Controller pre DAW
Re: Controller pre DAW
Pytkin: Vacsina USB zariadeni sa instaluje tak, ze zariadenie pripojis a bud sa nainstaluje samo, alebo spustis instalacku manualne. Ja sa pri vacsine zariadeni spolahnem na hlasku "vase zariadenie je nainstalovane a pripravene na pouzitie". Malokedy sa stane, ze windows nainstaluje iny, nez spravny driver a ak ho nema, tak si ten originalny jednoducho vypyta, co v tomto pripade neplati. Navyse BCF je ciastocne funkcne aj s tym windowsackym driverom. Taktiez je neobvykle (aspon ja s tym skusenosti nemam), ze ked zariadenie vytiahnes a zapojis do ineho USB konektora, javi sa znova ako nezname.
Jo - to mě na tom štve taky (že se každý USB port bere jako děsně izolovaný separátní kanál - z tohohle pohledu) 
P.

P.
hammond : v kazdom navode k usb zariadeniu mas napisane , ze mas napred pustit setup a az potom pripojit zariadenie (pripadne ta setup vyzve aby si ho pripojil) .. su pripady , ked to pripojis bez instalacie , ze uz to nejde napravit a pomoze len velky vladca FORMAT C:/
no a ked pichnes zariadenie do ineho portu , tak je uplne bezne , ze ti windows povie , ze zariadenie nepozna a musis instalovat driver znova .. toto sa mi nestava len na macku ..
no a ked pichnes zariadenie do ineho portu , tak je uplne bezne , ze ti windows povie , ze zariadenie nepozna a musis instalovat driver znova .. toto sa mi nestava len na macku ..
2Pytkin: jo - ale to, že to "je běžné" neznamená, že nás to nemusí štvát
A nechci slyšet nic o tom, že si máme pořídit macka LOL. Dosti OT a počkejmež, co přinese tazatel dalšího.
P.

P.
sak ja nehovrim ze nas to nema srat
mna to tiez serie .. teda sralo .. 

No ja BCF vubec neinstaloval, myslel sem ze staci co si pro nej najde windows, v cubase mi normalne ukazovalo BCF2000 a ne nejake midi device... nicmene to nefungovalo s Viewerem. Takze sem stahl driver od behringeru, vypnuty BCF,setup, dotaz na BCF, zapnul sem, restart a vse fici.... pri pripojeni do jineho USB portu si windows opet nainstaluje svuj driver, na kterem Viewer opet nefara, tkaze je treba znova instalovat behringeracky driver(to je opravdu dost nesikovne). diks za rady, jdu si hrat dal, tipuju, ze dotazu bude jeste mnoho 

Mám po delší době chvilku času, tak se konečně zas dostávám k zkrocení zlého BCF2000
Mám ho puštěný jako Mackie control v cubasu a jakékoli pohnutí faderem nebo otočení encoderem nebo zmáčknutí čudlíku vyvolává danou funkci( přiřazenou Mackie modem) ale k tomu taky zahraje tón... Ze startu to nedělalo, asi sem omylem něco špatně přenastavil. Napadá vás řešení, aby tóny posílal?

Ton nezahra BCF, ten iba vysiela a prijima midi instrukcie. Pravdepodobne mas v projekte nejaky midi alebo VST track, ktory detekuje midi signal z BCF a hra tony. Skus postupne zamutovat jednotlive stopy, aby si zistil, ktory to je, a potom v prislusnom tracku prirad spravne midi input. Pravdepodobne mas v tom inkriminovanom tracku momentalne nastavene "All inputs" co tusim Cubase nastavuje automaticky pri vytvoreni noveho midi tracku.
co ma co kontroler vysielat tony? to je blbost ci uz tam je midi filter alebo nie.
Hammond píše:Ton nezahra BCF, ten iba vysiela a prijima midi instrukcie. Pravdepodobne mas v projekte nejaky midi alebo VST track, ktory detekuje midi signal z BCF a hra tony. Skus postupne zamutovat jednotlive stopy, aby si zistil, ktory to je, a potom v prislusnom tracku prirad spravne midi input. Pravdepodobne mas v tom inkriminovanom tracku momentalne nastavene "All inputs" co tusim Cubase nastavuje automaticky pri vytvoreni noveho midi tracku.
Já midi tracky nepoužívám vůbec, používám instrument tracky. Dělá to i v projektě pouze s jedním trackem a to nezávisle na nastavení midi inputu do tracku.... Mě se zdá, že je spíše problem v tom, že se mi nějak nabindovaly ke klasickému nastavení Mackie control navíc i MIDI zprávy NOTE-ON, NOTE-OFF na jednotlivé ovládací prvky na BCFku( každy prvek trigruje jiný tón). Ale co stím...
kexik píše:co ma co kontroler vysielat tony? to je blbost ci uz tam je midi filter alebo nie.
Možná jsem to špatně formuloval, BCF vyšle zprávu note-ON( to co vysílá klapka na keyboardu) a to v tracku na focusu vyvolá přehrání tónu. Zvukem z instrumentu, který se v danném tracku nachází, lepší?

jako taky moc nechápu, na co je povolena možnost, nastavovat prvkům v controleru NOTE-On midi zprávy, ale opravdu to tady jde, je to i uvedeno v seznamu použitelných midi zpráv v BCF2000 manuálu...
vsak iste ze note on, co ine? note on je v midi zaciatok noty. to tam nema co hladat. kontroler ma vysielat len CC, RPN, NRPN nanajvys sysex...
no to ale můj problém neřeší 

MIDI stopa = Instrument stopa (když se budeme držet v rovině MIDI). Zkusil bych se kouknout nějakým MIDI analyzérem (MIDI-OX, MIDI Monitor apod.) na to, co "leze" z BCF. Aby b yla jistota.
Povolit nastavení note-on kontrolerům není blbost; co takhle pady a podobné? Je-li tlačítko, tak není sice možnost práce s dynamikou, ale rozhodně nevidím díru v logice, proč umožnit nastavit na něm note-on pro nějaké číslo noty. Zase nebuďte moc prudérní
P.
Povolit nastavení note-on kontrolerům není blbost; co takhle pady a podobné? Je-li tlačítko, tak není sice možnost práce s dynamikou, ale rozhodně nevidím díru v logice, proč umožnit nastavit na něm note-on pro nějaké číslo noty. Zase nebuďte moc prudérní

P.
note on moze klludne ovladat svetla a hocico ine .. samozrejme ze kazdy controler musi mat moznost vysielat aj tieto poveli .. ina vec je , ak je BCF v mode MACKIE CONTROL , tak by tam tie povely nemali byt ..
Mne robi BCF to iste. V Mackie mode kazde tlacitko ma nejaky ton, ktory zahraju VST alebo HW nastroje, ak je signal z BCF na ne smerovany. Nikdy som to obzvlast neriesil, stacilo v prislusnom tracku nastavit spravny Input namiesto "All inputs" ktore Cubase nastavi ako default pri pridani tracku.