výrobek....

A jinak ..Řekneme si za rok až možná budou běžně k mání ...... :)

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Co se týče DAW controleru pro Cubase tak mě napadla jedna myšlenka, Může pracovat přídavná jednotka pro Mackie HUI protocol samostatně ? Bez hlavní jednotky ?
Napadá mě použití 3x Icon QCon EX + Steinberg cc121 šlo by to nějak kloudně rozjet ? hlavní jednotku Icon nechci. Raději chci ovládat EQ v cubase pomocí cc121.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Určitě to jde. Pro každou jednotku totiž stejně musíš nastavit samostatné Remote Device (zde tedy Mackie Control) v Device Setup. Cubase nijak nerozlišuje, který je který (myšleno ve vztahu hlavní jednotka vs. přídavná).

P.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ci pojde v Cubase priradit kontrolne funkcie roznym zariadeniam si mozes pripadne vyskusat s hocijakym inym HW. Skus si nahodit v Device setup niekolko Remote control a prirad im rozne USB/Midi zariadenia, ake mas k dispozicii..

Trochu ale nechapem tvoje poziadavky. Preco nechces Icon zakladnu jednotku? Ako budes bez nej prepinat "Page" resp. ine funkcie pre jednotlive extendery? Extendre tuto funkciu nemaju, takze ak sa ti to vobec podari takymto sposobom rozchodit, zrejme budes mat na nich napevno Fadre 1-24 a nebudes s tym vediet nic spravit, rovnako ako nebudes mat moznost prirafit fadrom a knobom ine funkcie, nez su Volume a Panorama. A ked pozeram ten Steingerg cc121, tak jeho cena je este vacsia, ako keby si namiesto jedneho z extenderov kupil hlavnu jednotku. Nehovoriac o tom, ze takto by si to mal este aj esteticky zladene.

Co som studoval kedysi manual ku Icon, tak tie tri jednotky by mali ist hadam rozbehat. Tusim treba u kazdej nastavit adresu 1-4 a musia ist tusim cez jeden spolocny USB hub. Cubase ich potom zrejme vidi ako jedno zariadenie. Takisto to funguje tusim aj s hlavnou jednotkou.

Snad si to ale dobre pamatam.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Zeby sa chystali taketo nove veci?? No to by som teda vobec nebol proti :) Na rozdiel od Uli X-Touch slubuju aj extender :palec+: Len aby ten vypnuty prototyp neznamenal uvedenie na trh 2017, vychytanie much 2020 :)
icon_qcon_pro_g2.jpg

tony9

Příspěvek od tony9 »

Hammond: vypadá ten kontroler dobře!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Hammond píše:Zeby sa chystali taketo nove veci?? No to by som teda vobec nebol proti :) Na rozdiel od Uli X-Touch slubuju aj extender :palec+: Len aby ten vypnuty prototyp neznamenal uvedenie na trh 2017, vychytanie much 2020 :)
icon_qcon_pro_g2.jpg
v cem je to lepsi nez stavajici control surfacy?

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ktory konkretne mas na mysli? Tazko hodnotit vo vseobecnosti.

Predchodca Icon Qcon Pro mal voci komkurencii asi jedinu vyhodu, a to cenu. Tento ma oproti starsej verzii podstatne krajsi a funkcnejsi design (z mojho pohladu), dalsi display... , takze ak bude cena podobna prvej verzii, pre mna by to bol aktualne kandidat c.1. Samozrejme, ze su aj lepsie kontrolery, ale su aj cenovo inde.

pedro42

Příspěvek od pedro42 »

Thomann už každým dnem čeká x-touch, ale 725€ :(
http://www.thomann.de/cz/behringer_x_touch.htm

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Compact verzia uz je skladom za 500 eur https://m.thomann.de/cz/behringer_x_tou ... 1439036791

Odpovědět